Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] ::: Andre Rieu w Australii - fotorelacja z koncertu w Melbourne ::: Camrak :::
Zapraszam na mały foto reportaż w formie galerii (zalecam z dźwiękiem) z sobotniego koncertu wirtuoza muzyki poważnej i jego orkiestry Andre Rieu w Australijskim Melbourne. Impreza zebrała rekordową widownię na tym koncercie - 40.000 osób (stadion Telstra Dome).
fotogaleria (http://www.foto.melbourne.pl/andre-rieu/slideshownew.php)
Komentarze jak zawsze mile widziane.
(warunki oświetleniowe były raczej ciężkie - zatęskniłem za D3 lub D700) :)
Imponująca impreza, choć "szaleństwa";) wśród publiczności nie zauwazyłem. Jesli chodzi o repertuar z tzw muzyki klasycznej, to chyba grany był calkowity pop - stąd też nie dziwi tak liczne audytorium.
Jeżeli Rage Against The Machine ( taki zaspół muzyczny ) się reaktywuje i zagra w Twojej okolicy, a Ty będziesz fotografował, to z chęcią obejrze podobny reportaż :)
.
Nikuś - no w sumie pop zamierzchłych czasów: Johann Strauss i Mozart przeplatany np. Bolerem Ravela ;)
A szlaeństwa były - jeden z widzów nawet się na chwilę od butli z tlenem odczepił :D stać by cię było na większy hardcore? :D
A już poważniej - Andre w Australii okupuje 9 miejsc z płytami na TOP40 na swiecie sprzedał ponad 25 mln. albumów
(i należy wziąść pod uwagę że jest to muzyka symfoniczna), polecam jakies jego DVD przeglądnąć - będziesz szczerze zaskoczony :)
A szlaeństwa były - jeden z widzów nawet się na chwilę od butli z tlenem odczepił :D stać by cię było na większy hardcore? :D
:-D dobre..
Angus Young, gitarzysta AC/DC ( zespół muzyczny pochodzący z.. Australii ;) ) , w przerwach pomiędzy utworami dla odmiany dobiegał do butli z tlenem i sie "wzmacniał" ;) Zainteresowani wiedzą jak Angusik potrafi szaleć na scenie.
.
:-D dobre...
Nie żartowałem :)
Oby więcej takich reportaży. Naprawdę, kawał dobrej roboty. Gratuluję
Fajnie się oglądało i słuchało:)
ja mam tylko pytanko odnośnie muzyki użytej jako podkład. Jak nazywa się pierwszy utwór który? Słyszałem go już wcześniej i bardzo mi się podoba ale niestety nie wiem jak się nazywa. Byłbym wdzięczny za pomoc.
ja mam tylko pytanko odnośnie muzyki użytej jako podkład. Jak nazywa się pierwszy utwór który? Słyszałem go już wcześniej i bardzo mi się podoba ale niestety nie wiem jak się nazywa. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Sorki za brak szybkiego odzewu - nie miałem czasu zajżeć na forum. Muzyka o jaką pytasz to oczywiście "My Way" w wykonaniu Andre Rieu. Pozdrawiam miłośnika!
jurek1906
01-12-2008, 12:06
Brawo , super sie ogalda i slucha :), co prawda blizej mi pod wzgledem muzycznym do Angusika :wink:, ale Twoj reportarz jest naprawde dobry .
Marian K
02-12-2008, 23:45
Camrak,dziękuje za przepiękne widowisko i słuchowisko.
Pozdrawiam
Niesamowite wrażenia, piękne zdjęcia z cudowną muzyką w tle. Udało Ci się oddać klimat tej wspaniałej imprezy. Chwilami miałem wrażenie że dzieje się to na żywo. Dziękuję za wspaniały pokaz. Pozdrawiam i proszę o więcej reportaży z podobnych imprez.
swietnie zrobione - jak to zwykle u Ciebie ,gratki :-D
Dziękuję za komentarze - cieszę się że się podobało, pomimoże jak widzę artysta w PL niezbyt znany.
Właśnie przeczytałem że Andre wyda pełne DVD z tego koncertu (który ogladaliście tutaj jedynie w formie fotograficznej) - więc jeśli będzie tam jakiś nikoniarz plątajacy się wszędzie po wizjii ... to bedę to niewątpliwie ja ;)