Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie mechanizmy w d50

Witam wszystkich uzytkownikow tego forum (po raz pierwszy)

to bedzie pytanie laika zaniepokojonego o swoj nowy dobytek i zarazem pierwsza lustrzanke ale,

czy w waszych d50-tkach (i innych) przy potrzasaniu aparatem slychac w srodku body jakas jakby 'latajaca'/luzna czesc czy tez jest cichutko?

jest to powod do zaniepokojenia?
    Nikon d50 + 18-55

Domyślnie

Było wiele razy . Jest to kuleczka informująca aparat o jego położeniu pion -poziom.
    Więc spoko jest to norma.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

dzieki
    Nikon d50 + 18-55

Domyślnie

heh, ja bym ci banana za takie pytanie dal
    N D50 | N D70s | N 18-55 DX | N 18-70 DX | (m42) Jupiter 135/3.5 | N SB-600 | Stofen | SD 1GB Extreme III | CF 1GB Extreeme III | Marumi WPC UV | Hama UV | Nikon System Bag | statyw

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Spoko, nie straszcie chlopaka Witaj i jak napisano wyzej: niczym sie nie przejmuj. Czujnik polozenia aparatu wydaje takowe dzwieki.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

templar,
    heh, ja bym ci banana za takie pytanie dal Rolling Eyes
    a ja tobie bym dał za takie gadanie. Strasznie mnie złości jak ktoś rżnie cwaniaka . Ty zawsze taki świadomy byłeś? - mamusia cię już takim urodziła? To, że ktoś nie szukał tylko założył nowy wątek o tym samym jestem w stanie znacznie łatwiej zaakceptowac niż to, że ktoś taki jak Ty woli cwaniakowac niż mu pomóc.
    mr.freeze witaj wśród chorych na nikoniznę - tu chłopie już nic nie pomoże - jesteś nasz po wieki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary
    templar,
    heh, ja bym ci banana za takie pytanie dal Rolling Eyes
    a ja tobie bym dał za takie gadanie. Strasznie mnie złości jak ktoś rżnie cwaniaka . Ty zawsze taki świadomy byłeś? - mamusia cię już takim urodziła? To, że ktoś nie szukał tylko założył nowy wątek o tym samym jestem w stanie znacznie łatwiej zaakceptowac niż to, że ktoś taki jak Ty woli cwaniakowac niż mu pomóc.
    no i co sie mnie czepisza, nie widzisz co sie dzieje w tym kraju. z lenistwa niechcialo mu sie przesunac okna przegladarki kilka pixeli nizej aby dojrzec ten watek, a ty mi tu pyskujesz. ty nie znasz znaczenia slowa cwaniak. krowo durna
    N D50 | N D70s | N 18-55 DX | N 18-70 DX | (m42) Jupiter 135/3.5 | N SB-600 | Stofen | SD 1GB Extreme III | CF 1GB Extreeme III | Marumi WPC UV | Hama UV | Nikon System Bag | statyw

Domyślnie

Fajne powitanie
    mr. freeze witaj i nie przejmuj się
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

puchbeary
    Gość

Domyślnie

templar,
    po pierwsze Nie mógł przesunąć, żeby zobaczyć ten wątek bo sam go założył
    po drugie nie wiem jak Ciebie ale jak ja kupiłem aparat to mnie ta pierdzielona kulka o mało do zawału nie doprowadziła bo byłem pewien, że nowy aparat za (dla mnie)duże pieniądze na dzień dobry się rozpada. Zanalazłem o co chodzi ale stresu mnie to kosztowało pod sam sufit. Jeśli załozenie nowego tematu ma oszczędzić komukolwiek tego co ja przeszedłem to nie będe tego kogoś za to krzyżował a na pewno nie "bananował". Kurde trzeba mniej od siebie doświadczonym pomagać bośmy wszyscy jedna, cholera, rodzina.
    po trzecie to jest bysio a nie krowa ślepaku.
    a na koniec sorki bom może za bardzo się zaperzył ale kilka razy właśnie w sprawach dla mnie waznych słyszałem cos w stylu "poszukaj sobie bo było" albo "przeciez to oczywiste jest ..." a dla mnie ani takie oczywiste nie było ani znaleść tak znów łatwo sie nie dało. Uprzedzony jestem.

Domyślnie

Za jakis czas w wizjerze zobaczysz tez cienka linie odchodzaca w pionie lub w poziomie od aktywnego pola ostrosci, tez sie nie martw to normalne

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów