PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] poczatki...

photoholic
12-02-2009, 01:19
Po pierwsze witam wszystkich czlonkow forum. Ro moj pierwszy post tak ze chyba jestem zdenerwowany :)
Jakis czas temu probowalem swoich sil w fotografii portretowej i oto co udalo mi sie uzyskac. Dodam ze jest to jedno z pierwszych zdjec jakie uznaje za w miare udane.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Jesli chodzi o oswietlenie to: SB600 i srebrna parasolka z prawej strony modelki (a to z kolei moja cudowna zoneczka :) )
Prosze o komentarze.
Pozdrawiam

iya
12-02-2009, 01:32
technicznie bardzo dobre, i takie paszportowe

photoholic
12-02-2009, 01:33
Dzieki
Jesli chodzi o paszport ......
hmmmm....
ucha nie widac :D:D:D

Artur_A
12-02-2009, 01:34
Informujesz, że to żona na wszelki wypadek, żeby nikt modelki nie skrytykował? ;) Mi się to zdjęcie podoba, próbowałem portretu i wiem jakie to trudne. Podobna jakość zaczęła mi wychodzić gdzieś po 100 fotce... hmm.. w zasadzie uczciwie mówiąc jeszcze nie zaczęła. Niemniej osobiście wolę równiej doświetlone twarze, dlatego mocniej bym doświetlił lewą stronę. Szyja na moim monitorze w pracy wygląda na lekko przejaraną. No i chyba bym odrobinę inaczej przyciął, ale od kadru to są tu lepsi fachowcy. W każdym razie gratuluję i pozdrawiam.

MikeP
12-02-2009, 08:52
takie bez zycia

Jessus
12-02-2009, 09:29
Emocji za bardzo nie widać.
Zdjęcie bardzo dobrze oświetlone, z ciekawą kolorystyką.

Jeśli możesz powiedz jakim sprzętem świeciłeś?

Artur_A
12-02-2009, 09:34
Nie mogę już edytowac, więc dopowiem tylko, że moje wszystkie uwagi o świetle były ch...a warte. Bardzo przepraszam, na usprawiedliwienie mam tylko jednio słowo - Lenovo. Te monitory to porażka jakaś :/

photoholic
12-02-2009, 12:10
Dzieki za komentarz
Jako oswietlenia uzylem SB600 odbite od srebrnej parasolki z lewej strony aparatu

Jessus
12-02-2009, 15:57
...Jako oswietlenia uzylem SB600 odbite od srebrnej parasolki z lewej strony aparatu

Kurcze nie znam się za dobrze na oświetleniu ale nie widziałem że jedna lampka może tak ładnie załatwić sprawę.
Znajomy ma do sprzedania SB 800 chyba się skuszę w takim razie :)