Zobacz pełną wersję : Gabrysia
myfriend
05-03-2009, 15:53
Ostatnio sporo dzieciaczkow pokazujecie na forum, to i ja sie pochwale:)
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
I nieco ciasniej...
jacek.gold
05-03-2009, 15:58
nr 1 wystarczył by w zupełności
ładnie
Tomek Konopka
05-03-2009, 17:28
zgadzam się z Jackiem , może tylko białka w oczach troszke jakby niebieskawe:-D.
ps.śliczna modelka :-D
zgadzam się z Jackiem , może tylko białka w oczach troszke jakby niebieskawe:-D.
ps.śliczna modelka :-D
Ano właśnie, coś się z tymi oczętami dziwnego stało...
A tak poza tym modelka urocza :-)
myfriend
06-03-2009, 12:01
Dzieki Wam za komentarze.
W oryginale zdjecie bylo niedoswietlone, wiec w wyniku zwiekszenia jasnosci i kontrastu zrobily sie szumy na oczkach, probowalam je rozjasnic na masce, ale efekt jest taki jak na zdjeciu. Czy trzeba zmniejszyc nasycenie barw niebieskiej? Powiedzcie jak zrobic poprawki w takim przypadku i czy to ma sens w ogole...w sumie mozna zrobic nowe zdjecia:) Pytam z czystej ciekawosci:)
Pozdrawiam
Fajne podobieństwo z awatarem :)
Inkognito
06-03-2009, 14:19
Nie chciałbym się powtarzać, ale z tymi białkami to pare sekund roboty - a w odbiorze troche mi przeszkadzają - poza tym bardzo dobre zdjęcie a i modelka jw. :) Czekam na więcej!
E:
Jeżeli masz dostęp do ACR'a to tam bardzo ładnie można to poprawić zakładka HSL/Graystyle Luminance Niebieski w prawo w kierunku białego :)
Jest to sposób na globalną zmianę niebieskiego - w Photoshopie można zrobić to na maskach i tylko w danym obszarze.
myfriend
06-03-2009, 22:58
!AGresT dzieki:) Podobienstwo jak najbardziej jest...a kadr faktycznie taki sam jak awatar:D
Inkognito dziekuje bardzo za wyczerpujaca odpowiedz, na pewno skorzystam, ale na razie tylko w PSie, bo nie mam programu ACR.
poprawione:
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
A zdjecia mojej corki pewnie nie raz zamieszcze, bo dziewcze bardzo chetnie pozuje:)
ziellonny
06-03-2009, 23:24
zdjęcie bardzo udane, może i ja kiedyś wystąpię w tym dziale
Archibald
06-03-2009, 23:25
...A zdjecia mojej corki pewnie nie raz zamieszcze, bo dziewcze bardzo chetnie pozuje:)
Zazdroszczę... mojej się odechciewa... ;-)
Po poprawce OK, jak dla mnie pierwszy kadr lepszy :-)
Pzdr.
Też jestem za poprawionym, jest lepiej :-)
Inkognito
07-03-2009, 10:45
ale na razie tylko w PSie, bo nie mam programu ACR.
myfriend ale ACR to wtyczka do Photoshopa, którą powinnaś mieć już zainstalowaną. Zdjęcia można w niej otworzyć przez przeglądarkę Bridge (którą również powinnaś mieć zainstalowaną) i polecenie "Open in Camera Raw". Samego Bridge'a otworzysz chociażby z poziomu Photoshopa przez polecenie Go to Bridge, lub Browse in Bridge w zakładce File.
Ale po zdjęciu widzę, że bardzo dobrze poradziłaś sobie w szopie :)
myfriend
07-03-2009, 11:03
myfriend ale ACR to wtyczka do Photoshopa, którą powinnaś mieć już zainstalowaną. Zdjęcia można w niej otworzyć przez przeglądarkę Bridge (którą również powinnaś mieć zainstalowaną) i polecenie "Open in Camera Raw". Samego Bridge'a otworzysz chociażby z poziomu Photoshopa przez polecenie Go to Bridge, lub Browse in Bridge w zakładce File.
Ale po zdjęciu widzę, że bardzo dobrze poradziłaś sobie w szopie :)
Inkognito no to mnie oswieciles :D
bo ja przez przegladarke Bridge i polecenie "Open in Camera Raw" poprawiam WB i takie tam inne poprawki, a na zakladke HSL/Graystyle Luminance jakos nie klikalam :) Dzieki serdeczne.
I dzieki wszystkim za opinie.
Pozdrawiam
Inkognito
07-03-2009, 11:13
Inkognito no to mnie oswieciles :D
bo ja przez przegladarke Bridge i polecenie "Open in Camera Raw" poprawiam WB i takie tam inne poprawki, a na zakladke HSL/Graystyle Luminance jakos nie klikalam :) Dzieki serdeczne.
Hiehie dobre :D
nie ma za co :)