Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kamila
Zdjęcie z sesji z Kamilą:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/9489/kamilayw6.jpg)
zapraszam do komentowania
Pozdrawiam ;)
jacek.gold
05-02-2009, 21:12
jest potencjał w modelce ale nie na tym zdjęciu
jest potencjał w modelce ale nie na tym zdjęciu
Oczywiście że potencjał jest, bo to modelka jest. Ale nudzą mnie zdjęcia w studio, w których to wszystko jest takie poukładane.
Oczywiście jak chcesz to proszę bardzo, mogę powrzucać zdjęcia ze studia, gdzie modelka wyszła zupełnie inaczej (może lepiej, może gorzej) a zdjęcia na pewno na tym forum były by wysoko oceniane, ale po co to robić? Bawimy się w jakiś wyścig kto zrobi najlepsze zdjęcie, albo czy modelka ma potencjał na tym zdjęciu czy na innym? Miałem okazję przejść się na spacer to i przy okazji zrobiłem naturalne zdjęcie, na świeżym powietrzu ;)
Zdjęcia z przyjemnością powinno się robić ;)
dobrze powiedziane Seeth
dlatego ja rownież tylko outdoor i spacer robie
btw podoba mis ie konwersja
jest ok
jacek.gold
05-02-2009, 21:34
morał z tego taki ze należy tylko pochlebstwa pisać bo jak nie to od razu autor się obraża
skoro zamieścił to musi się podobać bo poprzednie się podobały
No i prawidłowo, spacer to zdrowie a o zdrowie trzeba dbać, przy okazji zdjęcia można robić ;)
morał z tego taki ze należy tylko pochlebstwa pisać bo jak nie to od razu autor się obraża
Nie chodzi tu o podobanie się zdjęcie czy nie, po prostu pokazuje zdjęcie na forum aby inni mogli zobaczyć. A to co wcześniej napisałem, to tylko po to aby było wiadomo że bardziej wolę pokazywać zdjęcia np. ze spacerku niż ze studia, w sumie na tym forum ani razu nie pokazałem zdjęć ze studia, bo nie odczuwam takiej potrzeby ;)
jacek.gold
05-02-2009, 21:45
a czy ja studyjne zdjęcia wspominałem ?
wspomniałeś o potencjale modelki, a najlepszy potencjał zazwyczaj w studio się osiąga, bo gdyby tak nie było to ludzie nie inwestowali by fortuny na otwarcie studio i kupno drogich aparatów prawda? Nie przeczę też ze w plenerze można robić, ale w tym wypadku wiele zależy od pogody i miejsca w którym się znajduje ;)
A co do zdjęcia to mi się ono podoba uważam ze ma swój urok, kwestia gustu. Nie oczekuję że wszystkim będzie się podobać ;)
dejnekas
05-02-2009, 23:19
właśnie! potencjał jest ale warto jeszcze popracować.
Witek "Wisz"
05-02-2009, 23:20
wspomniałeś o potencjale modelki, a najlepszy potencjał zazwyczaj w studio się osiąga, bo gdyby tak nie było to ludzie nie inwestowali by fortuny na otwarcie studio i kupno drogich aparatów prawda? Nie przeczę też ze w plenerze można robić, ale w tym wypadku wiele zależy od pogody i miejsca w którym się znajduje ;)
A co do zdjęcia to mi się ono podoba uważam ze ma swój urok, kwestia gustu. Nie oczekuję że wszystkim będzie się podobać ;)
Uważam, że się mylisz. Nieprawda, że najlepszy potencjał osiąga się w studio. Zobacz sobie chociażby plenerowe zdjęcia YOZa czy Stiga. Drogi sprzęt do studia kupujesz, bo w studio zrealizujesz rzeczy, jakich nie da się zrobić w plenerze. I odwrotnie - przy plenerowych zdjęciach dostajesz efekty, jakich nie da się zrobić w studio.
Bardzo się cieszę, że zdjęcie, które wystawiłaś podoba Ci się. Ale jeśli je wystawiłaś, musisz się liczyć z komentarzami. Jeśli nie chciałaś ich usłyszeć, trzeba było trzymać zdjęcie w szufladzie i podziwiać.
Koniec OT.
Co do zdjęcia, to modelka ładna. Ma bardzo ciekawe włosy. Natomiast przeszkadza bałagan w tle (plamy śniegu odwracają uwagę) i sam kadr trochę nie bardzo - ciąży na lewą stronę, za mało tam powietrza.
