Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Vista Home Premium 64 a NX2

Czy ktoś ma doświadczenie z takim zestawem?
    Razem z puszką dostałem oprogramowanie NX2 (trial oczywiście). Niestety w żaden sposób nie mogę zainstalować NX2. Czy ta para ma szanse "być razem" czy muszę zmienić system?

Domyślnie

Witaj,

uzywam Vista 64 Premium Pro plus NX2. Zero problemow.
    Podaj moze wiecej szczegolow à propos instalacji NX2.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Moje wątki:
    http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=86349
    http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=85880

Mam taki sam zestaw - tylko NX2 full. Działa. Muli. Ogólnie do zniesienia.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

cos chyba jednak jest na rzeczy. Oto cytat ze strony Nikon Polska: "Firma Nikon przetestowała zgodność urządzeń cyfrowych z 32-bitowymi wersjami systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista, czego efektem są zamieszczone poniżej tabele. Produkty marki Nikon nie są obsługiwane przez 64-bitowe edycje systemu Windows Vista."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giewont Zobacz posta
    cos chyba jednak jest na rzeczy. Oto cytat ze strony Nikon Polska: "Firma Nikon przetestowała zgodność urządzeń cyfrowych z 32-bitowymi wersjami systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista, czego efektem są zamieszczone poniżej tabele. Produkty marki Nikon nie są obsługiwane przez 64-bitowe edycje systemu Windows Vista."
    Pieprzą bo nie przetestowali. Może się boją, że coś nie zadziała , albo nie mają kasy na testy i dostosowanie przez aktualizację tej wersji.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giewont Zobacz posta
    Trochę to kompromitujące.
    Wiadomo że opgramowanie graficzne jest mocno pamięciożerne, a możliwości 32 bitów kończą się w okolicach 3 GB. Można co prawda "czarować" i Vista Home Premium + SP1 widzi 4 GB, ale nie wykorzystuje jej tak optymalnie jak system 64-bitowy.
    Lepiej niech Nikon weźmie się do roboty, bo inaczej za chwilę nikt nie spojrzy na ich soft.
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Witaj,

uzywam Vista 64 Premium Pro plus NX2. Zero problemow. ...
    Mala poprawka, mam problem z NX2 i tabletem Wacom Intuos 3 : selekcja opcji NX2 szwankuje. Mysz natomiast dziala bez zarzutu. Nie mialem czasu sprawdzic, gdzie "jest pies pogrzebany".
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Uprawnienia umieszczania postów