PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ania-motyl

Yaaculek
18-01-2009, 02:14
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img183.imageshack.us/img183/5199/photo011800600xn3.jpg)
2.
źródło (http://img183.imageshack.us/img183/6844/photo022800600qp3.jpg)
3.
źródło (http://img183.imageshack.us/img183/6986/photo2323800600ny6.jpg)

nonnatus
18-01-2009, 02:18
źle. słabo. rozmazanie.
na jedynce zbyt krótki czas. liście rozmazują fotę. robi się bajzel.
na dwójce cienie na buzi. potrzebna blenda. mina modelki z cyklu: ile jeszcze? co Ty Jej zrobiłeś ? :)
na trójce rozmazane dłonie. bałagan we włosach. nie podoba mi się makeup.
słabo Panie.
:)

Yaaculek
18-01-2009, 02:31
źle. słabo. rozmazanie.
na jedynce zbyt krótki czas. liście rozmazują fotę. robi się bajzel.
na dwójce cienie na buzi. potrzebna blenda. mina modelki z cyklu: ile jeszcze? co Ty Jej zrobiłeś ? :)
na trójce rozmazane dłonie. bałagan we włosach. nie podoba mi się makeup.
słabo Panie.

Ty jak zwykle...
Bałagan miał być,rozmazane dłonie również ,które miały podkreslić chęć wzlotu w ostatnie ciepłe dni.

nonnatus
18-01-2009, 02:36
Ty jak zwykle...

oj, chłopie skomentowałem raptem dwa Twoje objawienie na forum i Ty już "Ty jak zwykle"
izi....
jak nie chcesz komentarzy, to nie wystawiaj fotek. mam prawo je komentować. więc grzecznie komentuję.
może podpowiem, że zasadniczo forum to komentowanie fotek.

pierwszy i podstawowy błąd który popełniasz, IMO -to to, że Twoje fotki nie są autonomiczną całością...
potrzebują dopowiedzeń z Twojej strony. czasem mozna to zasugerować delikatnie tytułem zdjęcia, ale w dziale portret powinno się takiej postawy unikac. Oczekiwałbym raczej, że zdjęcie opowie się samo, co więcej, że powie coś ciekawego...
doprecyzuję: osoba na fotkce opowie nam coś o sobie, przez zdjęcie własnie...
tutaj niestety przez brak estetyki i zaplanowany bajzel jest nieciekawie.
może zamiast do działu portret wrzuć do reportażu pt. ostatnie tchnienie lata, czy coś koło tego :)
i proszę nie obruszaj się tak na każdy komentarz. piszę tu o Twoich fotkach. nie o Tobie.
spokojnie chlopie.

ex!presja
18-01-2009, 02:37
wybacz, ale to nie są zdjęcia przy których dłużej chce się zatrzymać wzrok. brakuje tego 'czegoś'

Yaaculek
18-01-2009, 12:02
oj, chłopie skomentowałem raptem dwa Twoje objawienie na forum i Ty już "Ty jak zwykle"
izi....
jak nie chcesz komentarzy, to nie wystawiaj fotek. mam prawo je komentować. więc grzecznie komentuję.
może podpowiem, że zasadniczo forum to komentowanie fotek.

pierwszy i podstawowy błąd który popełniasz, IMO -to to, że Twoje fotki nie są autonomiczną całością...
potrzebują dopowiedzeń z Twojej strony. czasem mozna to zasugerować delikatnie tytułem zdjęcia, ale w dziale portret powinno się takiej postawy unikac. Oczekiwałbym raczej, że zdjęcie opowie się samo, co więcej, że powie coś ciekawego...
doprecyzuję: osoba na fotkce opowie nam coś o sobie, przez zdjęcie własnie...
tutaj niestety przez brak estetyki i zaplanowany bajzel jest nieciekawie.
może zamiast do działu portret wrzuć do reportażu pt. ostatnie tchnienie lata, czy coś koło tego :)
i proszę nie obruszaj się tak na każdy komentarz. piszę tu o Twoich fotkach. nie o Tobie.
spokojnie chlopie.

