Zobacz pełną wersję : [ Portret ] moj pomysł...
..na autoportret:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://images47.fotosik.pl/66/387909aa6fe71489.jpg)
mi się podoba, jednak bardzo się zastanawiam czy mi się od Was nie dostanie...
:D
Pozdrawiam
Łukasz
ostrygad
18-02-2009, 22:48
Spoko. Tnij dół i lewą , spróbuj zarzucić winietę. Oko wystające znad sanek nie bardzo. Drugie ok, ma być otwarte.
bardzo oryginalny, pewnie z 30-50 uzytownikow tego forum ma cos takiego w avatarze :)
Nie chce być złośliwy ale to coś w stylu zdjęcia nastolatek z n-k.pl ...
hmm mi akurat bardziej niż samo to że jestem schowany za aparatem bardziej spodobalo sie wykorzystanie malego lustra do zdjęcia które daje możliwość wykorzystania tej przestrzeni naokoło...mi przynajmniej daje to wrażenie fotografii zawieszonej na ścianie..ale może tylko mi ;]
entuzjastą n-k.pl nie jestem więc się nie odnosze do tego co napisales :P
ok, to co widzę zapewne inaczej odbieram niż Ty bo nie wiedziałem co chciałeś pokazać...
Ale jeśli chciałeś żeby to wyglądało jako fotografia na ścianie, to nie wkur*** by cię jakby Ci ktoś zrobił zdjęcia tak kadrując żeby "twój atrybut", najważniejsza część zdjęcia(tak mniemam) była ucięta?:???:
ostrygad
18-02-2009, 23:53
Ja tu widzę całkiem coś innego niż obraz zawieszony na ścianie , czy odbicie w lustrze. Fajny motyw robią prostokąty , geometria i rytm jaki jest widoczny jeszcze bardziej po przekadrowanu (uciąć trochę dołu i prawej) . Dlatego właśnie nie wydaje mnie się aby nastolatki z NK wiedziały co to rytm w zdjęciu czy geometria. Możliwe ,że autor sam tego nie zauważył , jednak nie zmienia to faktu ,że dla mnie właśnie rytm i geometria prostokątów jest w tym foto ciekawe. Zdjęcie z potencjałem mz. Autorze popraw. Skadruj całą głowę w lustrze nie zapominając o rytmice i geometrii.
liczyłem na rady a nie wykład o wkur...aniu :))
dziekuje ostrygad, geometria akurat zamierzona
postaram się poprawić i zobaczyć czy to ujęcie jest coś warte więcej niż nasza klasa.... :P
pzdr!
Ja tu widzę całkiem coś innego niż obraz zawieszony na ścianie , czy odbicie w lustrze. Fajny motyw robią prostokąty , geometria i rytm jaki jest widoczny jeszcze bardziej po przekadrowanu (uciąć trochę dołu i prawej) . Dlatego właśnie nie wydaje mnie się aby nastolatki z NK wiedziały co to rytm w zdjęciu czy geometria. Możliwe ,że autor sam tego nie zauważył , jednak nie zmienia to faktu ,że dla mnie właśnie rytm i geometria prostokątów jest w tym foto ciekawe. Zdjęcie z potencjałem mz. Autorze popraw. Skadruj całą głowę w lustrze nie zapominając o rytmice i geometrii.
Widzisz rytm w zdjeciu po przekadrowaniu... Heloooł... czy to nie bedzie juz inne zdjęcie?
Heloooł
błagam tylko bez helloooł
ooo to akurat można podpiąć pod n-k :D
ale to tak tylko w żartach ;)
ostrygad
19-02-2009, 00:14
Mike widzę to co napisałem. Tutaj się reza czy udziela pomocnych informacji?
Pomysł jest, jak zauważył ostrygad, ale nie do końca wykorzystany. Mniej symetrycznie, jeszcze bardziej podkreślone linie być może i jest ok. Poza tym mocno "domowo" to wyszło, a po obróbce, nadaniu ścianom gładzi, uporządkowaniu wszystkiego, może być coś o wiele więcej.
Autoportret to trudna sprawa ale baw się tym. Szukaj weny dalej... zobaczymy co będzie się działo..
dejnekas
27-02-2009, 19:46
Moim zdaniem to jednak porażka. Same autoportrety są moim zdaniem dziwne a jeszcze takie ładniutkie to już najbardziej.
No i fajnie że każdy ma swoją wizję - wolność słowa,nie? :). Ja też mam swoją. Ostrygad mówi że zdjęcie ma swoją harmonię i ja w pewnym sensie się zgadzam. MikeP twierdzi że po kadrowaniu z lewej możemy zapomnieć o harmonii - po mojemu ma całkowitą słuszność. A teraz wsadzę kij w mrowisko bo stwierdzę ,że mi to zdjęcie bardziej by pasowało cięte z prawej (za ramką lusterka a przed cieniem owego) i z dołu czyli w kwadrat i gdyby głowa była nieco niżej - aparat na takiej wysokości jak jest. Dawało by trochę do myślenia. Ale oczywiście to tylko moje zdanie i każdy ma prawo do odmiennego:mrgreen:
Pozdrawiam
Slawekw
Roman K.
27-02-2009, 23:48
Technicznie słabo, ale "swój pomysł..." - podoba mi się :) Widziałem tutaj pomysły żywcem zerżnięte z S. Brodzika, które jakoś mi nie pasowały z powodu baraku kreatywności autora. Tutaj, przynajmniej jest pomysł.
Gratuluję ;)
oj zapomniałem spojrzeć czy coś sie dzieje w moim temacie bo myślałem że nic ...
a tu prosze :D
S. Brodzika
no ja gościa nie znam akurat ;)
może sobie jeszcze z nim powalcze przez chwile...
znaczy się z tym zdjęciem;)
powtorzyć i tak go nie powtórze bo było robione z domu w Bydg, a musiałęm zmykać na studia do Poznania ;)
ja tworząc takie różne zdjęcia (jak ten poprzedni portret, marchewkowy :P, siostry ) próbuje się nauczyć ponieważ nigdu nie brałem się za taki przemyślany portret...
a Wy przy swoich często arcydziełach (jak dla mnie ;) ) mówicie że tu ciąć z prawej, tam jeszcze co innego...
więc uczę się czytając ale kiedy sam nie spróbuje to i tak nie załapie nic :D
a pare na początek porażek no to nic złego, w końcu się ucze :D
więc się nie krępujcie nawet w zrównaniu z błotem pod warunkiem że będzie to kreatywne błoto ;)
Pozdrawiam
Łukasz
Kwiatek111
28-02-2009, 12:29
oklepane
a tam zaraz twój pomysł ;)