.. czyli herbatka u sailora ..
modelki: Gosia i Kamila
wizaz/stlizacja: Basia Grzymislawska
asysta: Jakub Kaczmarczyk
pstryk: ja
![]()
Szukaj
.. czyli herbatka u sailora ..
modelki: Gosia i Kamila
wizaz/stlizacja: Basia Grzymislawska
asysta: Jakub Kaczmarczyk
pstryk: ja
![]()
ech...
och...
ach...
fajne![]()
świetne miejsce na herbatkę![]()
"Gorzkie prawdy trudno się połyka, ale za to później korzystnie się odbijają"
jedynka ciekawa, dwojka niedopracowana
np. głowa modelki i drzewko z obrazka,
taca przykryta prawą ręką,
prawa stopa prawej nogi modelki robi zamieszanie pomiędzy nogami lewej modelki
gowa modelki jest idealnie w srodku obrazu - wlasnie po to by nie wyrastaly jej z glowy ramy. uwazasz za mozliwe wkomponowanie tak by nie zaslaniac lwiej czesci obrazu? jedyne wyjscie - zdjac obraz ale wtedy rozwalamy kompozycje calosci
taca - prawa reka odpala cygaro (gest jest przecwiczony, naturalny- o ile cala sytuacje mozna nazwac naturalna.) - jelsi ustawisz mi modelki w tej pozie by jedna reka nie zaslaniala drugiej stawiam butelke bardzo dobrego lyskacza. owszem, moglaby tace trzymac nad glowa ale bylo by to tak udziwnione ze nawet o tym nikt nie pomyslal.
co do prawej stopy to zadnego zamieszania nie zauwazylem, ulozenie kompozycyjnie jest wrecz prawie od linijki .. gdzie ty tam widzisz balagan?![]()
ide spac .. moze rano jak sie przyjze ponownie zjdeciu to spojrze inaczej na to co napisales .. dobranoc
nie wiem skąd te "five o'clock", mi pokazuje 11.55![]()
Ja bym to ustawił tak, że głowa prawej modelki byłaby trochę odchylona do tyłu, tułów i głowa tworzyły by jakiś kształt. Lewa modelka mogła by wtedy się trochę pochylić odsłaniając tacę i nie wystawały by jej z głowy konary drzewa. Jeśli chodzi o prawą nogę lewej modelki to już trudniej, ale może jakby założyła jedną na drugą to te dwie postacie nie nakładały by się tak na siebie. Tak sobie gdybam.
Witam
Moze i zeczywiscie z ta glawa modelki w obrazie na drugim wyszlo troszke nie fortunnie (nie tylko moze konar ale i twarz prawie sie wtapia w ten obraz).
IMO to i tak mi sie bardzo podoba ...
POzdrawiam,
Pawel
D80, N18-70 kit, S30/f1.4
Skontaktuj się z nami