Pozdrawiam
Witek
jacek.gold
05-02-2009, 23:25
Witek "Wisz" (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=15458) a myślałem ze tylko ja tak to widzę :)
Tak na marginesie to w ciągu roku zrobiłeś milowy krok. Pamiętam pierwsze zdjęcia które zamieszczałeś
Witek "Wisz" (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=15458) a myślałem ze tylko ja tak to widzę :)
Tak na marginesie to w ciągu roku zrobiłeś milowy krok. Pamiętam pierwsze zdjęcia które zamieszczałeś
No i do kogo ta informacja bo nie wiem, czy do "Witek Wisz" czy do mnie?
A jak do mnie, to które zdjęcia masz na myśli?
Uważam, że się mylisz. Nieprawda, że najlepszy potencjał osiąga się w studio. Zobacz sobie chociażby plenerowe zdjęcia YOZa czy Stiga. Drogi sprzęt do studia kupujesz, bo w studio zrealizujesz rzeczy, jakich nie da się zrobić w plenerze. I odwrotnie - przy plenerowych zdjęciach dostajesz efekty, jakich nie da się zrobić w studio.
Bardzo się cieszę, że zdjęcie, które wystawiłaś podoba Ci się. Ale jeśli je wystawiłaś, musisz się liczyć z komentarzami. Jeśli nie chciałaś ich usłyszeć, trzeba było trzymać zdjęcie w szufladzie i podziwiać.
Koniec OT.
Co do zdjęcia, to modelka ładna. Ma bardzo ciekawe włosy. Natomiast przeszkadza bałagan w tle (plamy śniegu odwracają uwagę) i sam kadr trochę nie bardzo - ciąży na lewą stronę, za mało tam powietrza.
Pozdrawiam
Witek
Wiem, dlatego napisałem ze w wypadku zdjęć plenerowych wile zależy od miejsca w którym się znajduje, od pogody no i od oświetlenia jakie się posiada ;)
jacek.gold
05-02-2009, 23:44
tym razem do Witka :) Jestem wzrokowcem i Witek ma cały czas ten sam avatar więc go pamiętam. Swego czasu to nawet wnioskowałem o zablokowanie możliwości zmiany avatarów bo co rusz ktoś zmieniał i nie wiedziałem z kim pisze ale nie przeszło :)
A co zrobić jak wazeliny zabraknie ?, chyba milczeć trzeba będzie.
tym razem do Witka :) Jestem wzrokowcem i Witek ma cały czas ten sam avatar więc go pamiętam. Swego czasu to nawet wnioskowałem o zablokowanie możliwości zmiany avatarów bo co rusz ktoś zmieniał i nie wiedziałem z kim pisze ale nie przeszło :)
Taki znak rozpoznawczy każdy z forumowiczów mógłby posiadać aby to zapamiętać i rozpoznać można było każdego z którym się pisze, a tak zamieszanie jest po zmianie avatarów ;)
A co zrobić jak wazeliny zabraknie ?, chyba milczeć trzeba będzie.
Milczenie jest złotem ;)
Milczenie jest złotem ;)
I tak też uczynię :-D
Witek "Wisz"
05-02-2009, 23:57
Ale o mnie mówią, że nie jestem normalny:mrgreen:
Dzięki Jacek. Cały czas się uczę.
Oczywiście że potencjał jest, bo to modelka jest.
rotfl :D
Ale nudzą mnie zdjęcia w studio, w których to wszystko jest takie poukładane.
znaczy ze nie poznales jeszcze studio skoro tak twierdzisz. to czy w studio jest poukladane czy nie zalezy tylko i wylacznie od fotografa
a zdjęcia na pewno na tym forum były by wysoko oceniane, ale po co to robić?
jestes pewien?? :D pokaz :P
z checia bym obejrzal studyjne skoro sa tak perfekcyjne. lubie patrzec na dobra robote
Nie chodzi tu o podobanie się zdjęcie czy nie, po prostu pokazuje zdjęcie na forum aby inni mogli zobaczyć.
a po co skoro nie zalezy ci zeby zdjecie sie podobalo?
Zdjęcia z przyjemnością powinno się robić ;)jedne z czym sie w twoich wypowiedziach moge zgodzic
wspomniałeś o potencjale modelki, a najlepszy potencjał zazwyczaj w studio się osiąga, bo gdyby tak nie było to ludzie nie inwestowali by fortuny na otwarcie studio i kupno drogich aparatów prawda? Nie przeczę też ze w plenerze można robić, ale w tym wypadku wiele zależy od pogody i miejsca w którym się znajduje
najciekawsza definicja studio foto jakka kiedykolwiek czytalem ... rownez jeden z najciekawszych powodow do zakupu :D
A co do zdjęcia to mi się ono podoba uważam ze ma swój urok, kwestia gustu. Nie oczekuję że wszystkim będzie się podobać ;)urok zdjecia polega tu na uroku modelki . tylko i wylacznie. kompozycyjnie i stylistycznie lezy. szczegolnie biorac pod uwage makijaz. dziewczyna ma gleboko osadzone oczy wiec pociagneiei ich kredka na dole wciska je jeszcez glebiej przez co staja sie jeszcze mniejsze
.....
