Szukaj
Wrocław?
osiedle Biskupin?
pierwsze co widać to zbyt pośpieszna selekcja nieba od reszty kadru - aureolka oddziela linię dachów od chmur - to drażni.
mało wyraziste - w sensie przekazu, sensu
Pozdrawiam
myślę co piszę
koncepcji jakiejś na te zdjęcie raczej nie miałeś. Zatem trudno orzec, czy tematem miał być artystycznie pokazany budynek, czy krajobraz, czy w końcu ów przechodzień.
Myślę, ze jezeli miał być street, to zacząłąbym od mniej wyszukanych ujęć na rzecz prostszych, bardziej czytelnych i dokumentacyjnych.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Nie podchodzi mi. Nie widzę tematu zdjęcia, nie wiem o co chodzi. Za lechupe w takim razie.
Co znaczy selekcja? Obróbce było poddane całe zdjęcie, bez selekcjonowania na strefy (tzn niebo, budynki i grunt były obrabiane bez separowania). Sprawdź na innym monitorze.
Co to znaczy zaczynać? To nie jest moje pierwsze zdjęcie streetowe. To nie jest nawet tysięczne.
Ja po prostu nie mam zamiaru pokazywać zdjęć poprawnych, które komentowane są w dziecinny sposób: "zajebiste". "fajne światełko miałeś" czy "miodzio". Takie pokazywałem, jak byłem mały. Teraz do oceny daję te hmm... trudniejsze. Szczególnie do oceny przeze mnie.
Jeśli to uważasz za nieudane i bez koncepcji - przyjmuję.
RomanZWrocławia napisał:
mało wyraziste - w sensie przekazu, sensu
to dopiero jest mało wyraziste w sensie sensu, byłem chyba nawalony.
Teraz przepinam grzecznie monitor ...
czekaj ...
jeszcze wtyczka ....
włączam .....
no tak..
FCK..
dalej widzę aureolkę nad dachami, ale teraz no tak , teraz baardzo wyraźnie i wyraziście widać, że to nie z powodu który wcześniej sobie ubzdurałem. Jak mogłem być tak nieuważny. Przepraszam
a zdjęcie dalej takie ani na plus ani na minus ..
a teraz jeszcze doczytałem, ze to "ponadtysięczny street" no to powolutku to idzie.
Luźne warkoczyki dobrze robią na forum Nikona
POZDRAWIAM
myślę co piszę
myślę co piszę
fajne, ale o czym to traktuje to chyba największa zagadka...
Skontaktuj się z nami