PDA

Zobacz pełną wersję : problem z nikonem 7900

tedplay
13-07-2006, 21:13
witam kupilem nikona 7900 i bardzo zaluje posiadam orginalnego windowsa 98 wydanie drugie pobralem nawet sterownik i nic wogule mi komputer go nie wykrywa i uwazan ze nikon powinien zaznaczyc ze jest problem z tym windowsem inne aparaty jak samsung canon czy pentax odrazu wykrywa jako dysk wymienny wywalilem kupe szmalu i kicga moze cos doradzicie w tej sprawie-

Wozik
14-07-2006, 08:29
Poczytaj w instrukcji w jakim trybie powininen działać aparat. PTP czy Mass Storage.

tedplay
14-07-2006, 08:35
robilem i w tym trybie i w mass storage powinien dzialac przy moim windowsie w mass storage na windowsie sp od razu wykrywa jako dysk wumienny i co dalej robic niewiem sam

Al Bundy
14-07-2006, 09:14
Skoro wykrywa jako dysk wymienny to w czym problem? Przecież możesz kopiować foty...

tedplay
14-07-2006, 11:30
tylko uwaznie nie przeczytales nie wykrywa w windowsie 98 wydanie drugie a na xp wykrywa czyli aparat jest dobry tylko dupiate sterowniki a ja mam 98 wydanie drugie i tu jest problem

Archangel
14-07-2006, 11:50
szukaj innych sterów albo xp...
chyba nie ma innego wyjścia....

btw. ja zawsze kopiuje foty z dysku wymiennego :D

tedplay
14-07-2006, 12:45
powiem prawde ze nikon to badziewie bo powinni dodawac sterownik do 98 drugie wydanie a oni daja tylko do 98 tak pogata firma a 0 dbania o klienta szkoda słów zaluje ze kupilem ten aparat moglem kupic sobie canona albo pentaxa

Wozik
14-07-2006, 14:38
tylko uwaznie nie przeczytales nie wykrywa w windowsie 98 wydanie drugie a na xp wykrywa czyli aparat jest dobry tylko dupiate sterowniki a ja mam 98 wydanie drugie i tu jest problem

Jak można czytać uważnie to, co piszesz. Probówałeś sam siebie przeczytać? Słyszałeś kiedyś o znakach interpunkcyjnych?

tedplay
14-07-2006, 16:39
przeczytaj uważnie mój pierwszy post ja poczebuję pomocy od kogoś co się zna i opisze jak mam to zrobić a nie uwag pozdrawiam

Władca Pixeli
14-07-2006, 19:34
powiem prawde ze nikon to badziewie bo powinni dodawac sterownik do 98 drugie wydanie a oni daja tylko do 98 tak pogata firma a 0 dbania o klienta szkoda słów zaluje ze kupilem ten aparat moglem kupic sobie canona albo pentaxa
Microsft przestał serwisować Windows 98, wiec nie wymagaj aby firmy pisały programy pod ten system.

tedplay
14-07-2006, 19:47
tylko pisalem do nikona i oczymalem odpowiedz ze jak sie zainstaluje sterowniki pod 98 to jest bez problemu a jak pod 98 wydanie drugie to te sterowniki nie dzialaja dostalem od nich sterownik pod 98 wydanie drugie ale nie wykrywa nikona tylko nieznane urzadzenie a inne aparaty instaluje sie bez problemu

Pinki
14-07-2006, 22:33
kup sobie czytnik kart i po problemie

tedplay
15-07-2006, 00:12
witaj kupilem sobie czytnik kart kingstona i tesz nie wykrywa go niewiez gdzie znajde sterownik na windowsa 98 drugie wydanie pozdrawiam

esjan
16-07-2006, 00:46
Witam.

Hej tedplay. Bez urazy ale sprawiasz wrażenie jakbyś dopiero co się urodził.

Windows już nie jednego wku...ł do białości, nie jesteś jedynym.
Trzeba poprostu jakoś obejść te niedogodności tak jak radzą koledzy. To na dzisiaj .
Za rok może dwa większość urządzeń i tak nie będzie kompatybilna z tym twoim windowsemi i niestety wywalisz go do śmieci. Tak jak to zrobiła większość ludzi z DOSEM , WIN 3.11 Win 95. Ich licencje dawno poszły do śmieci.
To nie NIKON jest badziew stary, to ty nie nadążasz .
Pozdrawiam

Ps. Zgraj sobie u kogoś to co masz w aparacie na PENA i pomyśl o wymianie systemu w kompie.

tedplay
16-07-2006, 07:29
kolego esjan widze ze sie znasz tylko na uwagach itp bez urazy jezeli bylo umnie dwoch gosci z sklepu komputerowego w tym szef i nie dali rady go zainstalowac to ty tym bardziej bys nie dal rady bez urazy wiec szukam kogos kto mial taki problem lub ma i chce dojsc wspulnymi silami do tego gdzie lezy przyczyna itp pozdrawiam jezeli ja mam legalnego windowsa w pracy to nie kupie xp bo to znow koszt a pirata nie moge uzywac apropo moze wiesz cos na temat aparatow szukam cos dobrego do zdjec tylko macro na alegro powtazam tylko macro moze bys cos zaproponowal tylko nic z nikonow a tego nikona wystawilem na alegro i juz sprzedany i po klopocie

MSFC
11-08-2006, 15:21
Ja mam nikona 7600 i pod 98 na sterownikach z płytki dołączonej do aparatu działał idealnie, nie było żadnego problemu, zawsze widział aparat (na Mass storage, jak również na PTP). Teraz mam xp i nadal nie mam żadnych problemów. Na 98 nie działał mi Nikon Picture Project, ale o tym nic nie piszesz. Ja na twoim miejscu sformatowałbym dysk. Przykładowo czasami miałem na 98 problem z instalacją telefonu, trzeba było zrobić reinstalkę.

tedplay
11-08-2006, 15:34
witaj tego nikona juz sprzedalem dzwonilem do nikona polska i powiedzieli ze ten model nie mozna zainstalowac pod 98 wydanie drugie tylko pod 98 dzieki za informacje pozdrawiam