Zobacz sobie chociażby plenerowe zdjęcia YOZa czy Stiga. Drogi sprzęt do studia kupujesz, bo w studio zrealizujesz rzeczy, jakich nie da się zrobić w plenerze. I odwrotnie - przy plenerowych zdjęciach dostajesz efekty, jakich nie da się zrobić w studio.
łeeeeeee a o mnie nie wspomniales :P
hahahahaha
Ta głowa to tak specjalnie przycięta?
na płaskim łatwiej piwo postawić
sorki ale nie mogłem się powstrzymać po tekście "na pewno na tym forum były by wysoko oceniane"
a mi się nie podoba, dziwnie ucięta głowa... kolor skóry... jakby to powiedzieli w "Mam talent" cyt. "Jestem na nie"
dużo napisano.... dużo piany ubito... sporo mędrkowania poczyniono.. a wg mnie tak zwyczajnie i bez zbędnej pseudofilozofii - zdjecie jest takie se;)
jestes pewien?? :D pokaz :P
z checia bym obejrzal studyjne skoro sa tak perfekcyjne. lubie patrzec na dobra robote
Bardzo proszę, ale jak mówiłem na forum nie będę pokazywał, co najwyżej mogę wysłać na pocztę
Edit:
Z resztą to nie mam zamiaru niczego udowadniać, znam wartość swoich fotografii. Możecie sobie myśleć co chcecie o tym zdjeciu
znaczy ze nie poznales jeszcze studio skoro tak twierdzisz. to czy w studio jest poukladane czy nie zalezy tylko i wylacznie od fotografa
No jak patrze na Twoje portfolio sailor to lubisz poukładane zdjęcia, zaplanowane i dopracowane w każdym szczególe i większość fotografów tak robi...
fuckworld
06-02-2009, 12:50
Zgadzam się z powyższymi opiniami. I po co pokazywać zdjęcie skoro z góry było założenie, że zostanie zrobione na odwal się jedynie dla przyjemności z duszenia spustu.
Bardzo proszę, ale jak mówiłem na forum nie będę pokazywał, co najwyżej mogę wysłać na pocztę
Edit:
Z resztą to nie mam zamiaru niczego udowadniać, znam wartość swoich fotografii. Możecie sobie myśleć co chcecie o tym zdjeciu
hmm jakis klopot decyzyjnoscia ? :D jakby co moj mail studio[at}photoheaven.net
dumnei napisane "znam wartosc swoich footgrafii" ... nawet dziadek Lindbergh by sie raczej nie szarpnal na takie slowa.. gratulacje
No jak patrze na Twoje portfolio sailor to lubisz poukładane zdjęcia, zaplanowane i dopracowane w każdym szczególe i większość fotografów tak robi...
a ty rozumiem lubisz zdjecia niepoukladanie i niedopracowane ??? :D:D:D
cos sie placzesz kolego ... nawet w reporterce gdzie liczy sie moment spontan i emocje uznanie zyskuja te zdjecia ktore sa dobrze skomponowane i dopracowane ..
bardzo chcialbym poznac twoja teorie na temat nieuporzadkowanie w fotografii modowo glamourowej ... serio serio .. bardoz mnei to ciekawi .. bo jak na razie kojarzy mi sie to jedynie z twierdzeniami "PS to zlo prawdziwe zdjecia sa bez obrobki" szerzonymi przez ludzi ktorzy najnormalniej w swiecie PSa nie umieja obslugiwac a fotografia zajeli sie tydzien temu..
mam nadzieje ze w twoim przypadku nie jest podobnie i bardzo chcialbym sie o tym przekonac.
hmm jakis klopot decyzyjnoscia ? :D jakby co moj mail studio[at}photoheaven.net
dumnei napisane "znam wartosc swoich footgrafii" ... nawet dziadek Lindbergh by sie raczej nie szarpnal na takie slowa.. gratulacje
Wiesz, wydaje mi się że każdy zna wartość swoich fotografii i ma świadomość tego czy są dobre czy nie. Jak ktoś nie zna wartości swoich dzieł artystycznych to tak jak by nie znał samego siebie...
Wysłałem maila.