A ja mam prawo się nie zgadzać z Twoją opinią :)
Twoje komentarze są wyjątkowo specyficzne.
Co tu jest dla Ciebie takiego nieestetycznego?
Modelka?
Dzięki,za przypomnienie,że to forum służy do komentowania zdjęć :)

Yaaculek
18-01-2009, 12:05
wybacz, ale to nie są zdjęcia przy których dłużej chce się zatrzymać wzrok. brakuje tego 'czegoś'

Może coś podpowiesz?

peynal
18-01-2009, 12:31
Jak dla mnie fotki te powinny być w dziale "fotografia okolicznościowa i albumowa", do portretu to tu jeszcze daleko.

miksturka
18-01-2009, 12:39
Ja tam się nie znam specjalnie, ale pomysł sam w sobie jest fajny. Brakuje dbałości o szczegóły... Zgadzam się nonnatusem, że czas źle dobrany, bo rozmazy zdecydowanie przeszkadzają tu w odbiorze. Słońce niekorzystnie modeluje dziewczynę (cienie koło nosa, krecha na dekolcie, cienie pod oczami), jest ostre, za zimne to wszystko. Inną porę dnia i okoliczności przyrody można by wybrać. Sesja do powtórki z powodzeniem na wiosnę. :)
Ale sam pomysł z owadzimi skrzydłami jest naprawdę fajny.

nim
18-01-2009, 12:59
Sorka chłopie ale moim zdaniem to daleko im do czegokolwiek. Nie wystawiałbym takich fotek. Chwyciłeś jakąś ideę ale tym razem nie udało się pociągnąć.
Po pierwsze dlatego (1), że motyle kojarzą mi się z latem a nie jesienią, więc patrzę i coś mi nie pasuje.
Po drugie dlatego (2), że motylki widuję raczej na kwiatkach a nie wiszące na drzewie jak nietoperz. Dziewczyna za ładna na nietoperza, może gdybyście się zamienili, ale chyba tu już za bardzo pojechałem ;-)
Po trzecie dlatego (3), że światło nie takie, poza nie taka, skrzydła sobie, dziewczyna sobie, jedno z drugim się nie klei. Przyznam to wyszło najlepiej, a i tak nie ma się czym chwalić.
Może następne próby będą bardziej udane.

Yaaculek
18-01-2009, 14:16
Sorka chłopie ale moim zdaniem to daleko im do czegokolwiek. Nie wystawiałbym takich fotek. Chwyciłeś jakąś ideę ale tym razem nie udało się pociągnąć.
Po pierwsze dlatego (1), że motyle kojarzą mi się z latem a nie jesienią, więc patrzę i coś mi nie pasuje.
Po drugie dlatego (2), że motylki widuję raczej na kwiatkach a nie wiszące na drzewie jak nietoperz. Dziewczyna za ładna na nietoperza, może gdybyście się zamienili, ale chyba tu już za bardzo pojechałem ;-)
Po trzecie dlatego (3), że światło nie takie, poza nie taka, skrzydła sobie, dziewczyna sobie, jedno z drugim się nie klei. Przyznam to wyszło najlepiej, a i tak nie ma się czym chwalić.
Może następne próby będą bardziej udane.

1-U mnie motyle(te prawdziwe) można spotkać w dni słoneczne nawet pod koniec października :)
2-Chyba za bardzo pojechałeś
3-Nie wypowiadam się za modelkę ale myślę,że bardzo chciałaby polecieć...

Yaaculek
18-01-2009, 14:28
Ja tam się nie znam specjalnie, ale pomysł sam w sobie jest fajny. Brakuje dbałości o szczegóły... Zgadzam się nonnatusem, że czas źle dobrany, bo rozmazy zdecydowanie przeszkadzają tu w odbiorze. Słońce niekorzystnie modeluje dziewczynę (cienie koło nosa, krecha na dekolcie, cienie pod oczami), jest ostre, za zimne to wszystko. Inną porę dnia i okoliczności przyrody można by wybrać. Sesja do powtórki z powodzeniem na wiosnę. :)
Ale sam pomysł z owadzimi skrzydłami jest naprawdę fajny.

