PDA

Zobacz pełną wersję : Lowepro Compu trekker AW czy Mini trekker AW

NiseriN
21-08-2006, 20:01
Witam.
Zastanawiam się który plecak wybrać i czy między plecakami Lowepro Compu trekker AW, a Mini trekker AW jest jakaś róznica (oprócz kieszonki na laptopa oczywiście, która mi jest niepotrzebna). Czy rozmiarowo są one takie same i który bardziej polecacie?

Chętnie zobaczyłbym również zdjecia ktoregos z tych plecaków na plecach.

Dzięki
Michał

mkwiek
21-08-2006, 21:48
sam sięzastanawiam nad Mini Trekker AW. czy jest tam jakaś osobna kieszonka na notatnik, względnie jakieś chipsy czy bluze???
potrzebuje plecak na zajecia czy wyjscie nad morskie oko.

tekus
21-08-2006, 23:27
Mam mini trakkera aw, generalnie jest to zmysla rzecz zdjec nie bede robil bo sa tutaj (http://www.cambags.com/nikon/d70/backpacks/Lowepro_Mini_Trekker_AW_frames.htm)
Jest kieszen nawet dosc spora na notatnik. Sam tam upychalem puszki z napojami, i jedzienie do samolotu hihi. Mysle ze wejdzie tam tez jakas nie za gruba dobrze zlozona bluza. Z boku jest miejsce za zamocowanie np. etui do obiektywu (slip lock - chyba tak to sie pisze). Sam tak robilem, ale zamiast obiektywu w srodek ladowalem termosik.
Jak sa jeszcze jakies pytania to postaram sie odpowiedziec.

NiseriN
21-08-2006, 23:57
Dzieki za pomocne info.
Wlaśnie dlatego zastanawiam sie tez nad Compu trekkerem zeby do kieszonki na laptopa upchać bluze lub kurtke..... hmmm....
Dlatego chciałem zobaczyć zdjęcia na plecach zeby wyobrazić sobie bardziej jaki on jest duży.

tekus
22-08-2006, 00:03
To zalezy od wielkosci plecow :)
Postaram sie jutro zrobic jakies foto.

Boguslaw
22-08-2006, 00:44
widze ze wszyscy mamy podobny problem:) ostatnio ogladalem na zywo mini trekera aw wydawal mi sie idealny wiec go sobie raczej kupie, choc nie wiem jak wsadziles tam bluze:) moze jaka konserwa wajskowa by weszla:P choc przed chwila na eBay znalazlem TAMRAC EXPEDITION 5 CAMERA BACKPACK - 5575 tez fajny, wiekszy nieeeeeco i wejdzie ksiazka czy cos wiecej:) Tego na rynku jest tyle ze tesknie za komuna jak nie bylo nic:P

Robert_P
22-08-2006, 21:52
Ja sweter wkladałem tam gdzie jest sprzęt bo do kieszonki to raczej nie wejdzie .
Zapodane zdjęcia są bardzo dobre , jedno ułożenie z 80-200 jest takie samo jak moje :)
pozdrówka

NiseriN
22-08-2006, 23:19
Zdecydowałem się jednak na Compu trekkera AW. Wole dołożyć 5 dyszek i mieć tą kieszeń niby na laptopa, a moim przypadku bluze czy kurtke.
Pojutrze powienien już być i nie moge sie doczekać :)

tekus
22-08-2006, 23:23
No gratuluje, to juz nie bede kombinowal ze zdjeciem swoich plecow :)

Pawel Pawlak
23-08-2006, 08:14
sorki za spam, ale jak ktoś byłby zainteresowany MiniTrekkerem AW to zapraszam na PW. Mam taki w stanie bardzo dobrym, a potrzebuję czegoś większego więc z chęcią oddam w dobre ręce :) (za drobną opłatą ;))

Wozik
23-08-2006, 09:58
Moim zdaniem CompuTrekker jest idealny. Nie za duży i nie za mały. Choć zaczynam mieć pewne obawy gdzie będę nosił 12-24, gdy sobie je wreszcie kupię ;-)

NiseriN
24-08-2006, 22:39
Dzisiaj przyszedł moj Compu trekker AW :). Naprawde fajny plecaczek, jeszcze nigdy nie wiedziałem tak dopracowanego i dopieszczonego plecaka.
Jest cały sztywny i wcale nie jest mały, powiedziałbym nawet że to taka mała lodówa :) (pomyśleć że zastanawiałem się nad Compu trekkerem AW Plus...).
Podsumowując, tu nikogo nie zaskocze, wrażenia bardzo pozytywne i napewno starczy mi on na długi czas.
Pozdrawiam

wizualis
10-06-2009, 10:03
Witam,

wczoraj nabyłem CompuTrekkera AW... ogólne wrażenia są na plus, jedyne co mi się nie do końca podoba, to to iż aparat z gipem trochę wystaje z komory, co do reszty: podpiąłem do niego statyw.... włożyłem laptopa 15,4 wszystko pasuje idealnie, miejsca jest dużo, teraz czaję się na sigmę 24-70 HSM ;)

szela
10-06-2009, 10:39
Witam

Posiadam CompuTrekkera AW od miesiąca!
Miejsca jest w nim dużo, konstrukcja jest sztywna i rozwiązana naprawdę z głową!
Jedyne co trochę mi przeszkadza to rozwiązanie kieszeni na statyw! Mam dość długi statyw po złożeniu no i dynda w tej kieszeni pod plecakiem!
Nie jest to wogule odczuwalne podczas noszenia plecaka ale już całkowicie odpada postawienie go na ziemi!!!
Ale i tak polecam!

Pozdrawiam :)