Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] five o'clock
.. czyli herbatka u sailora ..
modelki: Gosia i Kamila
wizaz/stlizacja: Basia Grzymislawska
asysta: Jakub Kaczmarczyk
pstryk: ja
http://www.photoheaven.net/forum/s1_PFA_6029.jpg
jacek.gold
10-02-2009, 02:02
ech...
och...
ach...
fajne :)
świetne miejsce na herbatkę :)
jedynka ciekawa, dwojka niedopracowana
jedynka ciekawa, dwojka niedopracowana
a tak dokladniej jakbym mogl poprosic?
np. głowa modelki i drzewko z obrazka,
taca przykryta prawą ręką,
prawa stopa prawej nogi modelki robi zamieszanie pomiędzy nogami lewej modelki
np. głowa modelki i drzewko z obrazka
gowa modelki jest idealnie w srodku obrazu - wlasnie po to by nie wyrastaly jej z glowy ramy. uwazasz za mozliwe wkomponowanie tak by nie zaslaniac lwiej czesci obrazu? jedyne wyjscie - zdjac obraz ale wtedy rozwalamy kompozycje calosci
taca - prawa reka odpala cygaro (gest jest przecwiczony, naturalny- o ile cala sytuacje mozna nazwac naturalna.) - jelsi ustawisz mi modelki w tej pozie by jedna reka nie zaslaniala drugiej stawiam butelke bardzo dobrego lyskacza. owszem, moglaby tace trzymac nad glowa ale bylo by to tak udziwnione ze nawet o tym nikt nie pomyslal.
co do prawej stopy to zadnego zamieszania nie zauwazylem, ulozenie kompozycyjnie jest wrecz prawie od linijki .. gdzie ty tam widzisz balagan? :)
ide spac .. moze rano jak sie przyjze ponownie zjdeciu to spojrze inaczej na to co napisales .. dobranoc
danz1ger
10-02-2009, 03:28
nie wiem skąd te "five o'clock", mi pokazuje 11.55 ;)
Ja bym to ustawił tak, że głowa prawej modelki byłaby trochę odchylona do tyłu, tułów i głowa tworzyły by jakiś kształt. Lewa modelka mogła by wtedy się trochę pochylić odsłaniając tacę i nie wystawały by jej z głowy konary drzewa. Jeśli chodzi o prawą nogę lewej modelki to już trudniej, ale może jakby założyła jedną na drugą to te dwie postacie nie nakładały by się tak na siebie. Tak sobie gdybam.
Witam
Moze i zeczywiscie z ta glawa modelki w obrazie na drugim wyszlo troszke nie fortunnie (nie tylko moze konar ale i twarz prawie sie wtapia w ten obraz).
IMO to i tak mi sie bardzo podoba ... :)
POzdrawiam,
Pawel
Jedynka genialna, to co lubie ehhh pomysł, wykonanie miejsce, wszystko gra. Dwójka broni się, ale nie przemawia do mnie tak jak jedynka. Nie to żeby było to złe zdjęcie, o nie. Poprostu jedynka jest zbyt dobra ;). Gratuluje 5*
Pozdrawiam,
AMI
motylanoga
10-02-2009, 10:48
Faaajneee....
Zastanawia mnie tylko ten 'atysta' w składzie. Hm?
jestem Newton...Piotr Newton :)...bardzo dobrze właśnie wtym stylu pojechałeś Piotrze :)
andrzej500
10-02-2009, 11:07
Stanął mi zegarek z wskazówkami na 9:50 i twardo stoi. Wprost sterczy. Piękny vajfeblog.
To co mi sie nie pasuje - w jedynce odrobinke za malo gory [przycieta rama], w drugim - stroj modelki siedzacej na kanapce [w pierwszym ten stroj wyglada lepiej bo sie chowa w cieniu ;)];) i krzaki wyrastajace z glowy modelki [wiem, wiem - chciales uniknac wystajacej ramy z glowy;)] ;) reszta fajna ;)
I nie mow, ze masz taki sexi wystroj na jamie ;) trzeba wpasc kiedys ;)
...bardzo dobrze właśnie wtym stylu pojechałeś Piotrze :)
uwielbiam Newtona zawsze boje sie zrobic zdjecia chocby troche w jego stylu .. to taka obawa przed nasladowaniem mistrza :) ...
I nie mow, ze masz taki sexi wystroj na jamie ;) trzeba wpasc kiedys ;)
ja nic nie mowie :D
tzn? :)
jacek.gold
10-02-2009, 11:56
Faaajneee....
Asysta chyba :) Znaczy blendy podtrzymywacz (też bym potrzymał)
Asysta chyba :) Znaczy blendy podtrzymywacz (też bym potrzymał)
i kablorozplątywacz i lampomocoregulowacz i inne takie :)
fajnie było :)
motylanoga
10-02-2009, 12:14
i kablorozplątywacz i lampomocoregulowacz i inne takie :)
fajnie było :)
Aaaa.... Fakt, artysta brzmi tak tajemniczo, nie to co 'blendowy' ;-)
marszull
10-02-2009, 22:24
ale przeciez jest asysta a nie artysta?
jedynka bardzo fajna
dwojka jakos mi nie lezy
gorka na dywanie i drzewko z glowy nie za bardzo
ps tak sobie popatrzylem i chyba ten dywan wcale nie potrzebny jest
szczegolnie na dwojce
motylanoga
10-02-2009, 22:27
ale przeciez jest asysta a nie artysta?
łorany, faktycznie :D Sorry, idę schować się pod stół...
ło matko, ten artysta to niby ja?? ja zwykły rzemieślnik jestem :mrgreen:
marszull
11-02-2009, 12:06
Moze artystycznie zwinales kable ;-)
streetfighter69
12-02-2009, 11:43
Sailor, lewa strona zdecydowanie bardziej seksowna niz prawa :)
gratulacje Sailor - tylko tego chodniczka bym się przyczepił.
Świetne foty i zdecydowana pasująca obróbka.
Odnalazłbym się na takiej imprezie :D
coach_lodz
12-02-2009, 17:15
Od razu mówie, że nie jestem zawodowcem i nie popełniłem nigdy żadnej sesji z modelką... co według Kolegi Sailora nie upoważnia mnie do zabierania głosu (przynajmniej takie odniosłem wrażenie często obserwując zarowno Jego prace jak i toczące się pod nimi dyskusje - jeśli się mylę to przepraszam). Zdecydowałem się skomentować z uwagi na to, że to co prezentuje w tym wątku bardzo mi się podoba, zarówno zdjęcia jak i obróbka są po prostu rewelacyjne. Mam nadzieję, że nie są to jedyne prace z tej sesji, które dane mi jest oglądać. Pozdrawiam
mibartek
12-02-2009, 19:06
np. głowa modelki i drzewko z obrazka,
rozumiem ze lewa stopa prawej nogi jest w porządku :twisted:
sorry ale nie mogłem się powstrzymać :-D
wysoki sądzie, niech pomroczność jasna będzie moim usprawiedliwieniem ;) cóż mogę powiedzieć, shit happens :)