PDA

Zobacz pełną wersję : Jabuszko

Fenix90
11-12-2008, 22:55
Taki tryptyk , jabuszko z jesiennych zbiorów .

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/12/Jabuszkogotowe-1.jpg
źródło (http://i224.photobucket.com/albums/dd76/foto-mikus/Jabuszkogotowe.jpg)

velaskez
11-12-2008, 22:57
Jabłuszko chyba...i chyba nie miałeś dobrego czarnego tła. Tak średnio.

Imago
11-12-2008, 23:08
W przypadku kwadratu i jabłuszka imho lepiej by się spisało kadrowanie centralne. Dodatkowo jest chyba o jeden blik za dużo na pierwszym zdjęciu. Można by też powalczyć z cieniem na górze jabłuszka - w tym dołeczku przy szypułce. Proponuję zjeść jeszcze jedno. Smacznego. ;)

P.S. I na Bogów, niech jakiś zielony doda te dwa zjedzone "Ł"... taka moja skromna prośba. :lol:

Aha, dojrzałam jeszcze, że na ostatnim kadr jest zmieniony - w przypadku takiego tryptyku aparat najlepiej postawić na statywie, ogniskową ustawić jedną, i jabłuszka nie ruszać - może to być kłopotliwe przy spożywaniu, ale czego się nie robi dla sztuki. ;)

Piotr_ek
11-12-2008, 23:09
W przypadku kwadratu i jabłuszka imho lepiej by się spisało kadrowanie centralne.

A o grawitacji ziemskiej to słyszałaś ? :)

jacoslavgth
12-12-2008, 00:31
tak sie zastanawiam, rozumiemszkolenie warsztatu, zdobywanie doświadczeń, ale pokazywanie tego typu zdjęć to porażka dla tak szacownego forum - temat można powiedziecnie jest nawet oklepany, infantylnoścprzedstawinia nie dośćżenic nie wnosi to dodatkowo uwstecznia, może trzeba zadać sobei pytanie umieszczajączdjęciana forumprzy pokazując gdziekolwiek - czy jestemzadowolony i czy w choćinny sposób ująłem temat - tutaj tego nie ma :(
pozostawiająckadry z trzema obiektami, pobawił bym sie światłem, dAł np. 2-3 zródła, może dorzucił jakąś draperie rozmawiająca z tłem, może dorzucił jakiś element podkreślający kompozycje, rozwiązań jest mnóstwo, te zdjecia są...
mega słabe - oczywiście to tylko moja subiektywna opinia

Fenix90
12-12-2008, 08:50
ok , dziekuje wszystkim za konstruktywna krytykę . Bede musiał podejść do projektu jeszcz raz , mam nazieje ze z lepszym skutkiem .