To znaczy,że krótszy czas i zamrożone liście lepiej by wyglądały lub odwrotnie-dłuższy czas bardziej by zamazał liście i lepiej by się to komponowało?
Pora była bardzo popołudniowa-lekko dopaliłem lampą,gdybym błysnął mocniej lampa za bardzo byłaby widoczna.
Szczegóły-masz rację,obiecuję poprawę ale chyba już z inną modelką :)

nonnatus
18-01-2009, 17:18
Twoje komentarze są wyjątkowo specyficzne.

możesz na priv mi to wyjasnić, na czym ta rzekoma specyfika ma polegać?
nie sądzę by tak rzeczywiście było.
może nie przywykłeś do tego, że ktoś nie podziela Twojej podniety tymi fotkami.
jakoś nie widzę u Ciebie chęci do uczenia się. skoro wszystko wiesz najlepiej...
oczywiście masz prawo nie zgadać się z moimi komentarzami, ale...
zachęcam do większego samo-krytycyzmu...

Umbra
18-01-2009, 17:28
na jedynce zbyt krótki czas. liście rozmazują fotę.
Czy rozmazane liście nie są czasem efektem za długiego czasu? ;)

Yaaculek
19-01-2009, 21:26

Też tak myślę i miały być rozmazane,może trochę za słabo rozmazane są na zdjęciu niż powinny.
Rzecz gustu.

nim
19-01-2009, 21:49
Może inaczej. Rzecz w tym, że pokazujesz coś wprost jak dla przedszkolaka i dlatego moim zdaniem tu nic nie pasuje, właśnie to jest najbardziej do bani. Liście czy rozmazane czy nie dalej byłyby do fatalne. Gdybyś dodał do tego trochę uczuć, jakbyś to samo zrobił choćby na scenie teatru, kontekst pasowałby do treści i całość by wyglądała o niebo lepiej. A tak to scena leży jak marynarka wpuszczona w spodnie na inżynierze Mrównicy.

Yaaculek
21-01-2009, 17:42
Może inaczej. Rzecz w tym, że pokazujesz coś wprost jak dla przedszkolaka i dlatego moim zdaniem tu nic nie pasuje, właśnie to jest najbardziej do bani. Liście czy rozmazane czy nie dalej byłyby do fatalne. Gdybyś dodał do tego trochę uczuć, jakbyś to samo zrobił choćby na scenie teatru, kontekst pasowałby do treści i całość by wyglądała o niebo lepiej. A tak to scena leży jak marynarka wpuszczona w spodnie na inżynierze Mrównicy.

Jeśli chodzi o uczucia,to modelka pokazała chyba wszystko na co ją było stać.
Skrzydła robiła samodzielnie przez 2 miesiące,reszta garderoby i stylizacja też jej.

scarlet
21-01-2009, 19:10
A mi modelka nie pauje do tego tematu. Raczej widziałabym blond lake o długich mogach.

Yaaculek
21-01-2009, 19:27
A mi modelka nie pauje do tego tematu. Raczej widziałabym blond lake o długich mogach.

Czekałem aż ktoś to napisze.
Dziewczyna bardzo chciała mieć te zdjęcia wiesz?
Oczywiście ,jeśli jesteś blond pięknością o długich nogach(lub mężczyzną:) bardzo chętnie Cię na zdjęciach pokażę :)

scarlet
21-01-2009, 19:48
No, ale ona tego i tak nie czyta, nie? No nie chciałam nikogo urazić, zresztą ja się nie znam.

mark3
21-01-2009, 19:58
wrażenie jest troche takie jakbyście z modelką mieli po 9 lat :-)

na pierwszych dwóch wygląda jakby po "locie" (do którego zbiera sie na 3) - wylądowała na drzewie, wzbijając tuman liści i cierpiętliwie "ukrzyżowana" tym drzewem będąc - "marzy" dalej....
to infantylne, technicznie słabe, kompozycyjnie też nie ma co oceniać

Yaaculek
21-01-2009, 21:38
wrażenie jest troche takie jakbyście z modelką mieli po 9 lat :-)

na pierwszych dwóch wygląda jakby po "locie" (do którego zbiera sie na 3) - wylądowała na drzewie, wzbijając tuman liści i cierpiętliwie "ukrzyżowana" tym drzewem będąc - "marzy" dalej....
to infantylne, technicznie słabe, kompozycyjnie też nie ma co oceniać

Wygląda na to,że przez dwa lata wysłuchiwania "różnych" opinii słyszałem prawie same kłamstwa :)
A nie byli to tylko znajomi i amatorzy fotografii.

