Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] bez tyłułu
dziś uchwycone na plenerze w Parku Krajobrazowym Doliny Bystrzycy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img.org.pl/obrazek/cB059tm0A4H.html)
konstruktywna krytyka mile widziana
puku puku kto tu robi tyle... (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=1358)
o juz sie udało\
puku puku kto tu robi tyle... (http://nikon.org.pl/showthread.php?t=1358)
o juz sie udało\
serwer ifotos się spusł :(
jakieś małe mi wyszło :(
a przeca robiłem wg przepisu
eldritch
14-03-2009, 21:22
serwer ifotos się spusł :(
jakieś małe mi wyszło :(
a przeca robiłem wg przepisu
może i lepiej, że nie widać... ja bym takiego zdjęcia nie pokazał publicznie...
IMHO najgorsze zdjęcie jakie widziałem na tym forum, (nie licząc moich ;)).
uważam, że pokazanie stopniowania mgły jako takiego to jest dużo, dużo za mało...
może i lepiej, że nie widać... ja bym takiego zdjęcia nie pokazał publicznie...
IMHO najgorsze zdjęcie jakie widziałem na tym forum, (nie licząc moich ;)).
(...)
Zdecydowanie się nie zgodzę z powyższym...
Choć to zdjęcie nie porywa to nie jest najgorsze z tych które się pokazały na forum.
Mało atrakcyjna w końcowym rozrachunku miejscówka oraz nieciekawa pogoda sprawiają, że zdjęcie wypada ... przeciętnie.
Brawo za odwagę !
Z pozoru kadr beznadziejny - a jednak w efekcie wyszło zdjęcie całkiem strawne i niesztampowe.....
pozdr....
Nikonozaur
14-03-2009, 22:37
A ja lubię takie smutasy. Wiem też, że ciężko jest coś wyciągnąć w taki mglisto bury dzień.
Wg mnie zbędne jest coś w lewym dolnym rogu - wygląda na zapomniany element do wykadrowania.
Czy "bez tyłułu" to tytuł zamierzony? ;)
Pozwoliłem sobie pobawić się z tym zdjęciem:)
Ja bym szedł w kierunku czegoś takiego :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/1670/cb059tm0a4h.jpg)
Jeśli Ci się mój pomysł nie widzi to usunę zdjęcie, daj tylko znać
ładnie wyglada wersja Jarka76 - zrobiła sie z tego ciekawa fotka
ładnie wyglada wersja Jarka76 - zrobiła sie z tego ciekawa fotka
:shock: to chyba widzimy jakieś inne fotki... Zarówno oryginał jak i jakiekolwiek przeróbki wyszły bardzo przeciętnie niestety. Warunkie kiepskie to ciężko coś sensownego wykrzesać :)
Urban1994
15-03-2009, 11:32
Zdjęcia fajne, bardziej pasuje mi to 2 , przycięte i BW.
Na 1 odbiór psuje ta droga czy co to jest w lewym dolnym rogu.
Sowulus12
15-03-2009, 11:55
Żadna wersja tego zdjęcia mi nie podchodzi :( Słaby kadr, wyjarane niebo, jakość na granicy.
eldritch
15-03-2009, 15:25
Zdecydowanie się nie zgodzę z powyższym...
Choć to zdjęcie nie porywa to nie jest najgorsze z tych które się pokazały na forum.
Mało atrakcyjna w końcowym rozrachunku miejscówka oraz nieciekawa pogoda sprawiają, że zdjęcie wypada ... przeciętnie.
Masz prawo się nie zgodzić, tylko z czym się nie zgadzasz?
Chcesz mi wmówić, że nieprawdą jest to, że jest to najsłabsze zdjęcie jakie JA widziałem na forum?
