Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] na skraju #
Piotr_ek
02-04-2009, 19:48
Witam
Można rzec, że dziś rozpocząłem letni sezon fotograficzny.
Pierwsze foto 2009 w letnim klimacie.
http://img520.imageshack.us/img520/2865/dsc5524small.jpg
pzdr,
P.
Piękne niebo, piękna woda. Troszkę poleciałeś z czerwienią w drzewach z prawej strony. Fajna fota suma sumarum.
malasana
02-04-2009, 20:38
Troszkę poleciałeś z czerwienią w drzewach z prawej strony.
Zgadzam sie. Poza tym mankamentem wszystko ok, ladne zdjecie.
Za malasaną i kultenem, może jeszcze minimalnie bym rozjaśnił część wody. Kadr natomiast bardzo mi się podoba. I niebo piękne jest :) Aż chce się gdzieś wyrwać na jakiś plenerek, albo najchętniej na dłuższy wyjazd...
Jeśli chodzi o tą czerwień, to akurat każdy kto był w podobnych warunkach w plenerze wie dobrze że ta czerwień jest absolutnie naturalna. Piotr nic nie wyciągał tej czerwieni, taka czerwień rzeczywiście występuje w czasie zachodu.
Inną sprawą jest to czy ta mocna czerwień jest fotogeniczna. Może jest może nie jest.
Dla mnie zdjęcie jest OK. Nie jest rewolucją w dziedzinie krajobrazu, nie definiuje nowych kierunków w sztuce fotografii, pod względem emocjonalnym jakoś mnie nie powala na ziemię, ale jest dobrze i solidnie zrobione.
Co do tego powalania na ziemię to jest to sprawa niedefiniowalna. Nie ma przepisu.
Na przykład ten wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=1207256#post1207256
Technicznie zdjęcie Piotra jest chyba lepsze od tamtego, ale tamto mnie emocjalnie rusza, a to nie.
Nie wiem dlaczego. Nie wiem co jest na tamtym czego nie ma na tym. Nie wiem. Czy potraficie powiedzieć dlaczego ta dziewczyna się podoba a tamta nie, podczas gdy tamta która się mniej podoba jest niby "technicznie" ładniejsza?
Stach2008
02-04-2009, 21:20
troszkę się kładzie na lewo, ale to szczegół :) fota super!
troszkę się kładzie na lewo, ale to szczegół :) fota super!
Pod względem wypoziomowania to akurat jest matematycznie idealnie równo.
bardzo ładnie wypatrzone drzewko :)
może troche ciemnawo w PD ale ogólny odbiór fotki jest bardzo pozytywny...wszystkie proporcje odpowiednio dobrane, zarówno kolorystyczne jak i kompozycyjne :)
pozdr!
ładnie, poprawnie, szeroko, i na wodą - jest ok.:-D
pięknie , optymistycznie :))
Nikonozaur
03-04-2009, 12:25
Piękne lato mamy tej wiosny... Co widać.
Piotr_ek
03-04-2009, 21:51
Troszkę poleciałeś z czerwienią w drzewach z prawej strony.
Masz rację trzeba nieco przygasić tę czerwień :)
Dzięki za komenty !
pzdr,
P.
borregaard
04-04-2009, 08:15
Bardzo ładnie....
Nie zamieściłeś instrukcji właściwego komentarza,więc delikatnie wspomnę o tym pomarańczowym neonie....:mrgreen:
Piotr_ek
04-04-2009, 18:31
więc delikatnie wspomnę o tym pomarańczowym neonie....
Andrzej na litość Boską, bo mi się fota rozwarstwi... :)