Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Chnk
Cześć - komplementy i krytyczne uwagi są na równo mile widziane. Stawiam piewsze kroki w tego typu obróbce zdjęć a i w portretówce nie czuje sie pewnie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.2and2.net)
Bardzo miłe, czyste (niemal) i estetyczne zdjęcie
Jedynie co polecam, to wyczyścić włoski sprężynki wokół głowy
Można pobawić się WB na włosach - teraz wpada lekko w zieleń
Możesz usunąć pieprzyk koło wisiorka - oprócz osób które znają tę dziewczynę - nikt się nie zorientuje - a teraz ciut za bardzo skupia wzrok
Paweł
Sculptoris
03-12-2008, 12:55
Dość dobrze Ci to wyszło - kadr OK, doświetlone jak trzeba, gładziutkie, ładniutkie. Zastanawiam się czy majstrowałeś coś selektywnie przy oczach bo coś mi tam zgrzyta. Uśmiech taki trochę jak u Mony Lisy ;-)
O! widze, że mnie przeniesiono do działu portret :)?
Majstrowałam dużo przy skórze, załamaniach skóry, brwiach, kolorze ust (taka glamurowa obróbka) ale nic a nic przy oczach i ich kolorze. To jej naturalny kolor (o ile można mówić o naturalności kolorów z matryc).
Sculptoris
03-12-2008, 13:32
Nie tyle chodzi mi o kolor co o krawędzie... może to wynik kompresji.
Kraftsman
03-12-2008, 20:34
Ładne. Z tym zastrzeżeniem, że do glamuru to się uczesać trzeba :-)
bardzo ładne, przeszkadza mi tylko pieprzyk i układ ust.. jakiś taki panuje przez nie nieład w centrum zdjęcia...
Gdzieniegdzie obróbka trochę rzuca się w oczy jeszcze, a białka oczu są białe, co nie występuje w przyrodzie :) Pozycja nie jest najlepsza, spójrz na ułożenie ramion. Nie wiem też czy nie kombinowałeś czegoś z obojczykami, czy ogólnie z cieniami, bo mam lekkie wrażenie nienaturalności torsu. Światełko ok. Ogólnie nieźle.
hackermuz
18-12-2008, 16:42
włosy za jednym z poprzedników w zieleń trochę wpadają ale specjalnie nie przeszkadza, reszta dla mnie ok jeżeli chodzi o obróbkę :) ustawienie ot dziwne ramiona wyszły jak by miała kwadratowate. powodzenia w dalszej pracy :)
ładnie, co jest na lewym ramieniu?