Zolza
21-01-2009, 21:46
dobra, to wypowie się ktoś niedoświadczony.
zgadzam się ze Scarlet - modelka troszkę nie na motyla, skoro chciała mieć te zdjęcia, to mogłeś ją pokazać w innych ujęciach, masz może jakieś inne fotki tej pani ?
fotki praktycznie nie obrobione, a może gdyby je obrobić, to by powstała fajna kompozycja.
sama próbuję z fotografią metodą prób i błędów więc... mogę tylko życzyć powodzenia.

icek
22-01-2009, 15:52
Fakt nie wygląda to na coś nad czym można by się zatrzymać dłużej, prawdę mówiąc patrzę na te zdjęcia i co widzę
? Kobietę przebraną za motyla i nic więcej ... Techniczna klapa rozmazane, chaotyczne wyglądają jakby były klepane od tak może coś wyjdzie.

1 zdjęcie fajne by wyszło gdybyś uchwycił np liście ... krótszy czas
2 rozmazane ... chaos we włosach ... nie widać nic na tym zdjęciu .. strasznie denerwuje mnie ten kosmyk na oku bo rzuca obrzydliwy cień
3 sam nie wiem co można napisać "NIE" chęć wzlotu w ostatnie ciepłe dni błagam bez takich

mogłem krócej ... zgadzam się z przedmówcami ...

jeszcze krócej ... zamiast portret proponuje foto żart ...

nonnatus
22-01-2009, 15:55
Wygląda na to,że przez dwa lata wysłuchiwania "różnych" opinii słyszałem prawie same kłamstwa :)

po to jest forum, zeby wiedzieć gdzie jestesmy w swoim rozwoju... :)

wiem, ze nie posłuchasz, ale mam propozycję... zacznij od zwykłych prostych portretów.
bez kombinowania, udziwniania i ograzmów okołoestetycznych...
praca u podstaw...
gdzieś zdaje się widziałem już Twoją pracę portetową i była całkiem dobra...
może warto najpierw podszkolić warsztat, a potem brać się za...
pozdr.

mark3
22-01-2009, 16:03
A nie byli to tylko znajomi i amatorzy fotografii.

wydaje mi się, że masz za bardzo osobisty i emocjonalny stosunek do:

- własnej pracy
- modelki (teoretycznie nie ma w tym nic złego, ale...)
- traktowania naszych uwag

poza tym - każdemu może coś wyjść średnio, a wydaje mu się, że jest super - za rok spojrzysz na te foty inaczej...

wypisz sobie nasze uwagi i pomyśl nad nimi spokojnie
uwierz, że miliony much nie mogą się mylić :-)

Yaaculek
22-01-2009, 22:17
wydaje mi się, że masz za bardzo osobisty i emocjonalny stosunek do:

- własnej pracy
- modelki (teoretycznie nie ma w tym nic złego, ale...)
- traktowania naszych uwag

poza tym - każdemu może coś wyjść średnio, a wydaje mu się, że jest super - za rok spojrzysz na te foty inaczej...

wypisz sobie nasze uwagi i pomyśl nad nimi spokojnie
uwierz, że miliony much nie mogą się mylić :-)

Masz sporo racji,to pewne.
Mam emocjonalny stosunek do tego co robię.Fakt,nie mam takiego dystansu jaki powinienem mieć do tych zdjęć
ale powoli go nabieram.
Twoja dzisiejsza wypowiedź jest o wiele bardziej obiektywna niż wcześniejsza-bardziej dyplomatyczna.
Pierwotnie miałem ją wieszać jeszcze na linie ale teraz już widzę,że to nie byłby dobry pomysł :)
Gdybym miał "inną" modelkę przynajmniej bym przeczytał: Modelka ładna.
A tak i modelka i zdjęcie...
Cenię sobie dialog z wami bo wyrabia mi się obiektywny pogląd na znane pozornie tematy.
Jednak nie mogę się skupić na jednym z działów fotografii i dlatego jest jak jest.
Pociąga mnie portret,pejzaż,makro,architektura itd.
A tu jednak trzeba się skupić i swoją działkę wybrać bo inaczej...
Myślę,że będzie lepiej i czas na pracę,nie słowa.
Dziękuję wszystkim :)

nonnatus
22-01-2009, 22:25

Pociąga mnie portret,pejzaż,makro,architektura itd.

