PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka torba?

Sawm
21-02-2009, 00:20
Cytuję. Zadałam pytanie w innym watku, ale nie uzyskałam odpowiedzi.

Co do D80 z kitem? Zależy mi żeby do torby zmieściła się jakaś książka, zeszyt (format a4), woda mineralna (pół litra), kanapka... Portfel, klucze, sieciówka...
I ja nie wiem czy to trochę nie za dużo rzeczy. Ale aparat chcę zabierać do szkoły (zajęcia z fotografii) no i chcę żeby był bezpieczny.
Z czasem sprzęt do aparatu się rozrośnie, ale nie wiem czy warto o tym myśleć... znaczy chciałabym, żeby do torby zmieściło się jeszcze jedno szkiełko lub dwa. Hm.... może trzy?
Ale aktualnie to body z kitem będzie. Plus podstawowe akcesoria (ale nie zajmują wiele miejsca).

Co w takim przypadku proponujecie?
Ja nie mam nic na oku, szukam, ale trudno mi określić co będzie odpowiednie.
Dobrze by było, żeby zmieściło się w okolicach 200 zł. I nie był to jakiś olbrzymi klocek (aczkolwiek nie wiem czy to wykonalne przy moich wymaganiach :|).

Zdaję się na Wasze propozycje :mrgreen:

P.S. Z czasem doczekam się plecaka. Więc do czasu kiedy skompletuję więcej sprzętu będzie ten plecak. Więc... No zależy mi żeby w torbie pomieściły się te wszystki bambetle, no i gwóźdź programu: D80 z kitem, plus ze 2 obiektywy. I wsio.
No i żeby torba gabarytowo nie była rozmiaru takiej dla profesionalistów, reporterskiej, bo jak ja bym z tym wyglądała :lol:

MirM
21-02-2009, 02:22
Może torba firmy Crumpler, nalepiej taka która ma oddzielną kieszeń na małego laptopa (12-13 cali), bo zamiast niego zmieścisz książkę i duży zeszyt.
Niektóre torby mają też dużą kieszeń fotograficzną np Crumpler The Daily Sevenfifty XXL albo mniejsza Crumpler The Daily Fourninety L.
Tylko cena powyżej Twoich kryteriów.

Najlepiej wejdź do MM z aparatem oraz dużym zeszytem i poprzymierzaj.
Kupisz tam gdzie taniej przez internet.

Sawm
24-02-2009, 20:42
Media Markt masz na myśli?
Planuję się wybrać, z aparatem.

Ale czy ktoś wie jak się ma szczeciński media markt, jest tam wybór w ogóle?

novara
24-02-2009, 21:03
A ja na twoim miejscu bym się głęboko zastanowił nad zakupem torby jeśli myślisz nad zakupem w przyszłości plecaka.
Po co dwa razy wydawać kasę na to samo /no chyba, że masz jej nadmiar/.

Sawm
24-02-2009, 21:10
Nie, nadmiaru na pewno nie mam.
Ale torba, póki co będzie dla mnie wygodniejsza.
Ale dzięki za sugestię.

zakwas
24-02-2009, 21:25
Jaka torba...? Hmmm... blondynka z dużym uchem ;)

Sawm
24-02-2009, 21:28
Cóż... nie jestem pewna jak to skomentować ;p

Challenger426
24-02-2009, 21:33
To ja od siebie polecę Hama Defender 180,
Torba mieści w głównej komorze D70s, podpięte do body N18-70, N50, Sb-600, S70-200 pionowo bez osłony,
Poza tym w kieszonce jest miejsce na filtry, karty pamięci, tel. Od strony wewnętrznej posiada kieszeń np na zeszyt A4 (laptop 12")
niestety ta kieszeń nie jest zamykana.
Z dodatków to jest pokrowiec przeciwdeszczowy, i etui na karty.

Jak dla mnie to troba jest wystarczająco pojemna i praktyczna no i cena 209zł.

