Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: poczatki...

Domyślnie poczatki...

Po pierwsze witam wszystkich czlonkow forum. Ro moj pierwszy post tak ze chyba jestem zdenerwowany
    Jakis czas temu probowalem swoich sil w fotografii portretowej i oto co udalo mi sie uzyskac. Dodam ze jest to jedno z pierwszych zdjec jakie uznaje za w miare udane.

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Jesli chodzi o oswietlenie to: SB600 i srebrna parasolka z prawej strony modelki (a to z kolei moja cudowna zoneczka )
    Prosze o komentarze.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 25-03-2025 o 22:12 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

technicznie bardzo dobre, i takie paszportowe

Domyślnie

Dzieki
    Jesli chodzi o paszport ......
    hmmmm....
    ucha nie widac
    Stronka | Blog

D700 | D300 | N35/1.8 | N50/1.8 | N70-300VR | T17-50/2.8 | SB600 | SB800

Domyślnie

Informujesz, że to żona na wszelki wypadek, żeby nikt modelki nie skrytykował? Mi się to zdjęcie podoba, próbowałem portretu i wiem jakie to trudne. Podobna jakość zaczęła mi wychodzić gdzieś po 100 fotce... hmm.. w zasadzie uczciwie mówiąc jeszcze nie zaczęła. Niemniej osobiście wolę równiej doświetlone twarze, dlatego mocniej bym doświetlił lewą stronę. Szyja na moim monitorze w pracy wygląda na lekko przejaraną. No i chyba bym odrobinę inaczej przyciął, ale od kadru to są tu lepsi fachowcy. W każdym razie gratuluję i pozdrawiam.

Domyślnie

Emocji za bardzo nie widać.
    Zdjęcie bardzo dobrze oświetlone, z ciekawą kolorystyką.

Jeśli możesz powiedz jakim sprzętem świeciłeś?
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Nie mogę już edytowac, więc dopowiem tylko, że moje wszystkie uwagi o świetle były ch...a warte. Bardzo przepraszam, na usprawiedliwienie mam tylko jednio słowo - Lenovo. Te monitory to porażka jakaś :/

Domyślnie

Dzieki za komentarz
    Jako oswietlenia uzylem SB600 odbite od srebrnej parasolki z lewej strony aparatu
    Stronka | Blog

D700 | D300 | N35/1.8 | N50/1.8 | N70-300VR | T17-50/2.8 | SB600 | SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photoholic Zobacz posta
    ...Jako oswietlenia uzylem SB600 odbite od srebrnej parasolki z lewej strony aparatu
    Kurcze nie znam się za dobrze na oświetleniu ale nie widziałem że jedna lampka może tak ładnie załatwić sprawę.
    Znajomy ma do sprzedania SB 800 chyba się skuszę w takim razie
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Uprawnienia umieszczania postów