no myslę, ze z portretu możesz już śmiało zrezygnować, skoro tak piszesz o swojej modelce,
to zapewne żadna nie zechce Tobie pozować...

secundo: słyszałeś powiedzenie - nie ma brzydkich kobiet, są tylko źle oświetlone - ?

to przykre co piszesz i jak piszesz. poważnie.

nie wiem, być może masz takie magiczne wrażenie, że wystarczy ładna Kobieta i zdjęcie samo się pstryka...
ładną kobietę też trzeba umieć pokazac, bo inaczej napiszą, że zrobiłeś jej krzywdę zdjęciem, tu tak właśnie zrobiłeś...
oj chłopie, chłopie...

miksturka
22-01-2009, 22:46

Ojej. Raz piszesz z rozżaleniem, że urażamy dziewczynę a raz ty sam w ten sposób...
Nikt nie powiedział - "zmień ją, bo brzydka".
Jako kobieta wymagająca zabiegów ze strony fotografa o korzystne wychodzenie, bo uroda modelki mi nie dana... czuję się zniesmaczona Twoim podejściem.
I przyszło mi na myśl, że do takiej stylizacji to włosy upiać w ciasny kok z tyłu głowy i półgolf czarny.

Yaaculek
22-01-2009, 23:08
Ojej. Raz piszesz z rozżaleniem, że urażamy dziewczynę a raz ty sam w ten sposób...
Nikt nie powiedział - "zmień ją, bo brzydka".
Jako kobieta wymagająca zabiegów ze strony fotografa o korzystne wychodzenie, bo uroda modelki mi nie dana... czuję się zniesmaczona Twoim podejściem.
I przyszło mi na myśl, że do takiej stylizacji to włosy upiać w ciasny kok z tyłu głowy i półgolf czarny.

Myślałem tylko o tym,że pewne grzechy są darowane gdy mężczyźni oceniają zdjęcie pięknej kobiety.
Nie miałem wpływu na stylizację i makijaż,jej koleżanki chciały to zrobić.
Dzięki za rady.

Yaaculek
22-01-2009, 23:23
no myslę, ze z portretu możesz już śmiało zrezygnować, skoro tak piszesz o swojej modelce,
to zapewne żadna nie zechce Tobie pozować...

secundo: słyszałeś powiedzenie - nie ma brzydkich kobiet, są tylko źle oświetlone - ?

to przykre co piszesz i jak piszesz. poważnie.

nie wiem, być może masz takie magiczne wrażenie, że wystarczy ładna Kobieta i zdjęcie samo się pstryka...
ładną kobietę też trzeba umieć pokazac, bo inaczej napiszą, że zrobiłeś jej krzywdę zdjęciem, tu tak właśnie zrobiłeś...
oj chłopie, chłopie...

Czy przy wyborze modelki nie kierujesz się swoim gustem? I jakie wybierasz?
Napisałem "inna"-miałem na myśli-inna niż większość prezentowanych na forum modelek-tylko tyle.

ex!presja
22-01-2009, 23:34
Może coś podpowiesz?

myślę że dużo osób się już wypowiedziało i powtarzać się chyba nie ma sensu, bo dużo w tych opiniach racji... nieodpowiedni czas, oświetlenie, kadry, etc.
to "Coś" jest tym, co ciężko opisać, a może właśnie to brak emocji... których nie widzę. uśmiech to jednak za mało.

za to zabiłeś mnie zdaniami - Gdybym miał "inną" modelkę przynajmniej bym przeczytał: Modelka ładna.

z takim podejściem to nawet najładniejsza kobieta wyjdzie na zdjęciach nijak...

Napisałem "inna"-miałem na myśli-inna niż większość prezentowanych na forum modelek-tylko tyle.

chyba niezbyt dobrze przeglądałeś forum, bo ja widziałam przeróżne typy kobiecej urody.

nonnatus
23-01-2009, 02:19
Czy przy wyborze modelki nie kierujesz się swoim gustem? I jakie wybierasz?

