Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Jaka torba?

Domyślnie Jaka torba?

Cytuję. Zadałam pytanie w innym watku, ale nie uzyskałam odpowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez Sawm Zobacz posta
    Co do D80 z kitem? Zależy mi żeby do torby zmieściła się jakaś książka, zeszyt (format a4), woda mineralna (pół litra), kanapka... Portfel, klucze, sieciówka...
    I ja nie wiem czy to trochę nie za dużo rzeczy. Ale aparat chcę zabierać do szkoły (zajęcia z fotografii) no i chcę żeby był bezpieczny.
    Z czasem sprzęt do aparatu się rozrośnie, ale nie wiem czy warto o tym myśleć... znaczy chciałabym, żeby do torby zmieściło się jeszcze jedno szkiełko lub dwa. Hm.... może trzy?
    Ale aktualnie to body z kitem będzie. Plus podstawowe akcesoria (ale nie zajmują wiele miejsca).

Co w takim przypadku proponujecie?
    Ja nie mam nic na oku, szukam, ale trudno mi określić co będzie odpowiednie.
    Dobrze by było, żeby zmieściło się w okolicach 200 zł. I nie był to jakiś olbrzymi klocek (aczkolwiek nie wiem czy to wykonalne przy moich wymaganiach ).

Zdaję się na Wasze propozycje
    P.S. Z czasem doczekam się plecaka. Więc do czasu kiedy skompletuję więcej sprzętu będzie ten plecak. Więc... No zależy mi żeby w torbie pomieściły się te wszystki bambetle, no i gwóźdź programu: D80 z kitem, plus ze 2 obiektywy. I wsio.
    No i żeby torba gabarytowo nie była rozmiaru takiej dla profesionalistów, reporterskiej, bo jak ja bym z tym wyglądała

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

Może torba firmy Crumpler, nalepiej taka która ma oddzielną kieszeń na małego laptopa (12-13 cali), bo zamiast niego zmieścisz książkę i duży zeszyt.
    Niektóre torby mają też dużą kieszeń fotograficzną np Crumpler The Daily Sevenfifty XXL albo mniejsza Crumpler The Daily Fourninety L.
    Tylko cena powyżej Twoich kryteriów.

Najlepiej wejdź do MM z aparatem oraz dużym zeszytem i poprzymierzaj.
    Kupisz tam gdzie taniej przez internet.
    Ostatnio edytowane przez MirM ; 21-02-2009 o 02:35

Domyślnie

Media Markt masz na myśli?
    Planuję się wybrać, z aparatem.

Ale czy ktoś wie jak się ma szczeciński media markt, jest tam wybór w ogóle?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

A ja na twoim miejscu bym się głęboko zastanowił nad zakupem torby jeśli myślisz nad zakupem w przyszłości plecaka.
    Po co dwa razy wydawać kasę na to samo /no chyba, że masz jej nadmiar/.
    D300s/S10-20/Manfrotto 055XPROB+486RC2/Marumi/Lowepro

Domyślnie

Nie, nadmiaru na pewno nie mam.
    Ale torba, póki co będzie dla mnie wygodniejsza.
    Ale dzięki za sugestię.

Domyślnie

Jaka torba...? Hmmm... blondynka z dużym uchem
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Cóż... nie jestem pewna jak to skomentować ;p

Domyślnie

To ja od siebie polecę Hama Defender 180,
    Torba mieści w głównej komorze D70s, podpięte do body N18-70, N50, Sb-600, S70-200 pionowo bez osłony,
    Poza tym w kieszonce jest miejsce na filtry, karty pamięci, tel. Od strony wewnętrznej posiada kieszeń np na zeszyt A4 (laptop 12")
    niestety ta kieszeń nie jest zamykana.
    Z dodatków to jest pokrowiec przeciwdeszczowy, i etui na karty.

Jak dla mnie to troba jest wystarczająco pojemna i praktyczna no i cena 209zł.
    D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...

Domyślnie

Dzięki za dokładną odpowiedź i opis

Ale jedno pytanie.. torba ma mocowanie na statyw?

Domyślnie

Niestety dedykowanego mocowania nie ma, ale ja sobie radzę z tym za pomocą paska biodrowego dołączonego do torby.
    Ew. można skorzystać też z pasków przy torbie służących do mocowania akcesoryjnych etui (np. na obiektywy) i do nich przytroczyć statyw.
    D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów