PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Keja gościnna

creativeguy
28-02-2009, 20:37
Witam,

Jestem nowym użytkownikiem tego forum a przy okazji świeżo upieczonym fotografem amatorem . Witam wszystkich na forum i na początek proszę o konstruktywną krytykę do moich "wypocin"

Jeszcze raz pozdrawiam i zapraszam do komentowanie

Gdzie ta keja, a przy niej ten jacht?
Gdzie ta koja wymarzona w snach?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1785184.jpg)

osttel
28-02-2009, 20:46
Co do zdjęcia się nie wypowiem bom też amator ale szanta potargała moimi wspomnieniami:)Powodzenia w kolejnych próbach zgłębienia tajników fotografii:)ahoj

elix
28-02-2009, 20:55
Witaj na forum :)

Przede wszystkim to chciałem zauważyć, że postarałeś się zaprezentować to zdjęcie z dbałością o szczegóły co ostatnio akurat nieczęsto się zdarza wśród nowych użytkowników i za to plus na wstępie :)

A co do zdjęcia: mi osobiście się podoba (choć nie ukrywam że też zagrało na szanciarskim sentymencie) - nie bardzo wiem co więcej mógłbym napisać ;) Jedno co mi przychodzi do głowy i tak sobie sam zadaję pytania: Czy nie byłoby jeszcze ciekawiej gdyby podział kadru nie był taki symetryczny? Może nieco inna perspektywa?

borregaard
28-02-2009, 20:58
Za Wojtkiem,ale nie będę wydziwiał....Witaj.!

creativeguy
28-02-2009, 21:01
Dzięki za komentarze. Elix, postaram się przy najbliższej okazji pstryknąć inne fotki tej lokacji z innej perspektywy oraz nieco inaczej skadrować zdjęcie. Jeszcze raz dzięki za komentarze.

+++
28-02-2009, 21:06
czołem !! :) Bardzo ,,poprawne,, aż pocztówkowe ujęcie - może się podobać. Osobiście wolał bymł bardziej pojechane, w tym wypadku z góry - w celu pozbycia się dość nieciekawego nieba. No i powstała by czyściutka kompozycja :) Cóż, pewnie latarni, albo innej drabiny nie było w pobliżu :)

creativeguy
28-02-2009, 21:10
Raczej nie i to tak z miarką w ręku jakieś :D 10 kilometrów a na dach pobliskiej restauracji raczej by mnie nie wpuścili :)
Pozdrawiam i dzięki za komentarz

malasana
28-02-2009, 21:15
Fajne zdjecie, podoba mi sie. Gdyby przesunac napis bardziej zdecydowanie w lewo, byloby jeszcze lepiej. Witam i zycze samych udanych kadrow.

elix
28-02-2009, 21:20
Gdyby przesunac napis bardziej zdecydowanie w lewo, byloby jeszcze lepiej

Ale sam napis - ptaki niech siedzą tak jak siedzą ;)

borregaard
28-02-2009, 21:25
Ptaki.! Na mój rozkaz...w prawo !..... Zwrot! Na wprost!...Marsz!.......:mrgreen: :mrgreen:

creativeguy
28-02-2009, 21:26
:) No i nie poszły

Marian K
28-02-2009, 22:52
Do tej keji chcę przybić i to nie tylko w śnie
Do tej keji chcę przybić ... nim osiądę na dnie

Przepraszam że pozwoliłem sobie dopisać ciąg dalszy.
Pozdrawiam M

krokus66
28-02-2009, 23:19
Witaj na forum :)

Przede wszystkim to chciałem zauważyć, że postarałeś się zaprezentować to zdjęcie z dbałością o szczegóły co ostatnio akurat nieczęsto się zdarza wśród nowych użytkowników i za to plus na wstępie :)

A co do zdjęcia: mi osobiście się podoba . Jedno co mi przychodzi do głowy i tak sobie sam zadaję pytania: Czy nie byłoby jeszcze ciekawiej gdyby podział kadru nie był taki symetryczny? Może nieco inna perspektywa?

Popieram. Mnie ujęło jeszcze jedno. Tytuł współgra z napisem (który najpierw mnie b. denerwował) i licznymi ptakami, które korzystają z zaproszenia. Dobre żartobliwe skojarzenie - juz z tego powodu warto było zrobić zdjęcie.

harb
01-03-2009, 08:58
Fajne zdjecie, podoba mi sie. Gdyby przesunac napis bardziej zdecydowanie w lewo, byloby jeszcze lepiej. Witam i zycze samych udanych kadrow.

mnie równiez - osobiscie kadrowałbym inaczej keja nizej, a z tyłu cała reszta :-D