NIE.
napisałeś:

Cytat:Napisał Yaaculek

"inna" niż ładna - ergo: brzydka, czyż nie?
chłopie skoro nie możesz pisać ze zrozumieniem, to chociaż ze zrozumieniem czytaj swoje teksty...

napisałem Ci że Twoje prace potrzebują dopowiedzenia z Twoje strony, że nie są autonomiczną całościa...
teraz okazuje się, że nawet Twoje słowa potrzebują dopowiedzen...
nie to jest jednak najgorsze, ale to, że napisałeś "a tak i modelka i zdjęcie"
nawet słowa Modelka nie napisałeś z dużej litery...
nie szanujesz Kobiet, które fotografujesz... kto teraz zechce Ci pozować, co?

zauważyłeś, że teraz dostaje Ci się głównie od Kobiet. i dobrze. i bardzo dobrze !
(gdybyś miał kłopot z czytanym słowem, to podpowiem, że ja kobietą nie jestem i ...nawet nie bywam)
a teraz zamiast się miotać po forum bez ładu i składu, biegnij po kwiaty przeprośne dla swojej Modelki...

Myślałem tylko o tym,że pewne grzechy są darowane gdy mężczyźni oceniają zdjęcie pięknej kobiety.

mylisz sie. podobają się też zdjęcia różnych Kobiet. jest okij jesli są poprawne technicznie i z pomysłem.
a jest tak, że ładna Kobieta brzydko przedstawiona, powoduje że forumowicze/anki negatywnie oceniają nie Modelkę, ale autora
bo się nie przyłożył, bo zrobił krzywdę Kobiecie zdjęciem...
Ty postepujesz inaczej.
ale już dość o tym.

Dzięki za rady.

jasne, Ty tam tylko przebiegłeś z aparatem, akurat, nie?

potrafisz coś powiedzieć krytycznego o sobie?
jaki ten świat zły. nikt mnie nie rozumie. nikt nie potrafi poznać się na moich pracach, przecież tylko przebiegałem...
skoro widziałeś że to nieciekawa stylizacja, mogłeś coś zaproponowac, poprawić, lub nie robić wcale tych fotek,
ktoś Cię zmuszał... a już z całą pewnością mogłeś sobie darować ich wastawianie tutaj, z opisami jak powyżej...

ps.
na Twoje pytanie o dobór Modelek przeze mnie nie odpowiem, bo nie chcę żeby poczuły się źle przez to, że wplatam te urocze Osoby w tak żenujący wątek.

ex!presja
23-01-2009, 02:23
zauważyłeś że teraz dostaje Ci się głównie od kobiet. i dobrze. i bardzo dobrze

vASQ
23-01-2009, 04:49
Kiepskie wykonanie tego motyla, nielota...

Qiubag
23-01-2009, 11:59
Nie podoba mi się ta seria, ale nie o tym chciałem napisać.
Zauważyłem taką prawidłowość, że największą oglądalność i największą liczbę komentarzy mają 2 rodzaje wątków: te najlepsze (ew. znanych forumowiczów) i te najsłabsze. Jak widzisz, Twój wątek jest popularny, sam oceń do której grupy te zdjęcia byś zaliczył.
BTW zazdroszczę ci trochę tej oglądalności, bo ja jak wrzucam zdjęcia do portretu to nigdy nie wiem czy wtopa czy dobrze, bo zanim ktoś komentuje, to topic spada :)

Pozdrawiam i życzę lepszych zdjęć i przemyślanych kadrów :)

Yaaculek
23-01-2009, 21:46
Nie podoba mi się ta seria, ale nie o tym chciałem napisać.
Zauważyłem taką prawidłowość, że największą oglądalność i największą liczbę komentarzy mają 2 rodzaje wątków: te najlepsze (ew. znanych forumowiczów) i te najsłabsze. Jak widzisz, Twój wątek jest popularny, sam oceń do której grupy te zdjęcia byś zaliczył.
BTW zazdroszczę ci trochę tej oglądalności, bo ja jak wrzucam zdjęcia do portretu to nigdy nie wiem czy wtopa czy dobrze, bo zanim ktoś komentuje, to topic spada :)

Pozdrawiam i życzę lepszych zdjęć i przemyślanych kadrów :)

