PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] W przejsciowej bramie

harb
25-03-2009, 00:16
kolejna z szuflandii - starówka Sztokholmska, D200 + kitowe szkło

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img27.imageshack.us/img27/3992/dsc1949l.jpg)

jarek76
25-03-2009, 09:10
Fajnie jest, lubię takie kadry

borregaard
25-03-2009, 09:31
Fajnie jest, lubię takie kadry
Ja też ,a przy okazji Janusz to robi dobrze...:-D

skulinski
25-03-2009, 11:56
A ja jestem na nie. Wyglada na wyciagane z niedoswietlenia (co jest zrozumiale przy takiej scenie), jednak caly ten pomarancz wyszedl dziwnie płasko i mdło. Do tego wciąż jest niedoświetlone.

I jesczez gora wyglada jakby byla blysnieta?

harb
25-03-2009, 12:17
A ja jestem na nie. Wyglada na wyciagane z niedoswietlenia (co jest zrozumiale przy takiej scenie), jednak caly ten pomarancz wyszedl dziwnie płasko i mdło. Do tego wciąż jest niedoświetlone.

I jesczez gora wyglada jakby byla blysnieta?

no niestety była tam lampa gdyz to miejsce to piwnica - mało tego na wprost jest ruchoma czujaka która za mna uruchomiała silna lampę - ja mam satysfakcję iz pomimo takich warunków wyszło to mz. dość dobrze :-D

morzon
25-03-2009, 15:08
No właśnie... kadr jest fajny, miejsce też, ale ta lampa to pierwsze co mi się w oczy rzuciło. Psuje mi to odbiór zdjęcia bardzo... szkoda : (

borregaard
25-03-2009, 16:19
No właśnie... kadr jest fajny, miejsce też, ale ta lampa to pierwsze co mi się w oczy rzuciło. Psuje mi to odbiór zdjęcia bardzo... szkoda : (No to powiedz gdzie Ci się i na co rzuciła(oprócz oczu...małpa wredna...:mrgreen:) i w czym psuje....jeśli cokolwiek...?
:mrgreen:
Czy już się zrzygałeś z obrzydzenia,czy za chwilę.....?....:mrgreen::mrgreen:

morzon
25-03-2009, 16:38
Psuje mi w odbiorze ;)
przede wszystkim na podłodze mnie drażni, nie ma cieni przy "kafelkach" przez co (jak dla mnie ofcoz) sprawia wrażenie bardzo spłaszczonej...
Poza tym przez błyśnięcie, brzegi kadru są jaśniejsze, co mi się nie podoba ;) i powoduje to też dość nienaturalny rozkład jasności na całości (sic!) zwłaszcza takim miejscu które wydawać by się mogło powinno być w cieniu.

Nie, rzygać nie mam zamiaru, ani teraz, ani za chwilę.

Nie wiem jak odbierać Twój komentarz - czy to taka zaczepka, prowokacja czy taki nietypowy humor... ;>

borregaard
25-03-2009, 17:27
To taka zaczepka aby dowiedzieć się co Ci psuje odbiór...nic zdrożnego,tak na wesoło...nie mam powodów do prowokacji innych niż te,które sprowokują do pełniejszej oceny....:mrgreen:

harb
25-03-2009, 18:45
S4INT - tak daleko to bym nie analizował , mogę Ci pokazać wczesniejsze fotki ze Sztokholmskiej starówki gdzie faktura scian jest inna co 20cm a zdjecia sa robione przy swietle zastanym - jedyne co moge sobie zarzucić w tej fotce to to ze nie przyciemniłem dostatecznie łuku na którym jest widoczne rozjasnienie - rzeczywiscie tak jak pisałem wczesniej to jest piwnica jezeli chodzi o swiatło i trudno tam zrobić idealne zdjecie - na tym zdjeciu jest jeszcze jeden ważny aspekt dziedziniec, nie ma na nim przeswietleń
wiec podsumowujac wszystko napisałem ze mam satysfakcję ze w tamtym czasie na tym czym było to zrobione wyszło takie zdjecie

rozumię że fotka ma prawo się nie podobać i w tym temacie nie mam zamiaru polemizować - moze ktoś z lepsza wiedza zrobiłby to lepiej, fotka zrobiona zdajsie w 2007r z kitowego szkła które jak wiemy akurat w takich warunkach pokazało swoje niedoskonałosci - zapewne to co mam w stopce obecnie inaczej by sie tam spisało

pozdrówka :-D

Vodafone
25-03-2009, 21:29
Mi tam się podoba... kadr ma swój klimacik - posiada głębię ;-)

Skrzat
25-03-2009, 23:04
Podoba mi się za ciekawy kadr, który intryguje i zaprasza dalej i może dlatego nie widzę tego co widzą inni.

Ja pewnie z tych "mało technicznych" no ale cóż........mamy demokrację przecie:-D

Fajnie wypatrzone.