Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie MB-D10 - pytanie do uzytkownikow

Czolem,

Mam pytanie odnosnie pokretla mocujacego mb-d10 - ja od dnia zakupu mam taki objaw, ze ma ono delikatny luz w poziomie - mozna je minimalnie przesunac bez dokrecania/odkrecania gwintu. Czy to normalne zjawisko czy tylko mi sie jakis babol trafil? Pytam, bo w mb-d100 zadnego luzu nie mialem stad moja watpliwosc.

R.

Domyślnie

W d200 jest bardzo podobnie. Kółko chodzi nie tylko w poziomie ale i w pionie. Poniekąd jest to lekko denerwujące ale wystarczy przestać na to uważać i problem z głowy. Wydaje mi się, że tak jest zbudowany mechanizm w środku tego ustrojstwa i tak musi być. Kiedyś nawet tak przykręciłem, że nie mogłem przez długi czas odkręcić ale luz i tak był, a nie zdarzyło mi się nigdy żeby mi battery pack samoistnie odleciał/wypadł : D....więc nie ma się o co martwić Raff.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff Zobacz posta
    Mam pytanie odnosnie pokretla mocujacego mb-d10 - ja od dnia zakupu mam taki objaw, ze ma ono delikatny luz w poziomie - mozna je minimalnie przesunac bez dokrecania/odkrecania gwintu. Czy to normalne zjawisko czy tylko mi sie jakis babol trafil?
    Czy to powoduje odkrecanie sie gripa? A moze aparat robi przez to gorsze zdjecia? Ludzie -- dajcie sobie luzu, bo *******y o jakie czasami pytacie, sugeruja ze naprawde nie macie innych problemow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

U mnie jest tak samo, nie ma się czym przejmować stig dobrze pisze.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Tak, to prawda nie mam innych problemow (tfu tfu odpukac)

Pytanie ma inne podloze - dawno dawno temu w odleglej galaktyce nabylem d100 i mb-d100, w ktorym bezposrednio w to pokretlo wmontowany jest trzpien z gwintem, czego skutkiem jest blokowanie tego pokretla na sztywno. W nowym gripie widac cos gdzies ulepszyli i spaprali, a ja chcialem sie tylko upewnic ze tak jest i juz, a nie ze jest to problem mojego gripa, ktory z racji bycia na gwarancji moglbym w razie czego odeslac na Podstepu

O i tyle, dzieki za odpowiedzi :}

Domyślnie

nie chcesz sprzedac tego gripa?
    Chewinggum
    "Górnik miesiąca"

Uprawnienia umieszczania postów