Sawm
24-02-2009, 21:45
Dzięki za dokładną odpowiedź i opis ;)

Ale jedno pytanie.. torba ma mocowanie na statyw?

Challenger426
24-02-2009, 23:24
Niestety dedykowanego mocowania nie ma, ale ja sobie radzę z tym za pomocą paska biodrowego dołączonego do torby.
Ew. można skorzystać też z pasków przy torbie służących do mocowania akcesoryjnych etui (np. na obiektywy) i do nich przytroczyć statyw.

Sawm
28-02-2009, 01:50
Zgłupiałam. Byłam w media markcie..... niby moloch, ale zbytniego wyboru nie było. Z Hamy tylko 140 i 160.. a to małe było... ehhh....

I ja nie wiem, bo zależy mi bardzo, żeby torba zmieściła body plus 2-3 obiektywy, plus to głupie picie i jakiś zeszyt. I teraz tak się zastanawiam czy ta Hama 180 zmieści pół litra wody? Bo ciężko mi wywnioskować, nie widząc tego..... dlatego myślałam nad Hamą 200... albo nawet Naneu Pro 400... ale to ja nie mam pojęcia jak bardzo wielki eto jest, nie widzę tego. I nadal jestem w kropce.

Już w sklepie było zastanawianie się nad plecakiem, ale po długiej debacie jednak odpadł...

salviae
28-02-2009, 09:07
A może tamrac velocity? http://www.istockphoto.com/generic_image_view/54190/54190 http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,7448s,46d(ten akurat to jeden z większych ale niższe modele wielkością przypominają bardziej torbę). Można nosić tak jak torbę z boku na wydłużonym pasku, a także jak plecak. Sama mam i się sprawdza. Jest pojemna i wygodna

Sawm
01-03-2009, 17:59
Nie wiem już sama :(

Ale chyba wezmę Hamę 200... najwyżej będę żałować :P

who
03-03-2009, 01:20
Ja dzisiaj zamówiłem Crumplera daily sixhundred, też chciałem połączyć torbę na zeszyt, laptopa z taką żeby można była aparat wsadzić. Odbiorę pewnie dopiero w czwartek, więc w czwartek z wieczora coś dokładniej mogę opisać jak będzie to cię interesować. Cena trochę większa niż 200zł (w niektórych sklepach, jasne kolory są po 250zł)

Sawm
08-03-2009, 23:09
I co, torba jest? Jak się sprawuje?

Ja zamówiłam tą Hamę 200. Tylko też niefortunnie trafiłam, bo przelałam kasę 4.03, a 5.03 sprzedawca dodał w informacji, że od 5.03 do 16.03 nie będzie realizował zamówień. Eh... ja to mam 'szczęście' :(

Piechu
11-03-2009, 11:39
usz... no popatrz, a ja akurat wystawilem na allegro Hame 200, miesieczna ;) a co do jej pojemnosci to jest calkiem spora. spokojnie zmiescisz w niej body z podpietym obiektywem + te 2-3 pozostale szkielka i zostanie miejsce na butelke z woda i kanapke i portfel a w kieszeni "od ciala" zmiescisz zeszyt jakis albo ksiazke (nie wiem tylko czy A4 sie zmiesci bezproblemowo).

Sawm
12-03-2009, 17:21
No szkoda, szkoda... bo za torbę zapłaciłam ponad tydzień temu, a dostanę ją dopiero w przyszłym tygodniu, ja nie dalej :/ a u Ciebie zaoszczędziłabym te 4 dychy :mrgreen: no trudno.....

Ale skoro mówisz, że torba jest pojemna, to mnie uspokoiłeś. Bo chwilami miałam wątpliwości. Długo zastanawiałam sie nad torbą, a nie widząc jej jest jednak ciężko coś wybrać :P

Piechu
12-03-2009, 18:54
permanentna inwigilacja! nie wytrzymam! ;)