PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Magda - moje pierwsze w studio

coroner
06-02-2009, 17:32
Witam, dawno mnie tutaj nie było, a jeszcze dawniej nic nie wrzucałem... Bez wrzucania nie dostanę krytyki, a bez krytyki nie będzie progresu... Korzystając więc z okazji udałem się do studia, gdzie gościnnie, pod okiem starszego wiekiem i fotograficznym stażem mogłem popełnić kilka fotek. Prezentowana jest moją pierwszą w miarę udaną (przynajmniej do zaakceptowania przeze mnie) fotką studyjną. Bardzo proszę o komentarze i krytykę. Hardware jak zwykle - D40 + 18-55

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/02/5w9etf-1.jpg
źródło (http://i39.tinypic.com/5w9etf.jpg)

Z góry dzięki i serdecznie pozdrawiam

Naithsabes
06-02-2009, 17:41
Ostro, to na plus.
Noga na dole kadru, jakby z innej bajki, jakby nie należała do modelki. Kawałek oparacia w tle, chyba niepotrzebny. Zbyt duży kontrast światła między lewą, a prawą stroną kadru. Raczej nie pasuje do takiego ujęcia. Tyle na minus IMHAO:)

stock
06-02-2009, 17:57
Ostro, to na plus.
IMHAO:)

no wiesz - mając do dyspozycji studio i dużo światła sztuka jest zrobić nieostrą fotę...
kadr średni przez ta nogę na dole - ni w .... ni w oko :)

Naithsabes
06-02-2009, 18:02
Nie wiem, nigdy w studio fot nie popełniałem:D

nonnatus
06-02-2009, 18:33
pół fotki źle zaświecone - znaczy cala fotka źle zaświecona.
kadr nieciekawy. mina też nie zachęcająca. po co te wlosy na oku?
po co ten jeans? co chciałeś nam opowiedzieć przez tą fotkę... o modelce?
ramiona odkryte na siłę... brzydki cień na szyi od kolczyka, cien na wewnętrznej czesci dłoni...
oj, słabo Panie, slabo...

pinio
06-02-2009, 18:53
no wiesz - mając do dyspozycji studio i dużo światła sztuka jest zrobić nieostrą fotę...
Zrobić nieostrą fotę w studio, przy dużej ilości światła wcale nie jest sztuką :) Wiem co mówię ;)

Co do zdjęcia - tak jak już napisał Naithsabes, duża różnica w oświetleniu prawej i lewej strony. Na ręce po prawej stronie zdjęcia zrobił się też taki dziwny różowy pasek, pewnie w wyniku obróbki.