Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Zimowy strumyk

Domyślnie Zimowy strumyk

Na wschodnich rubieżach gdzieś za Chełmem niedaleko granicy z Ukrainą. Kraina pusta, pełna wierzb, lasów i nie kończących się pól z rzadka przetykana skromnymi chałupkami. Cisza i mróz.

[Złożone z 3 pionowych kadrów na 10mm i przyciętych, po korekcji perspektywy do kwadratu, f8, 1/60, iso200]

Domyślnie

Takich miejsc szukam u siebie, ale póki co bezskutecznie... Extra kadr, no i te wierzby - mniam
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tam autentycznie jest "zagłębie wierzbowe" co kilometr jakieś fajne skupiska i kępki koło kanałów, na polach czy przy sadzawkach.

Domyślnie

Hmm... daj jakieś dokładniejsze namiary ;]

Domyślnie

Jedziesz za Chełm a potem odbijasz nieco w lewo i w górę na miejscowości takie jak Leśniczówka i Poczekajka - potem już jazda po zadupczastych drogach polnych i bocznych. Cała zabawa polega na penetrowaniu terenu, tyle, że trzeba nogami zrobić sporo kilometrów bo przy samej trasie ich dobrze nie widać a najlepsze kąski są przy lesie i na polanach daleko od szosy. Także ruch na świeżym powietrzu gwaratowany

Domyślnie

Dżizus...zima będzie prze.....wierzbowana...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Calme, może zorganizujesz jakiś plener, masz tam takie świetne tereny, pozazdrościć.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g...o wartych zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Dżizus...zima będzie prze.....wierzbowana...
    To dopiero początek - mam już w szufladzie z wczoraj i dziś nieco świeżonek także bierz szczepionkę antywierzobową
    Cytat Zamieszczone przez LuDa Zobacz posta
    Calme, może zorganizujesz jakiś plener, masz tam takie świetne tereny, pozazdrościć.
    Nie widzę przeszkód - tyle, że myślę jako, iż mamy naszą lubelską grupę Eikona- warto byłoby ten pomysł obgadać z Marbeden naszym liderem grupowym i wtedy zorganizować coś z większą liczbą osób. Prawda wiesz jest taka, że tereny faktycznie są fajne bo i te przy granicy i te bliżej Roztocza ale jednak żeby to objechać jakoś sensownie to wszędzie jest kawałek ładny drogi. Dlatego jak jeździmy gdzieś na jeden dzień to na ogół tak do 120km max od Lublina i kręcimy się na miejscu po terenach - bo nie każdy znamy dobrze, czasami się poszuka na necie jakiś opisów o ruinach, czy miejscach widokowych a reszta na tzw. czuja - czasami się uda czasmi nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    To dopiero początek - mam już w szufladzie z wczoraj i dziś nieco świeżonek także bierz szczepionkę antywierzobową
    Kurnia,właśnie się uodparniam....już jestem po paru "zabiegach".....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dzięki - najbliższy dłuższy wyjazd to pewnie Bieszczady/Roztocze czyli okoliczne okolice więc pewnie zajrzę i tam co do łażenia, to tym lepiej - nie ma to jak dobre buciki i heja w pola na parę godzin a zauważyłem taką zależność, że im bardziej się upaćkam błotem itp na dojściu gdzieś tym lepsze foty są

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów