Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pejzaz miejski... 2
Marcin Stawiarz
06-02-2009, 22:56
http://www.stawiarz.com/zdjecia/koniec.jpg
Całość obróbki do bw jest super ale zachowanie koloru na postaciach mi nie pasuje. Zwłaszcza, że trochę plastelinowo się przedstawiają. Ponadto białe obwódki na gałęziach z prawej strony, chyba, że to mój ekran przekłamuje.
Marcin Stawiarz
06-02-2009, 23:02
Ponadto białe obwódki na gałęziach z prawej strony, chyba, że to mój ekran przekłamuje.
chyba jednak zbyt mocne wyostrzenie. :)
uzywam rozdzielczosci 1920 i jak zmniejszam do takich miniaturek to nie widze pewnych rzeczy, bo w pelnej rozdzielczosci nigdy nie wyostrzam.
Chyba kolega dokonuje właśnie korekt :) .
Marcin Stawiarz
06-02-2009, 23:20
Juz powinno... male zmiany :twisted:
Marcinie - ciekawe klimaty. A próbowałeś ze zbliżeniami. Np. bliżej psa, bliżej człowieka itp. ?
Marcin Stawiarz
06-02-2009, 23:26
Marcinie - ciekawe klimaty. A próbowałeś ze zbliżeniami. Np. bliżej psa, bliżej człowieka itp. ?
nie, ja sie zajmuje pejzazem (szeroko pojetym), ludzi traktuje jako sztafaz, jedynie element urozmaicajacy kadr. dlatego tez nie pokazuje twarzy, a czesto takze wydluzam czas, zeby postac byla bardziej rozmyta, anonimowa.
Ciągle te obwódki widzę, już nie tak mocno ale jeszcze są. Chłopczyk na zielonkawo, hmm coś mi w tym nie gra. Szczerze choć to nie jest prawdiłowy sposób oceny to wolałem dużo bardziej Twoje zdjęcie z ptakami.
fajne... i światełko udało się poskromić :)
Jest to, czego na twoich zdjęciach nie brakuje - klimat! Bardzo dobra obróbka... Świetne!
PS wiem, że miejsce może nie należy do reprezentacyjnych miasta, ale żeby po murach pisać :P
borregaard
07-02-2009, 09:36
No i fajnie jest.....gdyby nie ta "technika "czy tez poza, nie stosowania się do zasad pisowni..
Jest klimat... mi osobiście zielonkawy zafarb nie pasuje, ale to takie czepianie ;]