PDA

Zobacz pełną wersję : Western Digital My Passport Essential

Marcin_P
14-11-2008, 01:34
Witam! Czy używa ktoś może banku pamięci Western Digital My Passport Essential (np. ten http://www.cyfrowe.pl/aparaty/western-digital-my-passport-essential-250-gb.html) i mógłby się podzielić swoimi wrażeniami z jego użytkowania? Na forum znalazłem tylko jeden wątek na jego temat. Z góry dziękuję za ewentualną odpowiedź.

pawel
14-11-2008, 02:05
Ja używam. Śmiga jak ta lala i jestem bardzo zadowolony. Co tu można dodać? Również ze 3 osoby u mnie w pracy używają identycznego i nie słyszałem jeszcze o żadnych problemach.

Pimps
14-11-2008, 07:20
Moim zdaniem to jest dysk przenośny a nie bank pamięci gdyż nie możesz do niego zgrywać danych bezpośrednio tylko przy pomocy komputera po podpięciu go do USB czyli musisz dodatkowo ze sobą mieć kompa, a jak go już masz to po co ci dodatkowy dysk lepiej w kompie zmienić na większy.

Władca Pixeli
14-11-2008, 07:44
Moim zdaniem to jest dysk przenośny a nie bank pamięci gdyż nie możesz do niego zgrywać danych bezpośrednio tylko przy pomocy komputera po podpięciu go do USB czyli musisz dodatkowo ze sobą mieć kompa, a jak go już masz to po co ci dodatkowy dysk lepiej w kompie zmienić na większy.
Ale czasem wypada zrobić kopię zapasową danych czy zdjęć.

Ukaszsz
14-11-2008, 09:56
Mam, używam, polecam.

Marcin_P
14-11-2008, 14:06

Czyli wychodzi na to, że jego przydatność w terenie jest zerowa. Mam na myśli zgranie zdjęć bezpośrednio z karty, z aparatu, bez jakiegokolwiek dostępu do komputera.

Pimps
14-11-2008, 14:23
@Marcin_P - dokładnie tak, jak nie masz kompa to nie skorzystasz z niego - to tak jak byś miał szufladę do dysków 3,5" w niej dysk i co dalej? a no dupa zbita bo musisz gdzieś ten dysk odpalić. Reasumując to jest dysk przenośny na USB a nie bank danych bo brak mu własnego zasilania oraz możliwości przegrania danych bez ingerencji komputera.

Marcin_P
14-11-2008, 14:52
Dzięki Pimps, pozdrawiam.

miron19j
14-11-2008, 15:28
... a jak go już masz to po co ci dodatkowy dysk lepiej w kompie zmienić na większy.
a jak chcesz zanieść duuuużo danych do kumpla, to weźmiesz cały komp :-D

Pimps
14-11-2008, 15:47
@miron19j - oczywiście że nie musisz brać całego kompa ale mowa o innej sprawie - czy to ustrojstwo to data bank czy nie? więc jak chcesz zabrać dużo danych do kumpla to bierzesz tyle ile ci pomieszczą urządzenia czy komp.