PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sawa

wojteh
18-03-2009, 11:09
Mój pierwszy raz - to nie boisko koszykówki wiec mam stracha ..... :)

Modelka: Sawa
Miejsce: Studio Digital 0 Łódź

Zdjęcie wykonałem na tle okna - doświetliłem blendą

Proszę o wskazówki na co zwracać uwagę następnym razem ...

http://wojteh.pl/wp-content/gallery/reportaz/kurs/dsc_4540-sawa-www.jpg

jacek.gold
18-03-2009, 11:15
twarz niedoświetlona tył wyjarany
skoro wykonane w studiu to dlaczego okno? okno masz w domu i nie trzeba do tego studia wynajmować

wojteh
18-03-2009, 11:24
nie wynajmowałem - to był pomysł naszego kolego który kurs prowadził :D - zdjęcie wykonałem podczas kursu fotografii ślubnej

Borowa
18-03-2009, 11:28
Nie rób krzywdy koleżance
Zdjęcie nie zbyt oświetlone - znaczy jest ale nie wystarczająco
Mina niestety nie najlepsza
Oczy - odbłyski tylko jeszcze pogarszają nastrój..

andrzej500
18-03-2009, 12:07
Jeśli twarz oświetlamy od dołu to się pokazują „wampirki”. Z średnim sukcesem to osiągnąłeś.

segl
18-03-2009, 13:11
Proszę o wskazówki na co zwracać uwagę następnym razem ...

uważam że tu akurat oświetlenie nie jest takie złe, efekt psuje mina modelki. Takze proponuję Ci zwracac uwagę na "grymasy" osoby fotografowanej

mOSAd
18-03-2009, 14:21
Zdjęcie zamieszczone fatalne pod względem kolorów. Oświetlenie też mało korzystne, choć w teorii brzmi nieźle.
Wrzuciłem na szybki warsztat i o ile kolorków nie udało mi się odbrze skorygować, o tyle do cz-b się konwertuje bez problemu. Po małej korekcie poziomów zdjęcie wygląda już o wiele lepiej. Wygładza się skóra i rozświetlają się cienie. Niestety pogłębia się też widoczna wada w makijażu - oczy są inaczej umalowane i jedno jest większe (ciemniejsze). Popracowałbym chwilę nad obróbką, jeśli masz zamiar to zdjęcie przekazać choćby modelce. Bo da się trochę więcej z niego wyciągnąć.

wojteh
18-03-2009, 16:58
tak chciałbym przekazać je modelce (molestuje mnie .... :) co ogólnie nie jest najgorsze ... hahahaha) długa droga jeszcze dla mnie - ale chce sie nauczyć - zaraz będę miał swoje małe miejsce studio wiec zacznę się szkolić i Was męczyć ..