Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Pani Zima
może później dołącze bez obróbki
ale na razie tylko to
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img523.imageshack.us/img523/4175/pierwszysnieg077fhdrmasqs6.jpg)
badabuzz
24-11-2008, 17:05
Oświetlenie kurtki to istna rewelacja, patrzę*i patrzę- nie mogę wyjść z podziwu (wiem, to trochę śmieszna opinia)_
Natomiast rzuca się*w oczy niedoświetlona buzia modelki- szkoda, bo kolorki świetne
DDominik
24-11-2008, 17:45
dorzuce jeszcze do poprzednika że te drzewa z tyłu wyszły super, tak plastycznie. Wydaje mi się również, że lepiej byłoby zostawić dłonie.
Sculptoris
24-11-2008, 18:33
Fakt - nie wiem jak to zrobiłeś, że twarz niedoświetlona. Latarką świeciłeś? :-) Golfik jeszcze dość intensywnie rozświetlony, a później ciemność. A szkoda, bo byłoby miodzio zdjęcie :-)
Może uda Ci się to jeszcze jakoś skorygować?
nie wiem co wykombinowałeś z tym światłem na postaci ale mi się podoba
Zgadzam się - szkoda tego niedoświetlenia na twarzy modelki (reszta oświetlona super!) i uciętych rąk. Za to tło jest świetne, bardzo mi się podoba :D
Zdjęcie śliczne, jeśli chodzi o twarz to może postaraj się wyrównać czoło i brodę, nie będzie się tak rzucać w oczy.
Myślę, że to bardzo prosty zabieg filtrem w programie graficznym. bardzo interesujący efekt, nawet sposób kadrowania postaci, choć nie odoba mi się, przyznaję, że dobrze tu wygląda.
radoslaw_b3
24-11-2008, 22:17
Swietne kolpory i szczególy kurtki a twarz dla mnie ok badz zadowolony ze zdjecia
tutaj to generalnie tylko kontrasty i kolory pokombinowane - światło na kurtce to odbicie od śniegu, ostrość poprawiona po zmniejszeniu
Dziękuje wam wszystkim za opinie :-D
trochę obawiałem się tą fotkę wystawiać... są ludzie którym się taka obróbka nie podoba ...
podoba mi się mocno, tylko ciaśniej bym skadrował
pastrana
26-11-2008, 15:57
Bardzo mi sie podoba, są małe błedy o ktorych wczesniej mowili koledzy ale ogolnie jest bardzo git.