PDA

Zobacz pełną wersję : Pentagram - opinie

rockabilly
11-01-2009, 13:10
Witam,

Ciekaw jestem czy posiadacie i używacie akumulatorków tej firmy do zasilania Sabinek.
W naszej szukajce nie ma zbyt wielu opinii na temat tej marki ale w necie , co mnie zaskoczyło, nikt nie narzeka na te akku.
W myśl tego zakupiłem na próbę 4x2500 extreme(Pentagrama właśnie) do Sabinki i 4x3200 Spydee (taki low brand Pentagrama). Z ciekawością pohulam na nich w tym sezonie- dotychczas używałem Energizerów jednak ich jakość w konfrontacji z czasem(po okolo roku) wypada już blado. Niby trzymają i lampa działa ale po naładowaniu samoistnie dość szybko tracą energię- do tego stopnia że na weselu zawsze używam dwóch kompletów akku, co kiedys się nie zdarzało.
Jakie macie doświadczenia z akumulatorami pentagrama?
Wiem wiem, wszyscy polecają eneloopy ale cena pentagramów jest zaiste kusząca- 6 zł sztuka i 4.5 zł sztuka mocniejszych teoretycznie Spydee.

moonrage
11-01-2009, 13:28
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=79089

rockabilly
11-01-2009, 13:33
właśnie Twoją opinię moonrage widziałem ale chyba nie ty jeden uzywasż pentagramów na forum?w kazdym razie jak widzę chwalisz sobie..oki

moonrage
11-01-2009, 13:39
no chwalę sobie, choć jak już pisałem nie korzystałem z eneloopów, z pentagramów jestem bardzo zadowolony, długo trzymają w porównaniu z np duracellami czy philipsami, które też mam, wszystkie 3 mają podobny staż i to właśnie pentagramy od początku mnie pozytywnie zaskoczyły.

mrpawcio
12-01-2009, 02:41
ja ze swojej strony mogę polecić eneloopy, akumulator - legenda :-) Aczkolwiek Pentagramów nigdy nie używałem.

ostrytux
17-01-2009, 13:56
Posiadam trzy komplety po 4szt. Pentagramów Infinity Extreme 2500 oraz 2000, akumulatorki bardzo wydajne a jednocześnie cena bardzo przyzwoita. Dla porównania posiadam również akumulatorki Energizer 2650 przy zbliżonej eksploatacji i czasie użytkowania Pentagramy spisują się zdecydowanie lepiej.

blackside
17-01-2009, 23:17
Mam pentagramy infinity 2300 wraz z ładowarką o 4 niezależnych kanałach kupiłem ją jakieś niemal 4 lata temu za ok 70zł <teraz ok 100> i szczeże to nie widze najmniejszego "zęba czasu" na ładowarce ani aku.
Swego czasu dokupiłem na zapas sanyo 2500 chyba i padły szybko a pozatym były bardzo kiepskkie. Jak pentagramami robiłem <canonA610> ponad 400 zdjęć, to sanyo ok 300. Dodam że po tygodniu leżenia <rezerwa> sanyo wymiękały po ok 50 zdjęciach. >>> Szybko znalazły się na śmietniku.
Polecam je z czystym sumieniem.