Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] #Hiszpanski spokoj#
radek8310
22-11-2008, 14:58
Witam.Hiszpania zazwyczaj zatloczona,pelna turystow ale udalo mi sie znalesc piekna pusta plaze o zachodzie slonca.Co o tym myslicie
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/11/2vuzj2v-3.jpg
źródło (http://i36.tinypic.com/2vuzj2v.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/11/hu3cig-3.jpg
źródło (http://i33.tinypic.com/hu3cig.jpg)
Pozdrawiam.
Radek
Paprycjusz
22-11-2008, 15:01
Chłopie, błagam, spokuj? Zabierasz się za robienie zdjęć, a nawet nie wiesz jak po polsku tytuł napisać?
ciemno, szaro, nieciekawie. Daleko do pieknej, pustej plazy w Hiszpanii o zachodzie slonca (albo mam jakies inne wyobrazenia). Pokazales dwa praktycznie identyczne zdjecia - nastepnym razem wybierz jedno. Popraw blad w tytule.
pozdr
Art.
Żadne z dwóch...
a jak już to drugie (bo nie jest ucięty pomost).
malasana
22-11-2008, 15:10
Kolor bylby tu lepszy, a jesli juz koniecznie b/w, to inne. Teraz jest szaro i bez zycia.
radek8310
22-11-2008, 15:16
Dziekuje za podpowiedzie,dopiero sie ucze.'Paprycjusz' nie mieszkam w polsce od 10 lat i sporadycznie pisze po polsku a po za tym od szkoly podstawowej mam dysortografie i piszac popelniam bledy.Wiec prosze nie komentuj tego idiotycznie.
borregaard
22-11-2008, 15:22
Dziekuje za podpowiedzie,dopiero sie ucze.'Paprycjusz' nie mieszkam w polsce od 10 lat i sporadycznie pisze po polsku a po za tym od szkoly podstawowej mam dysortografie i piszac popelniam bledy.Wiec prosze nie komentuj tego idiotycznie.
Wyedytuj tekst przed zamieszczeniem i sprawdż ze słownikiem,a nie będzie komentarzy i idiotycznych odpowiedzi na nie....
hallucinogen
22-11-2008, 15:41
Chłopie, błagam, spokuj? Zabierasz się za robienie zdjęć, a nawet nie wiesz jak po polsku tytuł napisać?
jedno z drugim raczej nie ma nic do rzeczy....?
radek8310
22-11-2008, 15:44
Dokladnie."Paprycjusz"udowodnil swoja inteligencje i ocenil moje prace bardzo ciekawie.Dziekuje
dla mnie to bylo raczej "nie stac mnie na ms word'a a w open offisie nie potrafie korzystac ze sprawdzania pisowni, google tez mi nie pomaga w edytowaniu tekstu... w ogole sie nie odnajduje w dobie internetu"
co do zdjecia, za poprzednikami, szaro, buro, ponuro, nie czuć spokoju :(
Paprycjusz
22-11-2008, 15:55
Edukacja przebiega stopniowo, najpierw uczymy się mówić, potem poprawnie pisać, potem kierunków jest dużo, np. robienie zdjęć. Jak nie opanujesz stopnia wcześniejszego, z następnych, jak widać, i tak będą nici. Tytuł jest integralną częścią zdjęcia i publikowanie go dla szerokiej publiczności z błędem jest dość sporym nieporozumieniem. Wyobrażasz sobie np. tytuł płyty jakiegoś zespołu muzycznego napisany z błędem ortograficznym? To byłoby świadectwo kompletnego braku szacunku dla odbiorcy/kupcy. Proszę, nie oceniaj inteligencji czy czegokolwiek innego u ludzi nie znając ich, ok? I dysortografia, dysleksja, dyskobolia czy emigracja nie zwalniają z obowiązku uzywania poprawnej polszczyzny.
radek8310
22-11-2008, 16:07
Oceniam po wypowiedzi.Dla mnie temat jest zamkniety,jesli nie oceniasz zdjec to po prostu badz cicho.A co do Twoich stopni to nie masz racji,ja np konczylem szkole podstawowa w Usa,malo mialem z polskim.A szkole srednia i studia w Portugali, wiec nie mow ze jesli mam dysortografie to nie moge nic dalej robic.Znam paru autorow ksiazek ktorzy wala byki gorsze niz ja.Temat zakonczony poniewaz nie mam o czym z Toba rozmawiac.A po za tym to jest forum o fotografi,koniec.
hallucinogen
22-11-2008, 16:19
Edukacja przebiega stopniowo, najpierw uczymy się mówić, potem poprawnie pisać, potem kierunków jest dużo, np. robienie zdjęć. Jak nie opanujesz stopnia wcześniejszego, z następnych, jak widać, i tak będą nici. Tytuł jest integralną częścią zdjęcia i publikowanie go dla szerokiej publiczności z błędem jest dość sporym nieporozumieniem. Wyobrażasz sobie np. tytuł płyty jakiegoś zespołu muzycznego napisany z błędem ortograficznym? To byłoby świadectwo kompletnego braku szacunku dla odbiorcy/kupcy. Proszę, nie oceniaj inteligencji czy czegokolwiek innego u ludzi nie znając ich, ok? I dysortografia, dysleksja, dyskobolia czy emigracja nie zwalniają z obowiązku uzywania poprawnej polszczyzny.
a widziales taki film "Włatcy Móch" ? ,ty tez nie okreslaj ludzi za bledy ortograficzne bo to nie jest zaden wyznacznik dla dalszego rozwoju jakichkolwiek talentow, zainteresowan lub kariery.
radek8310
22-11-2008, 16:45
Dziekuje" hallucinogen.Nie dyskfalifikuje mnie robienie bledow z dalszego rozwoju i jestem tego przykladem.Znam biegle trzy jezyki i pisze w nich poprawnie,poniewaz nie ma tam ortografi.W polskim wale byki poniewaz mam dysortografie.Jest naprawde duzo autorow bardzo dobrzch ksiazek ktorzy robia bledz gorsze niz moje.Np Cejrowski opowiadal ze trzy osoby pare dni sprawdzalz jego ksiazki przed wydaniem i bledow byla cala masa.Byli to polonisci i oni znaja pojecie dysortografia,kazdy moze ja miec a Ty nie znasz.Wiec prosze nie rozmawiaj ze mna na ten temat poniweaz nie wiesz co mowisz a wzksztalceniem,znajomoscia jezkow itp odbiegasz.Wiec prosze nie pouczaj
Paprycjusz
22-11-2008, 17:01
Przedostatniego zdania nie skomentuję. I pokaż mi tytuł książki z błędem. Nie mówię tu o tytułach, gdzie błąd został użyty celowo (np. "Włatcy móch" jak już tu było wspomniane). Według mnie taki błąd jest okazaniem braku szacunku do odbiorcy, a mi się to niezbyt podoba. Zresztą, najlepiej byłoby, gdyby mod cały ten ot wysłał w kosmos...
radek8310
22-11-2008, 17:04
Zakonczylem z Toba rozmowe.