Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] dawno nic nie bylo ..
takie foto mi sie urodzilo podczas testow..
jak wam sie?
http://psychodelic.org/~sailor/test/s/s2_DSC_3818.jpg
Przyznam się szczerze, że pierwsze co zobaczyłem, to wnętrze nosa...
Nic co ludzkie jednak nie powinno być nam obce. I mówię to bez przekąsu.
Cóż powiedzieć. Światło płaskie jak deska do prasowania. Zero plastyki na twarzy.
Poza tym otwory nosowe :D trochę rzucają się w oczy.
swiatlo i kolorki sliczne. Kwiatkowi cos oklaplo :)
6 szt. wlosow odstaje pod dziwnymi, nienaturalnymi katami :D ;)
nie umiem sie ustosunkowac do dziurek od nosa ;)
Chcialbym takie testy robic...
Al Bundy
04-07-2006, 22:25
Brak mi ciut dołu a poza tym to kawał fajnej foty. Mam już dość czepiania się takich dupereli jak dziurki od nosa ale biorąc pod uwagę Twoje poprzednie zdjęcia to musiałbym ocenić je jako co najwyżej dobre ;)
na pierwszy rzut oka nie dostrzeglem tego co przedmowcy. dopiero czytajac i spogladajac na zdjecie zauwazalem te szczegoly. zdjecie ladne, a dziurki od nosa mi nie przeszkadzaja.
Światło płaskie jak deska do prasowania
:shock: :shock:
Kwiatkowi cos oklaplo
no co sie dziwic :) ... przy takim upale :D widziales w jakich warunkach pracuje :D
6 szt. wlosow odstaje pod dziwnymi, nienaturalnymi katami
obiecuje poprawe :D wloski zostana upomniane
Brak mi ciut dołu
na dole byla jzu kiecka .. wiec wygladalo nieciekawie
dziurki od nosa
przy takim kadrze nie da sie by dziurek od nosa nie bylo .. a jak mi ktos pokaze ze moze byc inaczej i naturalnie stawiam flaszke :D
co najwyżej dobre
polecam klejny watek z krotka seria .. powinny sie bardziej spodobac :P
Światło płaskie jak deska do prasowania
:shock: :shock:
To może rozwinę. :wink:
Po prostu jak dla mnie za słaby rysunek na twarzy.
Modelka podniosła głowę i lampa równomiernie oświetliła jej twarz. Brakuje mi na niej cieni.
Pozdro.
Leon13th
06-07-2006, 15:56
Troche przepalone,nie podoba mi się.Może lepiej dać to w BW ?
Mina modelki jakoś tak mnie nie przekonuje,jakaś tak smutnawa.
ale sie czepiacie. złe włosy policzone - 6 sztuk, dziurki od nosa (w tej pozie?)
Światło - analizując - ma kierunek, jest ostre, szyja jest ciemniejsza, moze to byłoby bardziej widoczne gdyby całość ciemniejsza o 1/3 EV. Słupek kwiatka rzuca wyraźny cień na płatki, a włosy na czoło, szyje ma chyba rozjasnioną ekranem bo byłaby za ciemna bez tego. Światło jest OK.
Fajne zdjęcie.
ale sie czepiacie [...], dziurki od nosa (w tej pozie?)
Dodam:
Kiedyś zrobiłem synowi zdjęcie (albumowe jak zwykle ;), nieco od dołu.
Pech chciał ;), że coś miał w tym nosie pozasychane... Nie przesadnie, ale jakoś to się w oczy rzucało....
Zacząłem dłubać w PSE, żeby to jakoś wyplamkować, ale każdy efekt był gorszy od poprzedniego....
No i powiedz mi, sailor, czy takie ujęcie lekko z dołu, z odchyloną głową to błąd w sztuce kompozycji, czy artystyczna ekstrawagancja i świeże spojrzenie na temat? Hę?
No i powiedz mi, sailor, czy takie ujęcie lekko z dołu, z odchyloną głową to błąd w sztuce kompozycji, czy artystyczna ekstrawagancja i świeże spojrzenie na temat? Hę?
i co ja mam Ci powiedziec? za artystyczna ekstrawagancje bym tego nie uznal :) za swieze spojrzenie rowneiz nie bo takich zdjec juz bylo masa, co do bledow w sztuce - kto powiedial ze ujecie od dolu jest zle? :)
nie uznaje tego zdjecia za jakas rewelacje.. jet to fota jak napisalem ktora powstala podczas testow wizazu i nie nalezy nad nia zbytnio sie rozczulac.. a wrzucilem ja bo mi sie osobiscie spodobala podobnie zeszta jak wizazystce. a poniewaz ostatnio malo zdjec wrzucam wiec jest.
a wrzucilem ja bo mi sie osobiscie spodobala podobnie zeszta jak wizazystce. a poniewaz ostatnio malo zdjec wrzucam wiec jest.
No to jak tak, to mogę napisać tylko tyle, że mnie generalnie, że tak powiem, podoba się również (pomimo przyciągania uwagi etc. etc.)... :D