PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimowy strumyk

Calme
30-12-2008, 22:39
Na wschodnich rubieżach gdzieś za Chełmem niedaleko granicy z Ukrainą. Kraina pusta, pełna wierzb, lasów i nie kończących się pól z rzadka przetykana skromnymi chałupkami. Cisza i mróz.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img222.imageshack.us/img222/1344/willowcd3.jpg)

[Złożone z 3 pionowych kadrów na 10mm i przyciętych, po korekcji perspektywy do kwadratu, f8, 1/60, iso200]

morzon
30-12-2008, 22:51
Takich miejsc szukam u siebie, ale póki co bezskutecznie... Extra kadr, no i te wierzby - mniam
Pozdrawiam

Calme
30-12-2008, 22:55
Tam autentycznie jest "zagłębie wierzbowe" ;) co kilometr jakieś fajne skupiska i kępki koło kanałów, na polach czy przy sadzawkach.

morzon
30-12-2008, 22:55
Hmm... daj jakieś dokładniejsze namiary ;]

Calme
30-12-2008, 23:00
Jedziesz za Chełm a potem odbijasz nieco w lewo i w górę na miejscowości takie jak Leśniczówka i Poczekajka - potem już jazda po zadupczastych drogach polnych i bocznych. Cała zabawa polega na penetrowaniu terenu, tyle, że trzeba nogami zrobić sporo kilometrów bo przy samej trasie ich dobrze nie widać a najlepsze kąski są przy lesie i na polanach daleko od szosy. Także ruch na świeżym powietrzu gwaratowany ;)

borregaard
30-12-2008, 23:02
Dżizus...zima będzie prze.....wierzbowana...:twisted:

LuDa
30-12-2008, 23:03
Calme, może zorganizujesz jakiś plener, masz tam takie świetne tereny, pozazdrościć.

Calme
30-12-2008, 23:04
Dżizus...zima będzie prze.....wierzbowana...:twisted:To dopiero początek - mam już w szufladzie z wczoraj i dziś nieco świeżonek także bierz szczepionkę antywierzobową :mrgreen:

Calme, może zorganizujesz jakiś plener, masz tam takie świetne tereny, pozazdrościć.
Nie widzę przeszkód - tyle, że myślę jako, iż mamy naszą lubelską grupę Eikona- warto byłoby ten pomysł obgadać z Marbeden naszym liderem grupowym i wtedy zorganizować coś z większą liczbą osób. Prawda wiesz jest taka, że tereny faktycznie są fajne bo i te przy granicy i te bliżej Roztocza ale jednak żeby to objechać jakoś sensownie to wszędzie jest kawałek ładny drogi. Dlatego jak jeździmy gdzieś na jeden dzień to na ogół tak do 120km max od Lublina i kręcimy się na miejscu po terenach - bo nie każdy znamy dobrze, czasami się poszuka na necie jakiś opisów o ruinach, czy miejscach widokowych a reszta na tzw. czuja - czasami się uda czasmi nie ;)

borregaard
30-12-2008, 23:06
To dopiero początek - mam już w szufladzie z wczoraj i dziś nieco świeżonek także bierz szczepionkę antywierzobową :mrgreen:
Kurnia,właśnie się uodparniam....już jestem po paru "zabiegach".....:mrgreen:

morzon
30-12-2008, 23:07
Dzięki - najbliższy dłuższy wyjazd to pewnie Bieszczady/Roztocze czyli okoliczne okolice więc pewnie zajrzę i tam ;) co do łażenia, to tym lepiej - nie ma to jak dobre buciki i heja w pola na parę godzin :D a zauważyłem taką zależność, że im bardziej się upaćkam błotem itp na dojściu gdzieś tym lepsze foty są ;)

LuDa
30-12-2008, 23:11
Może kiedyś poproszę o jakieś szczegóły, bo chętnie bym tam popstrykał, może nawet nasza Płocka Grupa tam zawita na jakiś plenerek.

Calme
30-12-2008, 23:21
Może kiedyś poproszę o jakieś szczegóły, bo chętnie bym tam popstrykał, może nawet nasza Płocka Grupa tam zawita na jakiś plenerek.
Oczywiście zapraszamy :)

Piotr_ek
31-12-2008, 00:10
Piotrze !
Bardzo dobre foto. Długo się w nie zapatrzyłem...
Nic dodać i nic ująć.
Widzę nową inspirację - pejzaż w b/w.

Gratki !

Calme
31-12-2008, 00:38
Piotrze - bw jak bw ale ja odkrywam pomału jednak, że akty to jest to czym Eikona się powinna zająć w 2009 :mrgreen:

autograf
31-12-2008, 06:01
Widzę nową inspirację - pejzaż w b/w.

Odezwał się ten, co był współorganizatorem Pojedynku - Pejzaż minimalistycznie - technika B&W :p

Wracając do tematu - czapki z głów za sklejkę! Brawa za kadr! Dobre foto!

Seeker
31-12-2008, 13:24
Dalbym odrobine mniej dolu (ze 3 cm).
Pozostala czesc kadru podoba mi sie w takim wydaniu.

Calme
31-12-2008, 17:40
No ale wtedy nie byłby to już kwadrat :)

maddnes
31-12-2008, 18:08
dla mnie super fota :)