Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] drzewko
czuję ze mnie pożrecie za obróbkę:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img515.imageshack.us/img515/365/drzewotama.jpg)
To może ja będę pierwszy. Kadr mnie osobiście nie zachwyca. Przeszkadza mi nieostry pierwszy plan, centralne umiejscowienie motywu, a także proporcje drzewa do całości kadru (ginie w natłoku innych informacji). Poza tym kolor jakiś taki photomatixowy.
Ale mną się za bardzo nie przejmuj, bo ja też się cały czas uczę:)
Zwłaszcza w kolorze widać, że to photomatixowo produkt podobny. Jest źle by nie powiedzieć, że bardzo źle. Kadr nie rusza.
Zwłaszcza w kolorze widać, że to photomatixowo produkt podobny. Jest źle by nie powiedzieć, że bardzo źle. Kadr nie rusza.
Popieram...
Czym mniej elementów,tym łatwiej zbudować poprawny kadr.Chciałeś pokazać drzewo,..trzeba było mu poświęcić więcej uwagi,..czasem dobrze obejść obiekt dookoła,zobaczyć go w zmieniającym się świetle,..na różnych tłach. Po ciekawym niebie widać,że warunki nie były złe. Tym razem poległeś,..Na przyszłość życzę powodzenia.
Sowulus12
27-03-2009, 17:31
Niebo było bardzo wdzięczne - można było jeszcze powalczyć z tym kadrem.
moonrage
27-03-2009, 21:16
za bardzo Harry Potter, nie w tą drogę idziesz, zawróć bo błądzisz
Za to z przeczuciem ci gladko poszlo...
podstawowa sprawa to kiepski kadr. jeśli kadr byłby lepszy, to taka obróbka BW byłaby imho akceptowalna. o kolorze nic nie mówię, bo dla mnie totalna lipa
Łojezu bardzo źle. Czy naprawdę ktoś zamieścił gdzieś jakiś uniwersalny przepis na jakąś akcję photoshopa, że wystarczy sfotografować byle drzewo, machnąć tą akcją i mamy dzieło sztuki? Gdzie jest ta akcja, bo ja też chcę być artystą?! Drzew u mnie dużo!
A kolor to już jest straszny. Przepraszam za negatywność, ale muszę. Niechcem ale muszem, jak powiedział pewien mędrzec. No kolor jest naprawdę straszny!
borregaard
03-04-2009, 20:44
A kolor to już jest straszny. Przepraszam za negatywność, ale muszę. Niechcem ale muszem, jak powiedział pewien mędrzec. No kolor jest naprawdę straszny!