Być może TY Nemeth widziałeś jeszcze słabsze, ale JA nie widziałem... więc z czym tu się nie zgadzać? Zwłaszcza, że myślę że ty byś takiej fotki też publicznie nie pokazał... nie przeszła by Twojej kontroli jakości jak mniemam.
a to że mało interesująca miejscówka i słabe warunki - no to chyba niczego nie usprawiedliwia. Jak się chce coś ładnego pokazać, to i miejscówka i warunki powinny być ok. Inaczej można sobie zdjęcia do albumu robić...
rafulec prosił o konstruktywną krytykę, w tej sytuacji nic po za "unikać pokazywania takich zdjęć" nie można poradzić.
BO:
-motyw wyjątkowo nieciekawy,
-kompozycji brak, budowa kadru w zasadzie nie istnieje
- światło fatalne, a na dodatek nieumiejętnie wykorzystane - bo jak ktoś potrafi to i w mleku ładne zdjęcie zrobi,
- ekspozycja - taka jakie warunki,
- szaro-bure nic
Masz prawo się nie zgodzić, tylko z czym się nie zgadzasz?
Chcesz mi wmówić, że nieprawdą jest to, że jest to najsłabsze zdjęcie jakie JA widziałem na forum?
Być może TY Nemeth widziałeś jeszcze słabsze, ale JA nie widziałem... więc z czym tu się nie zgadzać? Zwłaszcza, że myślę że ty byś takiej fotki też publicznie nie pokazał... nie przeszła by Twojej kontroli jakości jak mniemam.
a to że mało interesująca miejscówka i słabe warunki - no to chyba niczego nie usprawiedliwia. Jak się chce coś ładnego pokazać, to i miejscówka i warunki powinny być ok. Inaczej można sobie zdjęcia do albumu robić...
rafulec prosił o konstruktywną krytykę, w tej sytuacji nic po za "unikać pokazywania takich zdjęć" nie można poradzić.
BO:
-motyw wyjątkowo nieciekawy,
-kompozycji brak, budowa kadru w zasadzie nie istnieje
- światło fatalne, a na dodatek nieumiejętnie wykorzystane - bo jak ktoś potrafi to i w mleku ładne zdjęcie zrobi,
- ekspozycja - taka jakie warunki,
- szaro-bure nic
dziękuję za uwagi
wybacz eldritch, ale jeszcze nie jednego mojego gniota zobaczysz :)
mam nadzieję że dzięki kontruktywnej krytyce ja i osoby mniej doświadczone
poprawią swój warsztat, więc kolejne foto będzie lepsze
Pozwoliłem sobie pobawić się z tym zdjęciem:)
Ja bym szedł w kierunku czegoś takiego :) [ciach]
Jeśli Ci się mój pomysł nie widzi to usunę zdjęcie, daj tylko znać
nie specjalnie mi się to podoba,
choć na pewno wystemplowanie lewego dolnego rogu wyszło mu na plus:)
zdjęcia proszę nie usuwać
Zdjęcie w wersji Jarka jest do przyjęcia,..szczególnie jako lewe w zestawie trzech,..środkowe-las na wprost,..prawe-lustrzane odbicie lewego,..oczywiście po starannej obróbce i w odpowiednim formacie...Co do miejsca,..jest tak samo dobre jak każde inne,..można po prostu je żle pokazać,a tu po wyczyszczeniu LD jest wręcz sterylnie,..Pogoda,..zawsze dobra,jak się z nią nie walczy...Reasumując. Widuję często lepsze fotografie na forum,..ale i od gorszych tu się roi,dlatego krytyka Eldritcha wydaje się mi mocno przesadzona i niemerytoryczna. pozdrawiam i przepraszam jeśli kogoś uraziłem.
eldritch
17-03-2009, 20:16
wybacz eldritch,
wielkie nieporozumienie...
...
nie chodzi o to kto jakie zdjęcia robi, bo każdy robi takie jakie robi,
tylko o to kto jakie pokazuje, uznając że się nadają do pokazania.
Myślę, że masz na kompie sporo lepszych zdjęć - to jest po prostu wyjątkowo nieciekawe...
a ja po prostu nie wierzę, że to jest Twoja najlepsza fotka.
A na forum pokazuje się z reguły to co się ma najlepszego... w każdym razie po jakiejś wstępnej selekcji.