Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: drzewko

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie drzewko

czuję ze mnie pożrecie za obróbkę

Domyślnie

To może ja będę pierwszy. Kadr mnie osobiście nie zachwyca. Przeszkadza mi nieostry pierwszy plan, centralne umiejscowienie motywu, a także proporcje drzewa do całości kadru (ginie w natłoku innych informacji). Poza tym kolor jakiś taki photomatixowy.
    Ale mną się za bardzo nie przejmuj, bo ja też się cały czas uczę

Fotografia może(i powinna) wyrażać uczucia, gdyż dla każdej emocji czy przemyślenia da się
    odnaleźć odpowiadający im aspekt świata zewnętrznego.
    BLOG

kulten
    Gość

Domyślnie

Zwłaszcza w kolorze widać, że to photomatixowo produkt podobny. Jest źle by nie powiedzieć, że bardzo źle. Kadr nie rusza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Zwłaszcza w kolorze widać, że to photomatixowo produkt podobny. Jest źle by nie powiedzieć, że bardzo źle. Kadr nie rusza.
    Popieram...

Domyślnie

Czym mniej elementów,tym łatwiej zbudować poprawny kadr.Chciałeś pokazać drzewo,..trzeba było mu poświęcić więcej uwagi,..czasem dobrze obejść obiekt dookoła,zobaczyć go w zmieniającym się świetle,..na różnych tłach. Po ciekawym niebie widać,że warunki nie były złe. Tym razem poległeś,..Na przyszłość życzę powodzenia.

Domyślnie

Niebo było bardzo wdzięczne - można było jeszcze powalczyć z tym kadrem.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

za bardzo Harry Potter, nie w tą drogę idziesz, zawróć bo błądzisz

Domyślnie

Za to z przeczuciem ci gladko poszlo...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

podstawowa sprawa to kiepski kadr. jeśli kadr byłby lepszy, to taka obróbka BW byłaby imho akceptowalna. o kolorze nic nie mówię, bo dla mnie totalna lipa
    Mamiya + Sony

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Łojezu bardzo źle. Czy naprawdę ktoś zamieścił gdzieś jakiś uniwersalny przepis na jakąś akcję photoshopa, że wystarczy sfotografować byle drzewo, machnąć tą akcją i mamy dzieło sztuki? Gdzie jest ta akcja, bo ja też chcę być artystą?! Drzew u mnie dużo!
    A kolor to już jest straszny. Przepraszam za negatywność, ale muszę. Niechcem ale muszem, jak powiedział pewien mędrzec. No kolor jest naprawdę straszny!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów