PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] "Kontrast" ...nadal debiut

ramicx
15-03-2009, 21:59
To maja 2 praca na tym forum, więc nadal debiut.
Wiem że moglo być dużo lepiej, doradźcie na co następnym razem powinienem zwrócić większą uwagę?
Dzięki :-D
1. Kontrast

http://img149.imageshack.us/img149/507/kontrast.jpg

irek6311
15-03-2009, 22:12
Fotka może się podobać tylko te odblaski w szybie szkodzą .

krzych1002
16-03-2009, 00:36
Świetnie wypatrzone jak dla mnie bomba:)

ramicx
16-03-2009, 15:45
Dzieki

ramicx
16-03-2009, 21:10
Widzę że wielkie zainteresowanie wzbudzilem :oops: Dorzucam coś z innej bajki, może tym razem więcej napiszecie.
Para zakochanych odpoczywala na chodniku...

http://img522.imageshack.us/img522/7024/milonaulicy.jpg
Pzdr :-D

Jacek S
19-03-2009, 13:43
Oba mi się podobają, 2 nawet bardziej.
Na jedynce trochę za ciemną i za bardzo kontrastowo, nie mam tu na myśli oczywiście tematu zdjęcia.

kropsi
19-03-2009, 16:32
Drugie zdjęcie świetne, bardzo ciekawe połączenie kolorów. Piękny rudy!
Natomiast pierwsze niestety nie podoba mi się zupełnie. Temat pokazany w mega oklepany sposób. Ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Pozdrawiam

ramicx
19-03-2009, 20:04
Dzięki za uwagi, doceniam :-D

Inkognito
19-03-2009, 20:07
ooo masz dobre oko do streetu :) bardzo dobrze wypatrzone pierwsze - choć nie leży mi konwersja - ale to szczegół. Za to już dwójka jest na tyle dobra, że nie ma sensu ani potrzeby czepiać sie czegokolwiek - wygląda jakby parka była jakoś doświetlana - a zakładam, że to wypatrzony na ulicy obrazek (?!) - jeśli tak to pozazdrościć miękkiego światełka!

asha
19-03-2009, 20:10
Oklepane czy nie, każdy musi zaliczyć taki strzał jak się chce zajmować "streetem". Mi się podoba. Pewnie trzaskałabym takie same, tylko brak mam i spektakularnych marek i spektakularnych bezdomnych...tutaj tylko pijacy i biedronka ;)

pzdr

witold68
19-03-2009, 20:19
Skojarzyło mi się to zdjecie od razu z fotografią Jeff'a wall'a, która przedstawia faceta siedzącego na ulicy, otwierającego karton "rozbryzgującego" mleka...

ramicx
19-03-2009, 20:30
ooo masz dobre oko do streetu :) bardzo dobrze wypatrzone pierwsze - choć nie leży mi konwersja - ale to szczegół. Za to już dwójka jest na tyle dobra, że nie ma sensu ani potrzeby czepiać sie czegokolwiek - wygląda jakby parka była jakoś doświetlana - a zakładam, że to wypatrzony na ulicy obrazek (?!) - jeśli tak to pozazdrościć miękkiego światełka!

Nie doświetlalem, miękko bylo bo światelo rozproszone przez budynki :-D Parka przez chwile byla osamotniona,strzelilem poziomo,pionowo... a po chwili ulice zapelnili przechodnie. Pzdr

Oklepane czy nie, każdy musi zaliczyć taki strzał jak się chce zajmować "streetem". Mi się podoba. Pewnie trzaskałabym takie same, tylko brak mam i spektakularnych marek i spektakularnych bezdomnych...tutaj tylko pijacy i biedronka ;)pzdr

He he :mrgreen: trafilo mi się "jak staremu psu na obcej wsi za....." wiadomo co:twisted:
Nie martw się, moja wioska ma 13 obejść, ale na miejscu zamieszkania świat się nie kończy ;) Pzdr

Inkognito
19-03-2009, 20:35
Nie doświetlalem, miękko bylo bo światelo rozproszone przez budynki Parka przez chwile byla osamotniona,strzelilem poziomo,pionowo... a po chwili ulice zapelnili przechodnie. Pzdr

Tym bardziej gratuluje :)

kropsi
19-03-2009, 21:22
Oklepane czy nie, każdy musi zaliczyć taki strzał jak się chce zajmować "streetem".

Kompletnie się nie zgadzam z takim stwierdzeniem. Nikt nic nie musi. To że kogoś interesuje street, nie znaczy, że musi powielać schematy. Chyba że komuś akurat podoba się taki motyw, to droga wolna;)
Mnie interesuje fotografia uliczna i nie czuje się w obowiązku zrobienia jakiegokolwiek tematu/zdjęcia/motywu tylko z tego powodu, że jak street to musi być to czy tamto..
Właśnie na tym polega piękno tworzenia, że każdy może tworzyć to co chce.
Do Autora fotografii: jeszcze raz gratuluję drugiego zdjęcia, też zastanawiałam się, czy przypadkiem nie było pozowane, więc jeśli nie to tym bardziej należy się uznanie:)
Pozdrawiam

ryszkut
19-03-2009, 22:10
a ja nie rozumiem czemu ludzie nazywają zdjęciami "prace" to tak przez nadęcie czy co?

taka zupełnie zbędna nomenkaltura. jeszcze jakby te zdjećia były 7 cudem świata to jasne, rozumiem - są to prace. ale takie coś??? no nie bardzo do mnie to trafia

ramicx
19-03-2009, 23:08
a ja nie rozumiem czemu ludzie nazywają zdjęciami "prace" to tak przez nadęcie czy co?

taka zupełnie zbędna nomenkaltura. jeszcze jakby te zdjećia były 7 cudem świata to jasne, rozumiem - są to prace. ale takie coś??? no nie bardzo do mnie to trafia

Nawet nie wiedzialem że tak napisalem, tzn "prace"... to takie straszne jest ? Pani w przedszkolu też oceniala moje "prace" (patrz: bohomazy) ale za Picassa się nie mialem :mrgreen: W fotografii (chyba dobre slowo?) raczkuje dopiero:oops: doceniam krytykę, ale zdjęć a nie pisowni:-D
Pzdr

Inkognito
19-03-2009, 23:31

Bo powalająca większość z nas tu obecnych nigdy nie zrobi zdjęcia które można nazwać "pracą" zawierającego jakiś wyższy poziom artyzmu. Ale dlaczego odbierać im radość nazywania swoich zdjęć na wyrost? Przeszkadza Ci to w czymś? Zaniża poziom prawdziwych "prac"?

Jakubas
19-03-2009, 23:41
dobre pomysły, sprzęt przyzwoity, wykonanie coraz lepsze

to tak przez nadęcie czy co?

Pozdrawiam serdecznie :mrgreen: