PDA

Zobacz pełną wersję : Vista Home Premium 64 a NX2

giewont
12-02-2009, 11:57
Czy ktoś ma doświadczenie z takim zestawem?
Razem z puszką dostałem oprogramowanie NX2 (trial oczywiście). Niestety w żaden sposób nie mogę zainstalować NX2. Czy ta para ma szanse "być razem" czy muszę zmienić system?

Pawel92
12-02-2009, 13:51
Witaj,

uzywam Vista 64 Premium Pro plus NX2. Zero problemow.
Podaj moze wiecej szczegolow à propos instalacji NX2.

elanek
12-02-2009, 15:07
Moje wątki:
http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=86349
http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=85880

Mam taki sam zestaw - tylko NX2 full. Działa. Muli. Ogólnie do zniesienia.

giewont
12-02-2009, 22:47
cos chyba jednak jest na rzeczy. Oto cytat ze strony Nikon Polska: "Firma Nikon przetestowała zgodność urządzeń cyfrowych z 32-bitowymi wersjami systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista, czego efektem są zamieszczone poniżej tabele. Produkty marki Nikon nie są obsługiwane przez 64-bitowe edycje systemu Windows Vista."

elanek
12-02-2009, 22:55
cos chyba jednak jest na rzeczy. Oto cytat ze strony Nikon Polska: "Firma Nikon przetestowała zgodność urządzeń cyfrowych z 32-bitowymi wersjami systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista, czego efektem są zamieszczone poniżej tabele. Produkty marki Nikon nie są obsługiwane przez 64-bitowe edycje systemu Windows Vista."

Pieprzą bo nie przetestowali. Może się boją, że coś nie zadziała :), albo nie mają kasy na testy i dostosowanie przez aktualizację tej wersji.

jarek_wt
25-02-2009, 21:47

Trochę to kompromitujące.
Wiadomo że opgramowanie graficzne jest mocno pamięciożerne, a możliwości 32 bitów kończą się w okolicach 3 GB. Można co prawda "czarować" i Vista Home Premium + SP1 widzi 4 GB, ale nie wykorzystuje jej tak optymalnie jak system 64-bitowy.
Lepiej niech Nikon weźmie się do roboty, bo inaczej za chwilę nikt nie spojrzy na ich soft.

Pawel92
26-02-2009, 11:48
Witaj,

uzywam Vista 64 Premium Pro plus NX2. Zero problemow. ...

Mala poprawka, mam problem z NX2 i tabletem Wacom Intuos 3 : selekcja opcji NX2 szwankuje. Mysz natomiast dziala bez zarzutu. Nie mialem czasu sprawdzic, gdzie "jest pies pogrzebany".