Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] ::: Andre Rieu w Australii - fotorelacja z koncertu w Melbourne ::: Camrak :::

camrak
18-11-2008, 11:58
Zapraszam na mały foto reportaż w formie galerii (zalecam z dźwiękiem) z sobotniego koncertu wirtuoza muzyki poważnej i jego orkiestry Andre Rieu w Australijskim Melbourne. Impreza zebrała rekordową widownię na tym koncercie - 40.000 osób (stadion Telstra Dome).

fotogaleria (http://www.foto.melbourne.pl/andre-rieu/slideshownew.php)

Komentarze jak zawsze mile widziane.
(warunki oświetleniowe były raczej ciężkie - zatęskniłem za D3 lub D700) :)

Nikuś
18-11-2008, 13:27
Imponująca impreza, choć "szaleństwa";) wśród publiczności nie zauwazyłem. Jesli chodzi o repertuar z tzw muzyki klasycznej, to chyba grany był calkowity pop - stąd też nie dziwi tak liczne audytorium.

Jeżeli Rage Against The Machine ( taki zaspół muzyczny ) się reaktywuje i zagra w Twojej okolicy, a Ty będziesz fotografował, to z chęcią obejrze podobny reportaż :)

.

camrak
18-11-2008, 13:34
Nikuś - no w sumie pop zamierzchłych czasów: Johann Strauss i Mozart przeplatany np. Bolerem Ravela ;)
A szlaeństwa były - jeden z widzów nawet się na chwilę od butli z tlenem odczepił :D stać by cię było na większy hardcore? :D
A już poważniej - Andre w Australii okupuje 9 miejsc z płytami na TOP40 na swiecie sprzedał ponad 25 mln. albumów
(i należy wziąść pod uwagę że jest to muzyka symfoniczna), polecam jakies jego DVD przeglądnąć - będziesz szczerze zaskoczony :)

Nikuś
18-11-2008, 13:49
A szlaeństwa były - jeden z widzów nawet się na chwilę od butli z tlenem odczepił :D stać by cię było na większy hardcore? :D

:-D dobre..

Angus Young, gitarzysta AC/DC ( zespół muzyczny pochodzący z.. Australii ;) ) , w przerwach pomiędzy utworami dla odmiany dobiegał do butli z tlenem i sie "wzmacniał" ;) Zainteresowani wiedzą jak Angusik potrafi szaleć na scenie.

.

camrak
19-11-2008, 11:56
:-D dobre...

Nie żartowałem :)

nothing
19-11-2008, 23:14
Oby więcej takich reportaży. Naprawdę, kawał dobrej roboty. Gratuluję

Dyziek
20-11-2008, 11:58
Fajnie się oglądało i słuchało:)

cpl
22-11-2008, 12:14
ja mam tylko pytanko odnośnie muzyki użytej jako podkład. Jak nazywa się pierwszy utwór który? Słyszałem go już wcześniej i bardzo mi się podoba ale niestety nie wiem jak się nazywa. Byłbym wdzięczny za pomoc.

camrak
01-12-2008, 11:47
ja mam tylko pytanko odnośnie muzyki użytej jako podkład. Jak nazywa się pierwszy utwór który? Słyszałem go już wcześniej i bardzo mi się podoba ale niestety nie wiem jak się nazywa. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Sorki za brak szybkiego odzewu - nie miałem czasu zajżeć na forum. Muzyka o jaką pytasz to oczywiście "My Way" w wykonaniu Andre Rieu. Pozdrawiam miłośnika!

jurek1906
01-12-2008, 12:06
Brawo , super sie ogalda i slucha :), co prawda blizej mi pod wzgledem muzycznym do Angusika :wink:, ale Twoj reportarz jest naprawde dobry .

Marian K
02-12-2008, 23:45
Camrak,dziękuje za przepiękne widowisko i słuchowisko.
Pozdrawiam

Zen
03-12-2008, 00:09
Niesamowite wrażenia, piękne zdjęcia z cudowną muzyką w tle. Udało Ci się oddać klimat tej wspaniałej imprezy. Chwilami miałem wrażenie że dzieje się to na żywo. Dziękuję za wspaniały pokaz. Pozdrawiam i proszę o więcej reportaży z podobnych imprez.

harb
03-12-2008, 20:24
swietnie zrobione - jak to zwykle u Ciebie ,gratki :-D

camrak
07-12-2008, 11:17
Dziękuję za komentarze - cieszę się że się podobało, pomimoże jak widzę artysta w PL niezbyt znany.
Właśnie przeczytałem że Andre wyda pełne DVD z tego koncertu (który ogladaliście tutaj jedynie w formie fotograficznej) - więc jeśli będzie tam jakiś nikoniarz plątajacy się wszędzie po wizjii ... to bedę to niewątpliwie ja ;)