Mój pierwszy raz - to nie boisko koszykówki wiec mam stracha .....
Modelka: Sawa
Miejsce: Studio Digital 0 Łódź
Zdjęcie wykonałem na tle okna - doświetliłem blendą
Proszę o wskazówki na co zwracać uwagę następnym razem ...
![]()
Szukaj
Mój pierwszy raz - to nie boisko koszykówki wiec mam stracha .....
Modelka: Sawa
Miejsce: Studio Digital 0 Łódź
Zdjęcie wykonałem na tle okna - doświetliłem blendą
Proszę o wskazówki na co zwracać uwagę następnym razem ...
![]()
twarz niedoświetlona tył wyjarany
skoro wykonane w studiu to dlaczego okno? okno masz w domu i nie trzeba do tego studia wynajmować
nie wynajmowałem - to był pomysł naszego kolego który kurs prowadził- zdjęcie wykonałem podczas kursu fotografii ślubnej
Nie rób krzywdy koleżance
Zdjęcie nie zbyt oświetlone - znaczy jest ale nie wystarczająco
Mina niestety nie najlepsza
Oczy - odbłyski tylko jeszcze pogarszają nastrój..
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
Jeśli twarz oświetlamy od dołu to się pokazują „wampirki”. Z średnim sukcesem to osiągnąłeś.
x
Zdjęcie zamieszczone fatalne pod względem kolorów. Oświetlenie też mało korzystne, choć w teorii brzmi nieźle.
Wrzuciłem na szybki warsztat i o ile kolorków nie udało mi się odbrze skorygować, o tyle do cz-b się konwertuje bez problemu. Po małej korekcie poziomów zdjęcie wygląda już o wiele lepiej. Wygładza się skóra i rozświetlają się cienie. Niestety pogłębia się też widoczna wada w makijażu - oczy są inaczej umalowane i jedno jest większe (ciemniejsze). Popracowałbym chwilę nad obróbką, jeśli masz zamiar to zdjęcie przekazać choćby modelce. Bo da się trochę więcej z niego wyciągnąć.
tak chciałbym przekazać je modelce (molestuje mnie ....co ogólnie nie jest najgorsze ... hahahaha) długa droga jeszcze dla mnie - ale chce sie nauczyć - zaraz będę miał swoje małe miejsce studio wiec zacznę się szkolić i Was męczyć ..
Skontaktuj się z nami