PDA

Zobacz pełną wersję : MB-D10 - pytanie do uzytkownikow

Raff
29-01-2009, 13:07
Czolem,

Mam pytanie odnosnie pokretla mocujacego mb-d10 - ja od dnia zakupu mam taki objaw, ze ma ono delikatny luz w poziomie - mozna je minimalnie przesunac bez dokrecania/odkrecania gwintu. Czy to normalne zjawisko czy tylko mi sie jakis babol trafil? Pytam, bo w mb-d100 zadnego luzu nie mialem stad moja watpliwosc.

R.

redrumdanyboy
29-01-2009, 13:32
W d200 jest bardzo podobnie. Kółko chodzi nie tylko w poziomie ale i w pionie. Poniekąd jest to lekko denerwujące ale wystarczy przestać na to uważać i problem z głowy. Wydaje mi się, że tak jest zbudowany mechanizm w środku tego ustrojstwa i tak musi być. Kiedyś nawet tak przykręciłem, że nie mogłem przez długi czas odkręcić ale luz i tak był, a nie zdarzyło mi się nigdy żeby mi battery pack samoistnie odleciał/wypadł : D....więc nie ma się o co martwić Raff.

stig
29-01-2009, 14:51
Mam pytanie odnosnie pokretla mocujacego mb-d10 - ja od dnia zakupu mam taki objaw, ze ma ono delikatny luz w poziomie - mozna je minimalnie przesunac bez dokrecania/odkrecania gwintu. Czy to normalne zjawisko czy tylko mi sie jakis babol trafil?Czy to powoduje odkrecanie sie gripa? A moze aparat robi przez to gorsze zdjecia? Ludzie -- dajcie sobie luzu, bo *******y o jakie czasami pytacie, sugeruja ze naprawde nie macie innych problemow. :)

Sowulus12
29-01-2009, 14:58
U mnie jest tak samo, nie ma się czym przejmować :) stig dobrze pisze.

Raff
29-01-2009, 15:42
Tak, to prawda nie mam innych problemow (tfu tfu odpukac) ;)

Pytanie ma inne podloze - dawno dawno temu w odleglej galaktyce nabylem d100 i mb-d100, w ktorym bezposrednio w to pokretlo wmontowany jest trzpien z gwintem, czego skutkiem jest blokowanie tego pokretla na sztywno. W nowym gripie widac cos gdzies ulepszyli i spaprali, a ja chcialem sie tylko upewnic ze tak jest i juz, a nie ze jest to problem mojego gripa, ktory z racji bycia na gwarancji moglbym w razie czego odeslac na Podstepu ;)

O i tyle, dzieki za odpowiedzi :}

chewinggum
08-07-2011, 23:40
nie chcesz sprzedac tego gripa?