Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Magda - moje pierwsze w studio

Witam, dawno mnie tutaj nie było, a jeszcze dawniej nic nie wrzucałem... Bez wrzucania nie dostanę krytyki, a bez krytyki nie będzie progresu... Korzystając więc z okazji udałem się do studia, gdzie gościnnie, pod okiem starszego wiekiem i fotograficznym stażem mogłem popełnić kilka fotek. Prezentowana jest moją pierwszą w miarę udaną (przynajmniej do zaakceptowania przeze mnie) fotką studyjną. Bardzo proszę o komentarze i krytykę. Hardware jak zwykle - D40 + 18-55

Z góry dzięki i serdecznie pozdrawiam
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Ostro, to na plus.
    Noga na dole kadru, jakby z innej bajki, jakby nie należała do modelki. Kawałek oparacia w tle, chyba niepotrzebny. Zbyt duży kontrast światła między lewą, a prawą stroną kadru. Raczej nie pasuje do takiego ujęcia. Tyle na minus IMHAO
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naithsabes Zobacz posta
    Ostro, to na plus.
    IMHAO
    no wiesz - mając do dyspozycji studio i dużo światła sztuka jest zrobić nieostrą fotę...
    kadr średni przez ta nogę na dole - ni w .... ni w oko

Domyślnie

Nie wiem, nigdy w studio fot nie popełniałem
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

pół fotki źle zaświecone - znaczy cala fotka źle zaświecona.
    kadr nieciekawy. mina też nie zachęcająca. po co te wlosy na oku?
    po co ten jeans? co chciałeś nam opowiedzieć przez tą fotkę... o modelce?
    ramiona odkryte na siłę... brzydki cień na szyi od kolczyka, cien na wewnętrznej czesci dłoni...
    oj, słabo Panie, slabo...
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    no wiesz - mając do dyspozycji studio i dużo światła sztuka jest zrobić nieostrą fotę...
    Zrobić nieostrą fotę w studio, przy dużej ilości światła wcale nie jest sztuką Wiem co mówię

Co do zdjęcia - tak jak już napisał Naithsabes, duża różnica w oświetleniu prawej i lewej strony. Na ręce po prawej stronie zdjęcia zrobił się też taki dziwny różowy pasek, pewnie w wyniku obróbki.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Uprawnienia umieszczania postów