Zobacz pełną wersję : Vanguard Oregon 52
Do swojego D300 + grip (w niedalekiej przyszlosci) kupuje plecak. Ma byc tylko na puszke i dwa obiektywy (70-200/2.8) i np. 10-20mm + 35/2.0 + lampa. Sposrod plecakow firm Tamrac (Velocity x8/9), Lowepro (MicroTrekker 100/200), Naneu pro (U30/60) i Vanguard wybor padl na tego ostatniego, a konkretnie na model Oregon 52. Wybralem ten wlasnie ze wzgledu na glebokosc (dlatego w innym poscie pytalem o wysokosc puszki z gripem). Poza tym macalem go w MM i jest niezly i spelnia moje wymagania.
Czy ktos mial stycznosc z tym plecakiem i moglby cos powiedziec? Wujek google milczy.
Blasius.G
28-01-2009, 19:00
Mam torbe z serii oregon (model 21, chyba). Bardzo dobre materialy. Swietne i pomyslowe wykonanie. Bardzo dobra ochrona sprzetu. Zakladam, ze plecak z tej samej serii produktow bedzie mial te cechy podobne. Co do pakownosci itp. nic nie pisze bo mam torbe nie plecak.
Niewiele Ci pomogę bo się dopiero rozglądam, a właściwie mam pytanie: czy mechanizm mocowania statywu w tym plecaku jest ok? Chciałbym przytroczyć Manfrotto 190-XProB, ale będę robił zdjęcia głównie w mieście co łączy się z wielokrotnym odpinaniem i zapinaniem tego statywu (musi być sprawnie i szybko :mrgreen:) Jak Ty to oceniasz? Masz już jakieś doświadczenie? A może Ktoś z forum?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Kupilem w koncu tego Oregona 52. Jest taki jaki chcialem (w koncu sam go macalem w MM, a potem kupilem tu, na forum za 50% ceny):D Niestety, mocowanie na statyw to jakis zart. Przymocowalem swojego Manfrotto 055XProB + 488RC4 i od razu wylecial z tej kieszeni. Te mocowanie wystarczy albo na monopoda albo na taki statyw za 30zl z allegro. Nie ma mowy o niczym ciezszym. Hmmm, w sumie moze jutro sprawdze, czy 681B + 234RC nie wywroci sie z tego. Chyba jednak raczej tak. Podsumowujac: plecak bardzo fajny, ale kupuj go z mysla o zapakowaniu tam rowniez swojego statywu.