Wiesz, wydaje mi się że każdy zna wartość swoich fotografii i ma świadomość tego czy są dobre czy nie. Jak ktoś nie zna wartości swoich dzieł artystycznych to tak jak by nie znał samego siebie...
swiadomosc tego czy zdjecia sa dobre czy nie bardzo czesto bywa omylna i ewoluuje wraz z rozwojem footgrfa .. rzeklbym ze dobrzy fotograficy z czasem robia coraz mniej dobrych zdjec (wg siebie oczywiscie) bo dazenie do perfekcjonizmu powoduje odrzucanie nawet tych swietnych.
bardziej zmartwilo mnie twoje stweirdzenie typu "w studio osiagnalem wszsytko co sie da,bo to tylko statyczne ide sobie w plener"
Wysłałem maila.
dostalem, odpowiedzialem, podtrzymuje swoje zdanie :)
bardziej zmartwilo mnie twoje stweirdzenie typu "w studio osiagnalem wszsytko co sie da,bo to tylko statyczne ide sobie w plener"
Gdzie ja stwierdziłem że w studio osiągnąłem wszystko co się da?
dostalem, odpowiedzialem, podtrzymuje swoje zdanie
Jakie jest to Twoje zdanie?
Witek "Wisz"
07-02-2009, 01:47
łeeeeeee a o mnie nie wspomniales :P
hahahahaha
O KUFA!!! ALE WTOPA!!!
HANIBAL, SORRY!!!!
... wybaczysz mi??????:mrgreen:
zapraszam do komentowania
Pozdrawiam ;)
Sam napisałeś że oczekujesz komentarzy :)
Mniej emocji :):):)
O KUFA!!! ALE WTOPA!!!
HANIBAL, SORRY!!!!
... wybaczysz mi??????:mrgreen:
no postaram sie :)))))))))
O.. jaka zadyma, a mnie niema :mrgreen:... Zdjecie nie powala, taki troche lepszy album, a modelka nie w moim typie ;)
wspomniałeś o potencjale modelki, a najlepszy potencjał zazwyczaj w studio się osiąga, bo gdyby tak nie było to ludzie nie inwestowali by fortuny na otwarcie studio i kupno drogich aparatów prawda? Nie przeczę też ze w plenerze można robić, ale w tym wypadku wiele zależy od pogody i miejsca w którym się znajduje
Mylisz sie. W studio robi sie z innych powodow, bynajmniej nie dlatego ze ktos najladniej w nim wychodzi.
Zdjecia plenerowe czy jak kto woli przy zastanym swietle, albo wpol zastanym albo w ogole nie zastanym (tylko czym to sie wtedy rozni od studio) sa moim zdaniem tak samo fajne jak w studio. I nie ma to w ogole zwiazku z tym jak kto wychodzi.
A co do zdjecia. No pospolity pstryk. Ide o dyche ze masz jeszcze przynajmniej 10 takich ktore wygladaja podobnie jak nie identycznie
Ogólne, subiektywne wrażenie - " zdjęcie nie ścina z nóg ". Filozofia chyba tez :)
szkoda tylko, że nieostre, to z analoga?
A co do zdjecia. No pospolity pstryk. Ide o dyche ze masz jeszcze przynajmniej 10 takich ktore wygladaja podobnie jak nie identycznie
No to co z tą dychą? Bo niestety nie zgadłeś, mam tylko to i jeszcze jedno trochę podobne do tego z inną pozycją modelki, a nie 10 takich samych ;)
szkoda tylko, że nieostre, to z analoga?
Zdjęcie z cyfrowego aparatu, analogiem nie robię bo nie mam gdzie u siebie wywołać średnioformatowej kliszy, kiedyś to była taka możliwość w jednym punkcie a teraz to bym musiał do innego miasta jeździć aby wywołać. A z analogowych to tylko średni format mam ;)
Zdjęcie z cyfrowego aparatu, analogiem nie robię bo nie mam gdzie u siebie wywołać średnioformatowej kliszy, kiedyś to była taka możliwość w jednym punkcie a teraz to bym musiał do innego miasta jeździć aby wywołać. A z analogowych to tylko średni format mam ;)
yyy to moze samemu? cena zestawu zwraca sie po 10 wolaniach
yyy to moze samemu? cena zestawu zwraca sie po 10 wolaniach
No to jest jakieś wyjście, gdzie można kupić taki zestaw i w jakich mniej więcej kształtuje się cena takiego zestawu?
Na allegro patrzyłem i nie znalazłem zestawu do wywoływania średnioformatowej kliszy.
No to jest jakieś wyjście, gdzie można kupić taki zestaw i w jakich mniej więcej kształtuje się cena takiego zestawu?
Na allegro patrzyłem i nie znalazłem zestawu do wywoływania średnioformatowej kliszy.
Na pewno?
http://www.allegro.pl/item540288822_koreks_paterson_na_1_film_135_lub_12 0.html
http://www.allegro.pl/item550172837_koreks_kaiser_dwuszpulowy_nowe.html
http://www.allegro.pl/item545149252_koreks_plastimo.html
itd.
O widzisz, bo Ty znasz fachową nazwę tego. dzięki za linki ;)