Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kimberley
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/img5/4094/img6486x.jpg)
kurczę, jestem 3x na TAK!!! za całość
no dobra, ale gdybym miał się czepiać: :)
-denerwują szelki (były konieczne?)
-nienaturalne skrzywienie modelki :)
-brak mi trochę czerni w cieniach.
ale jak nadmieniłem bardzo mi się podoba...no, ale ja się tam nie znam.
nonnatus
16-03-2009, 22:15
no jakoś nie podzielam opinii przedpiszcy :)
zdjęcie jakby zatrzymane w pół pstryku :D
mina jakaś niejednoznaczna
wypalone pół głowy
jedno oko wyszło większe niź drugie...
nie rozumiem, co ma dodać do portretu ów znak na drzwiach?
ogólnie takie se...
zgadzam sie z nonnatus. oswietlenie niekorzystnie znieksztalca twarz i ramiona, jakby modelka skladala sie z dwoch czesci - szczuplej i ...pulchnej ;)
I jeszcze do tego ten przechył... Brrrr, założe się, że tej dziewczynie można zrobić o wiele lepsze zdjęcie.
mi zdjęcie podoba się, tło może jakoś nie przypadło mi do gustu, ale sama modelka wyszła super!
zdjęcie jakby zatrzymane w pół pstryku :D
nie wiadomo o co Ci chodzi ;-)
mina jakaś niejednoznaczna
bo to kobieta ;-)
wypalone pół głowy
u mnie nic nie jest wypalone. Słaby masz monitor :P
jedno oko wyszło większe niź drugie...
bo to ludzka istota jest, a nie homo-photoshopus :P
nie rozumiem, co ma dodać do portretu ów znak na drzwiach?
no właśnie też tego nie kumam, co to jest? wc? jeśli tak, to wyjątkowo niekorzystne tło.. ale sama modelka - tak jak mówiłem, wyszła super.
andrzejp
17-03-2009, 11:29
Dame - super.
ten znak przyciaga uwage bardziej niz modelka - niestety. Zbyt agresywny. Jestem na nie - w takim układzie. Choc modelka fajowa :)
a mnie sie właśnie podoba, jakby stała prosto to by było tak jakoś zwczyajnie, a tak jest jakoś intrygująco ;)
mi nie pasuje tylko to przekrzywienie ramion, oświetlenie jak najbardziej na tak, obróbka też ciekawa.
ogólnie +
A ja uważam, że światło jest ok., tylko modelka strasznie nienaturalnie sztywna.
Efekt to wina modelki a nie fotografa.
oj... bardzo to nowatorskie podejście...
(...)
Że co!?
To może zaczniemy winić zachody słońca, że kiepskie, budynki, że krzywe i nie mieszczą się w kadrze, sportowców, że są nie tam gdzie trzeba, ptaki, że rozmazane w locie?
Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.
Generalnie, żaby wydobyć jak najwięcej z modelki jest to zadaniem fotografa. To on stwarza sobie warunki do tego.
Ja osobiście nic więcej nie mogłem wyciągnąć. Dziewczynę i jej dwie koleżanki spotkałem na ulicy i w ciągi 5 minut zrobiłem im po 5 zdjęć.
Jak na takie warunki, nieźle. Najlepiej jednak sprawdza się konsekwentna praca. Pokaż dziewczynie zdjęcia na zachętę (jak nie ma żadnych, to ucieszy się z jakichkolwiek; jak pokażesz na papierze, będzie osikana z radości), zanotuj sobie poprawki, wymyśl kadry, stylizację i zacznij jeszcze raz. Ja powoli umawiam się z różnymi dziewczynami i staram się wybrać takie z którymi dobrze będzie mi się pracowało, które mają dar do pozowania i nie robią drewnianych min. Początki są trudne, ale efekty zawsze dają dużo radości :)
...będzie osikana z radości
:)
nonnatus
17-03-2009, 21:27
mi zdjęcie podoba się, tło może jakoś nie przypadło mi do gustu, ale sama modelka wyszła super!
nie wiadomo o co Ci chodzi ;-)
bo to kobieta ;-)
u mnie nic nie jest wypalone. Słaby masz monitor :P
no właśnie też tego nie kumam, co to jest? wc? jeśli tak, to wyjątkowo niekorzystne tło.. ale sama modelka - tak jak mówiłem, wyszła super.
nie no spoko... najlepsza fotka jaką widziałem. w życiu nie podejrzewałem, że wyjarane wlosy to efekt złego monitora... a mina ni w pięć ni w dziewięc to synonim kobiecości, a tak w ogóle, teraz pod kazdą fotką wystarczy napisać - zajebista fotka i czekać tylko na pochwaly, bo przeciez zdjęcie super. braavvvo.
no widzisz jak sie myliles? :D
FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.
nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.
nonnatus
17-03-2009, 23:15
no widzisz jak sie myliles? :D
FYI - jak masz kiepski monitor, to tam gdzie w dobrym monitorze sa szarosci tam w kiepskim sa przepaly - zwyczajnie dobre monitory roznia sie od slabych m.in. iloscia wyswietlanych odcieni szarosci. To teraz juz wiesz.
nie twierdze ze ta fotografia jest doskonala, ale z pewnoscia jest fajna.
więc spójrz na włosy po lewej stronie zdjęcia. wypalone jak dziura w swetrze... :)
ja dalej konsekwentnie będe twierdził,że nie każde zdjęcie musi być technicznym majstersztykiem, a ta dziewczyna ma "coś" takiego w sobie,że zatrzymuje wzrok na dłużej. szkoda tylko tych przekrzywionych ramion.
andrzejp
18-03-2009, 18:12
sdnk i coś w tym jest :-D