Jeśli jest jak mówisz to wszystkie moje zdjęcia mogę wrzucić do kosza.
Jak zadasz sobie trud i przeglądniesz forum w poszukiwaniu innych moich zdjęć to Twoje oceny mogą nie być tak jednoznaczne i czarno-białe.
A jestem ambitnym typem i napewno jeszcze się o tym przekonasz :)
Ale ludzie będą mnie kojarzyć z tym Motylem,a nie z tym co pokażę w przyszłości.

mark3
24-01-2009, 11:35
[QUOTE=nonnatus;1083743]

potrafisz coś powiedzieć krytycznego o sobie?
jaki ten świat zły. nikt mnie nie rozumie. nikt nie potrafi poznać się na moich pracach, przecież tylko przebiegałem...

QUOTE]

jeden przesadza....

mark3
24-01-2009, 11:36
Jeśli jest jak mówisz to wszystkie moje zdjęcia mogę wrzucić do kosza.
Jak zadasz sobie trud i przeglądniesz forum w poszukiwaniu innych moich zdjęć to Twoje oceny mogą nie być tak jednoznaczne i czarno-białe.
A jestem ambitnym typem i napewno jeszcze się o tym przekonasz :)
Ale ludzie będą mnie kojarzyć z tym Motylem,a nie z tym co pokażę w przyszłości.

i drugi przesadza...

to nie jest forum psychologiczne,
to tylko 3 pstryki :-)

Strus
24-01-2009, 12:01
Skrzydła robiła samodzielnie przez 2 miesiące,reszta garderoby i stylizacja też jej.

A Ty położyłeś kompletnie pracę dziewczyny w dokładnie tyle, ile trwało cykanie tej tragedii. Gratulacje, nie jest Ci troszkę głupio ?

Nie wiem co słyszałeś ale całkiem prawdopodobne że masz rację - byłeś okłamywany. Pozostaje pytanie czy z premedytacją .....

.

No to drugie już gratulacje ode mnie. Fotograf, który nie ma wpływu na stylizację modelki..... Bez komentarza

Kiepskie wykonanie tego motyla, nielota...

Od nielotów to ja się proszę grzecznie odkopulować :mrgreen: :mrgreen:

Zauważyłem taką prawidłowość, że największą oglądalność i największą liczbę komentarzy mają 2 rodzaje wątków: te najlepsze (ew. znanych forumowiczów) i te najsłabsze.

Takie to już zawiłości forum Nikona. Nie ma klasy średniej. Tylko bogaci albo biedoto ;)

wszystkie moje zdjęcia mogę wrzucić do kosza.

Nie widziałem wszystkich ale powyższe......no dobrze - zostaw w albumie. Nadają się. Wyglądają jak radosne pstryki pierwszym kompaktem który był komunijnym prezentem. A że akurat był bal karnawałowy.....

A jestem ambitnym typem )

Udowodnij i pokaż jakieś ambitne zdjęcia

PS - Ty w ogóle chociaż próbowałeś obrabiać te zdjęcia ??

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/01/37a16346ebdb0523m-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/37a16346ebdb0523.html)

Nie musi się podobać (ja crossa lubię bardzo) ale jest poglądowo. Może jak popracujesz nad nimi to będą do przyjęcia. Tylko musisz sobie jakiś pomysł znaleźć

nonnatus
24-01-2009, 17:48
to nie jest forum psychologiczne,
to tylko 3 pstryki :-)

masz rację, to nie forum psychologiczne...
więc może zamiast pisac przytyki innym napiszesz coś o fotkach kolegi Yaaculka, co?

zadaj sobie trud przeczytania wątku, to zrozumiesz dlaczego tak ludzie piszą...

zielarz
24-01-2009, 18:14
Oryginalne fotki! Tak trzymać Yaaculek!

nonnatus
24-01-2009, 18:31
Oryginalne fotki! Tak trzymać Yaaculek!

możesz powiedzieć na czym polega ich rzekoma oryginalność?
i do czego zachęcasz kolegę? sorry ale nie wiem o co kaman, wytłumaczysz mi?

nonnatus
24-01-2009, 23:09

oczywiście, że są. przepraszam źle napisałem. miało być: zbyt długiego czasu. mój błąd... :)