Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drama zima
Z szuflady. Robiąc porządki na dysku natknąłem się na taki o to kadr:
http://img17.imageshack.us/img17/4488/dsc2587w.jpg
W bw jakoś tak zwyklarsko mi się widziało to ujęcie :-D.
No no... nie powiem... Szacuneczek za zdjęcie.
Bardzo mi się podoba.
sniper88
28-03-2009, 00:16
Wolalbym w niebieskim odcieniu, przynajmniej tak mi sie wydaje:mrgreen: Ale kadr jest wysmienity:)
mnie sie nie podoba obróbka, ale kadr rzeczywiscie swietny :-D
borregaard
28-03-2009, 00:23
Świetnie...spierniczyłeś świetny kadr i ...nie protestuj.Jest OK.
Dół jest OK,ale góra,jak wrzód..zaraz poleci..na dół...I skąd te testy z kolorem..
?
kulten ta wersja jest dobra i jej się trzymaj , niezły dynamiczny kadr , świetne niebo i wciągająca podłoga aby nie było nudno jest to drzewko - praca bardzo na plus
Pozdrawiam
te chmury są odlotowe :mrgreen:
Dzięki.
Kiedy wątek znajdzie się u dołu pierwszej strony obiecuję, że wrzucę wersję bw dla wszystkich zwolenników natury :) i przeciwników eksperymentów.
Jako amator napisze tylko: wiedziałem, że to ,,kulten". A że góra czy dół nie tak (za borregaard-em) cóż. szkoda, że nie ma *-ek. pozdrawiam
Ja dołączę się do grupy zwolenników, czyli mnie jak najbardziej się podoba.
Kadr w porządku, i kolory też do mnie przemawiają. Dodatkowo drzewo dodaje dynamizmu.
GUINNESSts
28-03-2009, 02:30
O ja cię... Nie bardzo wiem co napisac. Ogladam i zwykle nie komentuje. Tym razem mnie ponioslo.
Nie sadze, ze to obrobka typowo kultenowska. Raczej przyzwyczail do czegos innego swoim kunsztem.
Mnie raczej przychodzi na mysl cos innego. Rownie wielki harb napisal mi kiedys ''Zrozum aspekt fotografii''.
Jak patrze na ten pstryk. To mysle, ze powoli,powolutku rozumiem.
Widze tu zimne cieplo w podlodze i goracą groze w suficie. Przeplataną przestraszonym drzewkiem i próbujacym schowac sie przed gniewem natury jeziorkiem.
Tak zaczynam rozumiec ten aspekt.
Dobrze czy nie. Tego niewiem jeszcze.
Fotografia niesamowita!!!
jednak niebo mi tu nie pasuje
borregaard
28-03-2009, 03:16
Dzięki.
Kiedy wątek znajdzie się u dołu pierwszej strony obiecuję, że wrzucę wersję bw dla wszystkich zwolenników natury :) i przeciwników eksperymentów.
Się nie mogę doczekać......jako miłośnik twórczości Twojej....a nie ....eksperymentów.....:mrgreen: :mrgreen:
Kadr świetny.
Kolory ..... no cóż ... czekam na BW :-D
Kadr świetny.
Kolory ..... no cóż ... czekam na BW :-D
Ja również ;)
Doskonały kadr...Jak dla mnie dramaturgię wystarczająco buduje czarne drzewko,jak wilk wpadający w stado owiec,..niebo to raczej nieudany eksperyment, taki kolorystyczny bubel odwracający uwagę od tego co istotne...Cóż ,nawet najlepszym się zdarza.
Za ruch, gwałt nawet( dramat na niebie) i zamrożony spokój na ziemi wielki plus
Z wyjatkiem miejsca, gdzie sie ziemia laczy z niebem...
(pogrozil mu delikatnie palcem, trzymajac go na cynglu)
bardzo dobra praca.
malasana
28-03-2009, 21:02
Bardzo duze wrazenie robi to zdjecie. Byc moze w klasycznym b/w byloby lepiej, ale co tu gdybac, jesli jest wysmienicie.
jest poprostu świetne, uwielbiam takie kadry,perspektywę i Sigme za to że takie obrazki produkuje :-)
bardzo dobre i tyle... :-)
poczekamy sobie na to czarno-białe zdjęcie... :D
już mowilam ze mi sie podoba, tak? to teraz mam chwilkę czasu i poprodukuję się nad uzasadnieniem: podoba mi się że wszystko do góry nogami, że niebo brązowo fioletowe, że podłoga od nieba dużo jaśniejsza. zdjęcie bardzo dynamiczne, napatrzeć się nie mogę... zdjęcie jest bardzo wyzywające, i tak ma być.
jedyne co mnie zastanawia to czy kwadrat to dobry format do tak dynamicznej foty. kwadraty jak dla mnie nadają się do zdjęć statycznych i symetrii. ta fota mogłaby bardziej skorzystać z 2x3...
Piękności :-D kadr, kolor i obróbka, świetna praca :-)
Piotr_ek
29-03-2009, 00:13
No bracie pojechałeś po bandzie. Świetna praca.
Kadr piękny, co do kolorystyki to tak nie do końca jastem przekonana:wink:
kolorystyka nieba może nie jest zbyt trafiona, ale w połączeniu z całością tworzy ciekawy efekt, który zdecydowanie przypada mi do gustu, i dodatkowo dodaje pewnego urozmaicenia do ukochanych widoczków BW :D
wojtek6308
29-03-2009, 11:58
Kadr bardzo udany :) co do kolorów, sam nie wiem, .... też poczekam na BW.
skulinski
29-03-2009, 12:03
no no.. dobra rzecz!
Takie zdjęcia lubię.
Kadr i obróbka oryginalna (nie przegięta) = praca ciekawa zapadająca w pamięci.
pozdrawiam
Dziękuję gorąco wszystkim za uwagi i stawiam wirtualne piwko :) .
Zapowiedziana wersja bw:
http://img528.imageshack.us/img528/3639/dsc2587bw.jpg
bardzo ładne jest to b&w choć widziałbym tu troszkę winietki (troszkę więcej niż troszkę ;-) )
jednak kolor wywarł na mnie większe wrażenie, co nie zmienia faktu że to jest BDB
No ja wolę chyba jednak BW... tylko coś mi się ta podłogą jarzy bardzo... ew monitor chce mnie pozbawić wzorku...
downunder
29-03-2009, 15:59
Dla mnie wersja kolorowa jest zdecydowanie bardziej dynamiczna.
Bardzo dobre zdjęcie. :D
Bardzo dobry kadr... Trawa, niczym szpony wciąga w głąb fotografii...
Zaś czy kolor, czy B&W... Sam nie wiem, chyba bliżej mi w tym wypadku do B&W... :-D
T_P_
Podbijam :) Jakoś nie widzę tego w b&w :twisted:
Edit:
No spóźniłem się... :( b&w już jest...
Blee ;)
borregaard
30-03-2009, 20:56
Gorszy może być tylko spaprany kolor......nie ma wyboru..B&W :mrgreen: