Szukaj
Zaczne od minusów wg mnie to centralne kadrowanie nie staranne obcieta głowa nie potrzebne pokazane tułowie nic nie wprowadza do zdjecia: jak jabym to widzial profil boczny lub skupianie sie na twarzy modelki piekna modelka i piekne ma rysy i tu bym szukał kadru
Nikon
Szkoda, że tyle minusów, ale może chociaż modelka będzie zadowolona![]()
Najbardziej mnie razi chyba cien pod nosem.
któryś raz już wchodzę w ten wątek.. wcześniej w domu, taraz w pracy... i może narażę się na krytykę, ale muszę zapytać...
NA ZDJĘCIU JEST ŻYWY CZŁOWIEK???
Dla mnie to drogi manekin wystawowy, z jakiegoś dobrego butiku --- dosłownie, proszę nie doszukiwać się obrazy dla modelki jeżeli się mylę...
Po ostatnim razie, jak kobieta mnie do Warszawy na całodzienny rajd po centrach handlowych wyciągnęła to byłem pod wrażeniem "człowieczeństwa" w manekinach ... Dobrze zrobione i podmalowane oczy i już 90% sukcesu...
Tutaj jeszcze na Twoim zdjęciu to B&W zrobiło taki efekt, że nie wiem, czy to prawdziwa skóra czy...
No okej.. nie brnę już... bo jeżeli się mylę (a pewnie tak jest) to się ośmieszam w tym momencie...
Przeproś ode mnie modelkę jak coś...
A i... poproszę o inne ujęcie, albo to w kolorze... ;]
I can ride my bike with no handlebars...
a z modelki można duuuużo wycisnąc,naprawdę super zdjęć![]()
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Kadr jest dziwny, tzn glowa uciachana nie bardzo mi sie to widzi i j/w cien pod nosem wyglada paskudnie. To tyle ale modelka super...
Upiekłeś dwie pieczenie na jednym ogniu. Mamy doskonale przepalone lewe ramię modelki i szum na szyi. W ujęciu od dołu nos jest dziwnie trójkątny co w połączeniu ze złą konwersją do BW daje efekt płaskiego plastiku o którym ktoś wyżej pisał. Niby taki High Key lecz źle oświetlona modelka i czar prysł.
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
przez to ze z dolu za bardzo wydaje sie byc baardzo wyskoka , nawet za ;p te cienie rzeczewiscie przeszkadzaja, ale nie poddawaj sie z ta modelka bardzo duzo mozna wypracowac..
D90 + N 85 1.8D + N 18-55mm 3.5 + Velbon Df-60 + zasluzona SB 26 + blenda, parasolka i inne takie
www.piotrd.net
Skontaktuj się z nami