Zobacz pełną wersję : Kurs foto d80
michal86
18-01-2009, 01:14
Mam pytanko czy jest może ktoś się orientuje czy w Polsce jest dostępny kurs dvd dla nikona d80, wiem, że za granicą można to dostać czy u nas także?
a czego ty się chcesz uczyć instrukcji multimedialnie...:mrgreen:
michal86
18-01-2009, 01:19
niby na tym kursie jest pokazane co można wyciągnąć z tego aparatu, szczerze kupiłem go niedawno i dopiero co się z nim oswajam, a suche studiowanie instrukcji za dużo nie daje, chyba, że można gdzieś znaleźć jakieś ciekawe tricki na tego nikona
Rafał_Sz
18-01-2009, 01:30
niby na tym kursie jest pokazane co można wyciągnąć z tego aparatu, szczerze kupiłem go niedawno i dopiero co się z nim oswajam, a suche studiowanie instrukcji za dużo nie daje, chyba, że można gdzieś znaleźć jakieś ciekawe tricki na tego nikona
Zły dział wybrałeś. Ale miejsce ogólnie najlepsze z możliwych. Poczytaj sobie najpierw o zasadach Forum a potem myk do właściwego działu i przepadłeś... ;)
michal86
18-01-2009, 01:32
dzięki za info!!! pozdrawiam...
Wiesz najlepiej się nauczysz dużo czytając i przede wszystkim robiąc zdjęcia. Musisz zacząć ćwiczyć metodą prób i błędów aż sam zobaczysz co kiedy i jak ustawiać. Nikt ci nie da żadnego super filmu po którym będziesz wszystko wiedział i robił świetne zdjęcia.
michal86
18-01-2009, 01:43
od godziny jestem na tym forum..szok!!! baza informacji ogromna.. patrz na zdjęcia wystawione-RESPEKT PANOWIE I PANIE!!!
ray_knox
18-01-2009, 01:47
zajrzyj tu: http://www.nikondigitutor.com/eng/d80/index.shtml
Tu też dużo rzeczy ciekawych znajdziesz www.szerokikadr.pl na początek wystarczy
Rafał_Sz
18-01-2009, 01:50
od godziny jestem na tym forum..szok!!! baza informacji ogromna.. patrz na zdjęcia wystawione-RESPEKT PANOWIE I PANIE!!!
Wiesz, że jesteś teraz w dziale gdzie się przed wejściem najpierw puka???
Ja spie.... mod idzie!!
;)
michal86
18-01-2009, 01:55
mój błąd, pierwszy raz tu jestem!!! ale jeszcze raz dzięki za info...
motylanoga
18-01-2009, 11:57
Przeniosłam ;) I koledzy dobrze prawią - idź robić zdjęcia, obrycie się na blachę z instrukcji niewiele Ci da.
Mam pytanko czy jest może ktoś się orientuje czy w Polsce jest dostępny kurs dvd dla nikona d80, wiem, że za granicą można to dostać czy u nas także?
W polsce nie sądze, ja mam osobiście ten:
Nikon D80: JumpStart Guides to Nikon D80 ( A Tutorial DVD)
http://www.camerabooks.com/Products/Nikon-D80--JumpStart-Guides-to-Nikon-D80-(-A-Tutorial-DVD)__JUMPSTARTGUIDENIKOND80DVD.aspx
moonrage
18-01-2009, 16:17
Moja rada, kup jakąś dobrą książkę o fotografii. Instrukcję potraktuj jako pierwszą książkę, którą warto przeczytać ;) Wiele ludzi nie czyta jej a potem zadaje dziwne/głupie pytania na forum a w manualu WSZYSTKO PISZE.
pozdrawiam
velaskez
18-01-2009, 16:40
Ja jak się uczyłem to od razu z praktyką, instrukcja i aparat pod ręką i próbujemy:mrgreen:
moonrage....JEST NAPISANE:-P :twisted:
Ja jak się uczyłem to od razu z praktyką, instrukcja i aparat pod ręką i próbujemy:mrgreen:
moonrage....JEST NAPISANE:-P :twisted:
U mnie to samo. Czytam i od razu 10 testów robię tego o czym przeczytałem, jak to działa i jaki ma wpływ.
ray_knox
18-01-2009, 18:04
W polsce nie sądze, ja mam osobiście ten:
Nikon D80: JumpStart Guides to Nikon D80 ( A Tutorial DVD)
http://www.camerabooks.com/Products/Nikon-D80--JumpStart-Guides-to-Nikon-D80-(-A-Tutorial-DVD)__JUMPSTARTGUIDENIKOND80DVD.aspx (http://www.camerabooks.com/Products/Nikon-D80--JumpStart-Guides-to-Nikon-D80-%28-A-Tutorial-DVD%29__JUMPSTARTGUIDENIKOND80DVD.aspx)
ok, czy jest coś na tym DVD czego nie można znaleźć na ww. darmowych stronach, czy choćby w manualu (cały czas mówimy oczywiście o samej obsłudze aparatu, o to pytał kolega, a nie o kursie fotografii)?
Na DVD jest przedstawiona obsługa aparatu, zapoznanie z funkcjami itp. nie jest to kurs fotografii tylko manual w wersji obraz + dźwięk