Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Mariola
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i246.photobucket.com/albums/gg98/pawel7/p_cb.jpg)
radoslaw_b3
24-11-2008, 22:08
Zaczne od minusów wg mnie to centralne kadrowanie nie staranne obcieta głowa nie potrzebne pokazane tułowie nic nie wprowadza do zdjecia: jak jabym to widzial profil boczny lub skupianie sie na twarzy modelki piekna modelka i piekne ma rysy i tu bym szukał kadru
Szkoda, że tyle minusów, ale może chociaż modelka będzie zadowolona ;)
Najbardziej mnie razi chyba cien pod nosem.
Gimmickz
25-11-2008, 13:47
któryś raz już wchodzę w ten wątek.. wcześniej w domu, taraz w pracy... i może narażę się na krytykę, ale muszę zapytać...
NA ZDJĘCIU JEST ŻYWY CZŁOWIEK???
Dla mnie to drogi manekin wystawowy, z jakiegoś dobrego butiku --- dosłownie, proszę nie doszukiwać się obrazy dla modelki jeżeli się mylę...
Po ostatnim razie, jak kobieta mnie do Warszawy na całodzienny rajd po centrach handlowych wyciągnęła to byłem pod wrażeniem "człowieczeństwa" w manekinach ... Dobrze zrobione i podmalowane oczy i już 90% sukcesu...
Tutaj jeszcze na Twoim zdjęciu to B&W zrobiło taki efekt, że nie wiem, czy to prawdziwa skóra czy...
No okej.. nie brnę już... bo jeżeli się mylę (a pewnie tak jest) to się ośmieszam w tym momencie...
Przeproś ode mnie modelkę jak coś...
A i... poproszę o inne ujęcie, albo to w kolorze... ;]
Tomek Konopka
25-11-2008, 14:32
a z modelki można duuuużo wycisnąc,naprawdę super zdjęć:)
Kadr jest dziwny, tzn glowa uciachana nie bardzo mi sie to widzi i j/w cien pod nosem wyglada paskudnie. To tyle ale modelka super...
Upiekłeś dwie pieczenie na jednym ogniu. Mamy doskonale przepalone lewe ramię modelki i szum na szyi. W ujęciu od dołu nos jest dziwnie trójkątny co w połączeniu ze złą konwersją do BW daje efekt płaskiego plastiku o którym ktoś wyżej pisał. Niby taki High Key lecz źle oświetlona modelka i czar prysł.
Też myślałam że to manekin...
przez to ze z dolu za bardzo wydaje sie byc baardzo wyskoka , nawet za ;p te cienie rzeczewiscie przeszkadzaja, ale nie poddawaj sie z ta modelka bardzo duzo mozna wypracowac..
moonrage
25-11-2008, 18:24
hmm dobre zdjęcie takiej modelce nie może się nie udać ale obawiam się Pawle, że jakimś cudem Ci się to niestety udało.....
Sculptoris
25-11-2008, 22:01
Zastanawiałem się po obejrzeniu zdjęcia czy tylko ja tak mam, ale jak czytam komentarze to jednak nie jestem w tym osamotniony. Modelka śliczna, ale bardzo nie podoba mi się światło.
Michał Fąfrowicz
25-11-2008, 23:09
hehe :)
przyznaj się, że to manekin :) ale fotka przednia, bo wygląda realistycznie :P
superkomornik
25-11-2008, 23:15
Kąt ustawienia aparatu niezbyt mi się podoba... jest zdecydowanie za nisko. A reszte już napisali poprzednicy
hehe :)
przyznaj się, że to manekin :)
Oj tam od razu takie mocne słowa... Mariola haruje dniami i nocami w tym modelingu, w zasadzie za free i kompletnie bez uznania. Chciałem sprawdzić, czy przy pewnej dawce PS'a dorówna tym bardziej docenionym w branży. No i myślę, że chociaż po części tak.. ;) Może nie jest zbyt wszechstronna, ale to co robi i tak zasługuje na szacunek.
A że manekin...? Bądźmy bardziej tolerancyjni dla innych.
Kulisy sesji:
Asystent: moja dziewczyna - jak się okazało również świetnie wczuła sie w rolę producenta, bo nie dała mi więcej czasu niż na 1 zdjęcie.
Modelka: Mariola.
Ubrania: A ja wiem?
ale fotka przednia, bo wygląda realistycznie :P
Dzięki ;) Co do samego zdjęcia i obróbki, to skupiłem się tylko na tym, ale całą krytykę jaką przeczytałem przyjmuję z pokorą i dziękuję.
pastrana
26-11-2008, 15:43
Mi to wyglada jak zdjecia manekina zza wystawy sklepowej.
Sculptoris
26-11-2008, 16:41
Kulisy sesji:
Asystent: moja dziewczyna - jak się okazało również świetnie wczuła sie w rolę producenta, bo nie dała mi więcej czasu niż na 1 zdjęcie.
Modelka: Mariola.
Ubrania: A ja wiem?
Ale miałeś jakiś wpływ na oświetlenie, czy faktycznie trzaskałeś w sklepie tak jak było?
Ostatnio chciałem pokombinować ze światłem - kumpel mi doradził aby złapać się za lalkę - uznałem, że to bez sensu. Jednak z taką modelką to mogłoby to faktycznie być bardzo kształcące.
Ale miałeś jakiś wpływ na oświetlenie, czy faktycznie trzaskałeś w sklepie tak jak było?
Ostatnio chciałem pokombinować ze światłem - kumpel mi doradził aby złapać się za lalkę - uznałem, że to bez sensu. Jednak z taką modelką to mogłoby to faktycznie być bardzo kształcące.
No nie ja akurat szedłem ulicą i zrobiłem zdjęcie zza szyby :)
"mariola ma oczy piwne.. mariola okocim spojrzeniu.."
tak mi sie skojarzylo z dawna reklama piwa ..
modelka cuudnnie manekinowa .. zdjecie do kosza.
modelka cuudnnie manekinowa .. zdjecie do kosza.
o Ty, niedobry.. ;)
Ale komentarzy wszystkich nie czytałeś :)