PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kimberley

kucza21
16-03-2009, 20:41
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/img5/4094/img6486x.jpg)

szelass
16-03-2009, 21:08
kurczę, jestem 3x na TAK!!! za całość

no dobra, ale gdybym miał się czepiać: :)
-denerwują szelki (były konieczne?)
-nienaturalne skrzywienie modelki :)
-brak mi trochę czerni w cieniach.

ale jak nadmieniłem bardzo mi się podoba...no, ale ja się tam nie znam.

nonnatus
16-03-2009, 22:15
no jakoś nie podzielam opinii przedpiszcy :)

zdjęcie jakby zatrzymane w pół pstryku :D
mina jakaś niejednoznaczna
wypalone pół głowy
jedno oko wyszło większe niź drugie...
nie rozumiem, co ma dodać do portretu ów znak na drzwiach?
ogólnie takie se...

ikr
16-03-2009, 22:26
zgadzam sie z nonnatus. oswietlenie niekorzystnie znieksztalca twarz i ramiona, jakby modelka skladala sie z dwoch czesci - szczuplej i ...pulchnej ;)

mOSAd
17-03-2009, 05:59
I jeszcze do tego ten przechył... Brrrr, założe się, że tej dziewczynie można zrobić o wiele lepsze zdjęcie.

dame
17-03-2009, 07:45
mi zdjęcie podoba się, tło może jakoś nie przypadło mi do gustu, ale sama modelka wyszła super!

zdjęcie jakby zatrzymane w pół pstryku :D

nie wiadomo o co Ci chodzi ;-)

mina jakaś niejednoznaczna

bo to kobieta ;-)

wypalone pół głowy

u mnie nic nie jest wypalone. Słaby masz monitor :P

jedno oko wyszło większe niź drugie...

bo to ludzka istota jest, a nie homo-photoshopus :P

nie rozumiem, co ma dodać do portretu ów znak na drzwiach?

no właśnie też tego nie kumam, co to jest? wc? jeśli tak, to wyjątkowo niekorzystne tło.. ale sama modelka - tak jak mówiłem, wyszła super.

andrzejp
17-03-2009, 11:29

Dame - super.

stock
17-03-2009, 11:48
ten znak przyciaga uwage bardziej niz modelka - niestety. Zbyt agresywny. Jestem na nie - w takim układzie. Choc modelka fajowa :)

baqers
17-03-2009, 11:52
a mnie sie właśnie podoba, jakby stała prosto to by było tak jakoś zwczyajnie, a tak jest jakoś intrygująco ;)

sdnk
17-03-2009, 13:58
mi nie pasuje tylko to przekrzywienie ramion, oświetlenie jak najbardziej na tak, obróbka też ciekawa.
ogólnie +

Thermo
17-03-2009, 16:34
A ja uważam, że światło jest ok., tylko modelka strasznie nienaturalnie sztywna.
Efekt to wina modelki a nie fotografa.

ikr
17-03-2009, 16:39

oj... bardzo to nowatorskie podejście...

fushiro
17-03-2009, 16:41
(...)

Że co!?

To może zaczniemy winić zachody słońca, że kiepskie, budynki, że krzywe i nie mieszczą się w kadrze, sportowców, że są nie tam gdzie trzeba, ptaki, że rozmazane w locie?

kucza21
17-03-2009, 17:32
Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.

fushiro
17-03-2009, 19:02
Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.

Jak na takie warunki, nieźle. Najlepiej jednak sprawdza się konsekwentna praca. Pokaż dziewczynie zdjęcia na zachętę (jak nie ma żadnych, to ucieszy się z jakichkolwiek; jak pokażesz na papierze, będzie osikana z radości), zanotuj sobie poprawki, wymyśl kadry, stylizację i zacznij jeszcze raz. Ja powoli umawiam się z różnymi dziewczynami i staram się wybrać takie z którymi dobrze będzie mi się pracowało, które mają dar do pozowania i nie robią drewnianych min. Początki są trudne, ale efekty zawsze dają dużo radości :)

szelass
17-03-2009, 20:11
...będzie osikana z radości

:)

nonnatus
17-03-2009, 21:27
mi zdjęcie podoba się, tło może jakoś nie przypadło mi do gustu, ale sama modelka wyszła super!

nie wiadomo o co Ci chodzi ;-)

bo to kobieta ;-)

u mnie nic nie jest wypalone. Słaby masz monitor :P

no właśnie też tego nie kumam, co to jest? wc? jeśli tak, to wyjątkowo niekorzystne tło.. ale sama modelka - tak jak mówiłem, wyszła super.

nie no spoko... najlepsza fotka jaką widziałem. w życiu nie podejrzewałem, że wyjarane wlosy to efekt złego monitora... a mina ni w pięć ni w dziewięc to synonim kobiecości, a tak w ogóle, teraz pod kazdą fotką wystarczy napisać - zajebista fotka i czekać tylko na pochwaly, bo przeciez zdjęcie super. braavvvo.

dame
17-03-2009, 23:08
no widzisz jak sie myliles? :D

FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.

nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.

nonnatus
17-03-2009, 23:15
no widzisz jak sie myliles? :D

FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.

nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.

więc spójrz na włosy po lewej stronie zdjęcia. wypalone jak dziura w swetrze... :)

sdnk
17-03-2009, 23:28
ja dalej konsekwentnie będe twierdził,że nie każde zdjęcie musi być technicznym majstersztykiem, a ta dziewczyna ma "coś" takiego w sobie,że zatrzymuje wzrok na dłużej. szkoda tylko tych przekrzywionych ramion.

andrzejp
18-03-2009, 18:12
sdnk i coś w tym jest :-D