Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] untitled_002
plusczyminus?
05-03-2009, 00:34
-
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img87.imageshack.us/img87/287/57834615.jpg)
RomanZWrocławia
05-03-2009, 11:09
Wrocław?
osiedle Biskupin?
pierwsze co widać to zbyt pośpieszna selekcja nieba od reszty kadru - aureolka oddziela linię dachów od chmur - to drażni.
mało wyraziste - w sensie przekazu, sensu
Pozdrawiam
koncepcji jakiejś na te zdjęcie raczej nie miałeś. Zatem trudno orzec, czy tematem miał być artystycznie pokazany budynek, czy krajobraz, czy w końcu ów przechodzień.
Myślę, ze jezeli miał być street, to zacząłąbym od mniej wyszukanych ujęć na rzecz prostszych, bardziej czytelnych i dokumentacyjnych.
Nie podchodzi mi. Nie widzę tematu zdjęcia, nie wiem o co chodzi. Za lechupe w takim razie.
plusczyminus?
05-03-2009, 18:37
... zbyt pośpieszna selekcja nieba od reszty kadru - aureolka oddziela linię dachów od chmur
Co znaczy selekcja? Obróbce było poddane całe zdjęcie, bez selekcjonowania na strefy (tzn niebo, budynki i grunt były obrabiane bez separowania). Sprawdź na innym monitorze.
... zacząłąbym od mniej wyszukanych ujęć na rzecz prostszych, bardziej czytelnych i dokumentacyjnych.
Co to znaczy zaczynać? To nie jest moje pierwsze zdjęcie streetowe. To nie jest nawet tysięczne.
Ja po prostu nie mam zamiaru pokazywać zdjęć poprawnych, które komentowane są w dziecinny sposób: "zajebiste". "fajne światełko miałeś" czy "miodzio". Takie pokazywałem, jak byłem mały. Teraz do oceny daję te hmm... trudniejsze. Szczególnie do oceny przeze mnie.
Jeśli to uważasz za nieudane i bez koncepcji - przyjmuję.
..
Co to znaczy zaczynać? To nie jest moje pierwsze zdjęcie streetowe. To nie jest nawet tysięczne.
Ja po prostu nie mam zamiaru pokazywać zdjęć poprawnych, które komentowane są w dziecinny sposób: "zajebiste". "fajne światełko miałeś" czy "miodzio". Takie pokazywałem, jak byłem mały. Teraz do oceny daję te hmm... trudniejsze. Szczególnie do oceny przeze mnie.
.
Moze nie selekcjonuj zdjęć wg kryterium poprawne, trudne czy łatwe. Po prostu pokaz najlepsze.
RomanZWrocławia
05-03-2009, 22:48
RomanZWrocławia napisał:
mało wyraziste - w sensie przekazu, sensu
to dopiero jest mało wyraziste w sensie sensu, byłem chyba nawalony.
Teraz przepinam grzecznie monitor ...
czekaj ...
jeszcze wtyczka ....
włączam .....
no tak..
FCK..
dalej widzę aureolkę nad dachami, ale teraz no tak , teraz baardzo wyraźnie i wyraziście widać, że to nie z powodu który wcześniej sobie ubzdurałem. Jak mogłem być tak nieuważny. Przepraszam
a zdjęcie dalej takie ani na plus ani na minus ..
a teraz jeszcze doczytałem, ze to "ponadtysięczny street" no to powolutku to idzie.
Luźne warkoczyki dobrze robią na forum Nikona ;)
POZDRAWIAM
plusczyminus?
05-03-2009, 23:14
RomanZWrocławia
Luźne warkoczyki dobrze robią na forum Nikona ;)
POZDRAWIAM
To dobrze, że poluzowałeś.
Też pozdrawiam.
RomanZWrocławia
06-03-2009, 01:33
:)
fajne, ale o czym to traktuje to chyba największa zagadka...