Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] podłoga no.2
Piotr_ek
30-12-2008, 19:06
Witam
Z wczorajszego wypadu plenerowego nad Zalew Zemborzycki k.Lublina...
http://img254.imageshack.us/img254/3833/dsc4781smallat5.jpg
THX
:)
autograf
30-12-2008, 19:13
Wzięło Cię ;)
Ładny widoczek, ale przyczepię się do tej łatki śniegu nad LD - strasznie odciąga wzrok. I troszkę mnie w oczy śnieg razi, jakby za jasny... nie wiem (ew. do wywalenia mój lcd :P) ogólnie przyjemnie ;)
Pozdrawiam
borregaard
30-12-2008, 19:27
Sam nie wiem,to trochę mniej różowe,ale inny kadr i śnieg troszkę razi miejscami...
Chyba, jednak, poprzednie lepsze...:-D
Pzdr
Andrzej
Ksiazkiewicz
30-12-2008, 19:33
mi tak średnio, za borregaardem
mi się podoba,tylko uciąłbym troszeczkę lewej strony żeby lód był na krawędzi kadru.
Bardzo fajne, nic bym nie ucinał :)
mi się bardzo podoba!
świetne jest !
Jest piękne. To pod wpływem ostatnio podobają mi się takie wypieszczone kolory :-D.
Piotrze jak wczoraj mi się podobało tak dziś Ci nieco pomarudzę, pierwsza chyba najb istotna sprawa to kadr mz. Albo przyciąć do kwadratu od prawej strony tak aby kończyło się nadbrzeże w PD - i masz wtedy słońce w mocnym punkcie albo nieco inaczej kadrować. Po lewej przy krawędzi kadru ten placek śniegu jakoś tak mało szczęśliwie trochę wzrok odciąga. Dziwnie też jakoś słońce wyszło naświetlone - tak jak by się skopiowało podwójnie albo ruszyło na warstwie ? W LG rogu masz bardzo mocną winietę (wiem, wiem Hoya tak lubi) ale jednak tam bym próbował nieco powalczyć tak aby drzewa nie przechodziły w całkowicie smolastą, czarną plamę. Podoba mi się zestawienie kolorystyczne - daje taką pozytywną energię to słoneczko i dobrze kontastuje ze śniegiem. Śnieg ma ciekawą fakturę w PD ale gubi się już ta faktura im dalej w dal ku słońcu - co zresztą pewnie jest wynikiem dłuższego naświetlania - to w sumie nie przeszkadza. Tak mniej więcej widziałbym te uwagi i wskazówki co do foty. Ps ciupinkę mniej saturacji :)
pozdr
Dawaj w kwadrat i będzie gitarrrra:)
Obetnij z dolu 2/3 i bedzie fajna, ambientowa panoramka ;)
Mnie się widzi tak jak jest