PDA

Zobacz pełną wersję : Zuzia 2

mrcll
22-02-2009, 17:18
przedstawiam nastepne zdjecie mojej corki Zuzi, tym razem zlapana nad lekcjami

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/)

pozdrawiam
marcin

MikeP
22-02-2009, 18:06
sztuczne oczy

mrcll
22-02-2009, 18:17
sztuczne oczy
oczy tylko wyostrzone i saturacja +10%

MikeP
22-02-2009, 18:25
oczy tylko wyostrzone i saturacja +10%

tylko czy az? tu chyba az...

mrcll
22-02-2009, 18:37
tylko czy az? tu chyba az...
ucze sie dopiero PSa, wiec moze przesadzilem troche, a jak z jasnoscia i z kolorami, nie za jasne ?

MikeP
22-02-2009, 18:41
ucze sie dopiero PSa, wiec moze przesadzilem troche, a jak z jasnoscia i z kolorami, nie za jasne ?

ja np. mam zolta skore... wiem ze nikon tak ma, ale to moze razic

Archibald
22-02-2009, 20:27
Sorry, ale moim zdaniem MikeP przesadza - być może nie mam tak wysoko rozwiniętej świadomości fotograficznej, ale na szczęście fotografia to nie matematyka, i nie ma sztywnych reguł. Moim zdaniem bardzo dobre zdjęcie, kolorystyka i jasność bardzo miłe w odbiorze, kadr, GO i światło również jak najbardziej dobre - że o Modelce nie wspomnę :-) Bardzo mi się podoba :-)

MikeP
22-02-2009, 20:31
Sorry, ale moim zdaniem MikeP przesadza - być może nie mam tak wysoko rozwiniętej świadomości fotograficznej, ale na szczęście fotografia to nie matematyka, i nie ma sztywnych reguł. Moim zdaniem bardzo dobre zdjęcie, kolorystyka i jasność bardzo miłe w odbiorze, kadr, GO i światło również jak najbardziej dobre - że o Modelce nie wspomnę :-) Bardzo mi się podoba :-)

w ktorym miejscu przesadzilem? w tym ze napisalem ze oczy byly poprawiane (a byly jak sie okazuje) czy ze widze zolta skore odrobine? Wypisujesz caly zestaw "dobrego zdjecia" mowiac ze przesadzam, a ja w zadnym miejscu nie napisalem o tym slowa...

Masz racje w fotografii nie ma regul. Ale umowmy sie, ze nie chcialbys miec zdjec na ktore ktos by patrzyl i wytykal po kolei co i jak przerobiles... Zwlaszcza w fotograii albumowej gdzie raczej chcemy cos zapamietac niz dobrze sprzedac.

Gosci pyta co i jak w obrobce, ze sie uczy PSa wiec pozwolilem sobie napisac co nie tak moim zdaniem. Proste.

Bartek Witek
22-02-2009, 20:32
Bardzo sympatyczna modelka i sympatyczna fotka.
Muszę zgodzić się jednak z MikeP...
O ile całość zdjęcia jest delikatna, miękka oczy zupełnie odstają i nie pasują do reszty.
Oczywiście są gusta i guściki.

Pokaż coś więcej - modelkę masz fajną :)

Archibald
22-02-2009, 21:45
w ktorym miejscu przesadzilem?...

Wytykając tylko wadę bez ukazania zalet.

...Gosci pyta co i jak w obrobce, ze sie uczy PSa wiec pozwolilem sobie napisac co nie tak moim zdaniem. Proste.

No i bardzo dobrze. Ale to zdjęcie nie jest typowym albumowym gniotem jakich wiele, więc chyba można poza krytyką również wskazać jego zalety. No chyba, że Twoim zdaniem ich w ogóle nie posiada.

MikeP
22-02-2009, 21:51
Wytykając tylko wadę bez ukazania zalet.

No i bardzo dobrze. Ale to zdjęcie nie jest typowym albumowym gniotem jakich wiele, więc chyba można poza krytyką również wskazać jego zalety. No chyba, że Twoim zdaniem ich w ogóle nie posiada.

Od bardzo dawna pisze tutaj zasadniczo tylko o wadach. o zaletach pisze gdy cos mnie zachwyci albo zaintryguje... Jesli dla Ciebie nie pisanie o zaletach to przesadzanie to proponuje sie przejechac po tematach i powklejac ludziom na lewo i prawo ze przesadzaja.

A ja bede pisac swoje bo to nie jest moim zdaniem przesadzanie.

A co do zdjecia. Wg. mnie to wpisuje sie dosc dokladnie w definicje gniota - nie w nim nic ciekawego, nic nowego, nic (poza oczami) co zwraca uwage.

mrcll
22-02-2009, 22:01
Archibald - dzieki, ciesze sie, ze Ci sie podoba, zalezy mi na Twojej opinii poniewaz nie ukrywam, ze jestem pod wrazeniem zdjec Twojej corci Maji
MikeP, Burner - dzieki za wskazowki

Tomek Konopka
22-02-2009, 22:07
mnie też się bardzo podoba :-D

Archibald
22-02-2009, 22:29
Od bardzo dawna pisze tutaj zasadniczo tylko o wadach...

Zauważyłem.

...A ja bede pisac swoje bo to nie jest moim zdaniem przesadzanie.

Każdy ma prawo do swojego zdania.

A co do zdjecia. Wg. mnie to wpisuje sie dosc dokladnie w definicje gniota - nie w nim nic ciekawego, nic nowego, nic (poza oczami) co zwraca uwage.

Teraz przynajmniej ująłeś to czytelniej. Wg mnie wpisuje się w zupełnie inną definicję. EOT.

ASAHI
22-02-2009, 22:39
Jak dla mnie urocza modelka, lepsze zdjęcie niż ostatnie, nie wiem czy bym się do tych oczu przyczepił, one są po prostu potrzebne wyraźne, gdyby były takie jak reszta to zdjęcie byłoby bez wyrazu.. A tak jest coś co przykuwa uwagę.

mrcll
23-02-2009, 19:02
TOMEK K, ASAHI - dzieki

zygmuntowicz
23-02-2009, 20:22
Jak dla mnie urocza modelka, lepsze zdjęcie niż ostatnie, nie wiem czy bym się do tych oczu przyczepił, one są po prostu potrzebne wyraźne, gdyby były takie jak reszta to zdjęcie byłoby bez wyrazu.. A tak jest coś co przykuwa uwagę.

Ja również się pod tym podpisuję.